Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
10х за инфото, мен мрените ме интересуват, а да те питам къде е по добре да пробвам над моста или под него в бързея
-
- фен клуб-скобар
Зависи как ще ловиш и на какво;) преценявай ситуациятаmastar6 написа:10х за инфото, мен мрените ме интересуват, а да те питам къде е по добре да пробвам над моста или под него в бързея
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Никой ли не е тествал захранка с аромат на сирене?topsoft написа:Някой тествал ли е на италианците сиреняците как реагират струмските скобари?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Тествали сме я много-не е за скобари-пробвай друго! Идеална е за мрени !
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравейте, колеги! Много се радвам, че темата е активна и риболовците имат все по-голямо желание да си помагат
Сега вече по темата ... Решихме с един приятел, след много "чудене", окончателно да отидем на р. Струма. Наши приятели ни посъветваха да отидем на вира при монца, местата непосредствено преди тунела или вира на Зелени дол. Молбата ми към вас е, някой да ни препоръча някое от изброените места, защото наистина сме се подготвили много сериозно, пътуваме от далече и имаме голямо желание да направим един приятен риболов с много емоции, както за нас така и за оплашените, но добре нахранени рибки
Може би това не е най-подходящата тема за този коментар, но моля да ме извините все още съм нов в този прекрасен форум и ми е трудно да се ориентирам 

-
- научил се да хвърля
Колеги някой може ли да ми даде инфо за Железница?Интересува ме мряна и морунаж.Благодаря предварително
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги нещо не мога да схвана защо са ви толкоз атрактивни мрените?
С кулинарните си качества ли (не става ),с борбеноста ли си(да яки са бабите,ама малко)?
С половинка цръв,в момента можеш да се забавляваш почти навсякъде.
И пак да си кажа,не взимайте риба от Струма за консумация,не става за ядене...освен уклей де
С кулинарните си качества ли (не става ),с борбеноста ли си(да яки са бабите,ама малко)?
С половинка цръв,в момента можеш да се забавляваш почти навсякъде.

И пак да си кажа,не взимайте риба от Струма за консумация,не става за ядене...освен уклей де

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
-
- фен клуб-скобар
пълнят фризерите мренаритеhumfy написа:Колеги нещо не мога да схвана защо са ви толкоз атрактивни мрените?
С половинка цръв,в момента можеш да се забавляваш почти навсякъде.![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Не съм спец по месото, ама черната мряна я имат за вкусна, даже деликатесна- 'що да не става?humfy написа:Колеги нещо не мога да схвана защо са ви толкоз атрактивни мрените?
Не съм взимал досега, все се каня да опитам и ме домързява в края на риболова...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аре и от мене малко инфо.Мрените са активни с малко манджа 300гр бял и яко задържане мое ги изтребиш /преобладават дребни/.За скоби ич не си правете труд да ставате рано.Много колеги отиват по тъмно и към 14ч вече им е писнало и згъват,а риболова точно тогава започва.Вчера за два часа на стъмване хванах 6 между 400 и 800 гр.Имаше колеги от сутринта без пипане.Хъмфи закъснехте за малко тоя пич таман застана на това място и вие доидехте докато ти се обада и се чупихте и аз застанах под него и свърших работа.
Ми щот са много и се ловат лесно,аз друго обяснение нямам.humfy написа:Колеги нещо не мога да схвана защо са ви толкоз атрактивни мрените?
Здравейте,да дам и аз своята лепта за форума.Бях на Невестино вчера и онзи ден между двата моста(Кадин мост и този новия).Реката е много бистра,дъното се виждаше и рибата се плашеше явно,защото първият ден не хванах нищо(с изключение на три маломерни кефалчета с постоянно стреляне на бял червей).Привечер като започна да се пристъмва един колега от местните хвана на бързо три скобара иначе и той през деня нищо не ловеше.На другия ден застанах на неговото място,сутринта рано шляпаха риби,но пак не кълвеше.Към обяд изпуснаха нещо от мината май и замътиха водата и тогава започна да кълве.Аз лично хванах 2 скобара и десетина мренки,дребни морунажчета,пръскачи-всичко на бял червей.Местните казаха,че било изключителна рядкост да се хване там скобар на бял червей.Дано съм бил полезен.
Това с мътенето е джакпот в момента на тая малка и бистра вода,ако не размътат скобите се раздвижват като слезе слънцето зад планината.Иначе как ще го излъжеш седи си цел ден у 35см вода на отливката и като е кристална къ да стане и на 0.10 неще,а ако се закачи некой фаща по течението и си с една кука назад 

- prodigy666
- разбира нещата
миналата седмица бях на монца и 2-3 часа нищо ... и ми хрумна следното .... 70 % от успешните ми излети са били когато колегата под мен мяташе с пружината близо до скобите ... и според мен се плашеха от пляскането и идваха в бързея дето беше дълбок поне 1.2 м и ставаше мазало .... но тогава и това не помогна и реших да отида на 20 м нагоре и да размътя тинята веднага след това застанах на местото и на 2рото изтичане боднах 1 веднага след него 2ри ... обаче си бихме шута че нямаше време да пробвам 2ри път дали ударите бяха предизвикани от мътилкатаchokoboy написа:Това с мътенето е джакпот в момента на тая малка и бистра вода,ако не размътат скобите се раздвижват като слезе слънцето зад планината.Иначе как ще го излъжеш седи си цел ден у 35см вода на отливката и като е кристална къ да стане и на 0.10 неще,а ако се закачи некой фаща по течението и си с една кука назад

-
- разбира нещата
chokoboy написа:Това с мътенето е джакпот в момента на тая малка и бистра вода,ако не размътат скобите се раздвижват като слезе слънцето зад планината.Иначе как ще го излъжеш седи си цел ден у 35см вода на отливката и като е кристална къ да стане и на 0.10 неще,а ако се закачи некой фаща по течението и си с една кука назад
Не се обиждай ама това са пълни глупости. Колко много пъти ми е тръгвал риболова и тия от горе замътят и скобара спира тотално. Ако реката не се мъти през седмицата по 24ч събота и неделя щеше да е много по силен риболова. Тия дена разговарях с един колега той разправяше че тия като мътят хората са звънели на 112, и съм и при ли проверки и актове и са спирали да копата.