има ли сом на чепинци.

Модератор: sapuna

MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

има ли сом на чепинци.

Мнение от MALIBU »

Колеги искам коректна информациа. Не случаино питам.На една от Софииските кариери тази пролет хванах десетина лигавничета по около 7-8кг.Рибите са хванати на клйонк в часовете м/у 19 и 23ч.като първият ми опит беше чиста проба бес информациа.Резултата беше 2 бр.по около 7кг. Като ми удари първият помислих че е щука но уви соме.ДА ВИ Е МНОГО СОМСКА 2008 НА ВСИЧКИ И МНОГО ЗДРАВЕ ПАРИ ЗНАМ ЧЕ ИМАТЕ ВСИЧКИ.НЕКА ДА ИМА ЗА ТАКИВА ИГРАЧИ КАТО НАС.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

На Негован и Челопечене го има,а на Чипинци миналата година говорих с един човек ,който пробваше кльонкове/прави ги/,та той казва че го има.И е нармално след наводненията 2005г.доста риба влезе от Огняново в Челопечене и от там по реката и в Чепинци.А в Огняново имаше добра популация на сом тогава.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
zlak
новобранец
новобранец

Re: има ли сом на чепинци.

Мнение от zlak »

Колега ти трябва да си много напред с материала , щом наричаш рибите по 7-8 кила "лигавничета". От тук разбирам че сомове от порядъка на 50 - 60 кила си ги вадиш редовно.
Браво на теб!
Нека тогава на играчи като вас да ви е много сомска новата 2008 година !!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Според мен,по тези гьолове има сомове над 40кг.Само дето не съм сигурен че всички лигавничета са били 7-8кг.Обикновенно излизат 3-4 килограмови.
MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MALIBU »

теле качил съм 2 снимки в галериата ми ако искаш ги погледни.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Брат махни последната снимка с двете бебета,че ставаш за смях.Иначе за другия до колата евала.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Само не разбрах ...защо ние трябва да си казваме местата (Чепинци в случая)като ти криеш твойте?
Това звучи малко "Аз хващам на едно място ама ти да ми кажеш къде ти хващаш че и там да ида"
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз ги видях преди да пиша.И имах предвид,че не са 10 лигавничета по 8кг.Иначе браво за улова.А това за местата и криенето-за мен ли се отнася или за друг.Защото аз няма нещо което да не съм казал-кога,къде и кой.Или поне това,което зная и съм уловил.За други не отговарям.Сом на кльонк на Негован съм хващал преди 5г.А Тарзан си ги лови там постоянно.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

MALIBU написа:.Рибите са хванати на клйонк в часовете м/у 19 и 23ч.като първият ми опит беше чиста проба бес информациа.Резултата беше 2 бр.по около 7кг. Като ми удари първият помислих че е щука но уви соме.ДА ВИ Е МНОГО СОМСКА 2008 НА ВСИЧКИ И МНОГО ЗДРАВЕ ПАРИ ЗНАМ ЧЕ ИМАТЕ ВСИЧКИ.НЕКА ДА ИМА ЗА ТАКИВА ИГРАЧИ КАТО НАС.
Що пък ....уви-соме... :roll:
А бе брато ти на кльонк предимно щуки ли чакаш да ти идват...или го даваш скромно 8)
Аз по принцип се радвам на сомските удари,ма още не съм станал играч в тоз риболов... :lol:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Чепинци съм го "прегледал" със сонара , еееееееее , и със воблери зад лодката , но сом не съм хващал там :( :(
Но съм виждал подозрително големи обекти на екрана , и то в най източната /към околовръстното/ страна на езерото , а тя е най неатрактивната за присъствие на сомове според мен , без растителност и стръмни брегове .
Тия "обекти" висят на 8-9 метра дълбочина , а там е над 20 м. :roll: , драгата мина там лани :roll:
Бялата , дето е заапала воблерите ми , е между 0.800-1.500 кг. , и нищо "по , по , най :cry: "
На платено не одим !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За по малките гьолове моето наблюдение е,че кълве най-много около 10-15 септември и по-бързо спира от големите язовири.А напролет преди да се затопли много горния слой също кълве.После на влачене е по резултатно-нормално.Лятото нямам наблюдения.Тогава съм по други пости.
.

А и аз съм хващал 2 щуки на кльонк и една ми скъса,но колегата е прав.Чаках сом,а не щука.Иначе е смешно да си много учуден,когато е сом.Или си ги ловил от брега.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Теле, към тебе нищо. Визирах това...
MALIBU написа:Колеги искам коректна информациа. Не случаино питам.На една от Софииските кариери тази пролет хванах десетина лигавничета по около 7-8кг.Рибите са хванати на клйонк в часовете м/у 19 и 23ч.като първият ми опит беше чиста проба бес информациа.Резултата беше 2 бр.по около 7кг. Като ми удари първият помислих че е щука но уви соме.ДА ВИ Е МНОГО СОМСКА 2008 НА ВСИЧКИ И МНОГО ЗДРАВЕ ПАРИ ЗНАМ ЧЕ ИМАТЕ ВСИЧКИ.НЕКА ДА ИМА ЗА ТАКИВА ИГРАЧИ КАТО НАС.
Нищо лично и към колегата, сигурен съм че ако се засечерм на некой гьол ша са напием заедно, ама така зададен въпроса не е коректен.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MALIBU »

благодария на всички колги за участието в темата. СЛУКА НА ВСИЧКИ ПРЕЗ 2008.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”