Поредния абсурд

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Поредния абсурд

Мнение от Livo »

Не знам дали това се случва само във Варна и само в моя квартал но така или иначе положението е трагично. Става дума за записване на децата в детска градина. Записването трябваше да започне от 02.01.2008. Бях пред детската градина в 5 и нещо сутринта. За моя радост нямаше никой. Помислих си че съм първи. Оказа се, че преди мен е имало още доста хора но са ги отпратили понеже имало промяна в датата за подаване на молбите. Така и аз се върнах безславно след половин един час чакане на студа. Новата дата е 07.01.08, т.е. утре. Днес по обяд обаче ми се обажда един познат и ми вика абе какво става пред детската градина има към 20-30 човека да чакат. Отиваме и какво да видим. Една тълпа се скупчила и пази ред. Хората изкарали вина, ракии, мезета. Като някакъв катун. Направили списък. Оказа се че съм 51 номер. И това е ден преди датата за записване. Хората чакат и се карат за ред като обезумели за да могат да запишат децата си на детска градина. Няма места. Всички са готови да чакат по 24 часа на пътя в тоя студ само за да могат да се вредят. Що за нация сме ние. Накрая от всички тия премръзнали хорица пак ще има такива чиито деца ще си стоят в къщи. Нелепо е. И всеки те гледа с недоверие. 1 час не можем да ги убедим да направим поне някакъв график да се сменяме за да не чакат всички цяла нощ при минус 15. Всеки си мисли, че ще му вземеш реда. Някаква лудница. В крайна сметка се получи уж след сумати уговорки. В 19:00 е моя ред. После като се прибера сутринта в 06.00 пак там. Чудя се само тук ли е така? И как въобще е възможно да се случва всичко това. Айде кажете как подяволите да имаме деца като дори на детска градина не можем да ги запишем за да ходим на работа през това време за да има пари да ги храним, обличаме и образоваме. АБСУРД!!!
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Livo,Аз съм 38 и едно че дежурим цял ден на 3 часа ами се и разписваме на 3часа,и всички са навити от 24.00h да са отпред,за да не дойдел някой с друг списък, в момента има около 55 записани,Е..ти,лудницата,това може да се случи само в нашата скапана държава.
Някой ще каже сами си го правим,-ами така е ама като в квартала има 80 деца а в градината само 50 деца приемат??Какво да правя да спра работа и да го гледам ли.???
Е..ти абсурда :evil: :evil: :evil:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Колега слушах тия дни по новините, че записването щяло да става по интернет. Провери това нещо съвсем скоро го чух но не помня по коя телевизия беше и дали ще влиза в сила от тази година или догодина.

Пожелавам ти успех в неравната борба.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Наско,става по интернет но само в София,а и доколкото разбрах страницата чрез която е ставало записването е блокирала още сутринта. :cry: :evil:
Няма как ще се борим,вземам си 3литрова тубичка с червено винце и......... :oops: :lol:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Едно време така беше пред посолствата за визи, а още по рано беше така пред магазините за хляб
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Да, за София е така по интернет ,но системата ще заработи на 04.02.2008г.Сега не записват ,а са обявили само свободните места.Но единия начин е през личния компютър,а другия"чрез директора на детската градина по интернет" и нали се сещате как ще тръгнат торби,спонсорства и т. н.Защото за нашата детска са само 25места :!: а колко ще са молбите :shock:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Баси ужаса,напомня ми чакането отпреди двайсет години за "Симсон"-ки и цветни телевизори.Добре,че в моя град нямаме такъв проблем!Ужас!
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Ей сега ме смениха малко на опашката. Докато бях там номерата бяха минали 100. По неофициална информация има места за около 50. Най-малко половината ще увиснат. А съм сигурен, че бройката до края на записването ще наближи поне 150. И аз като вас започвам да си спомням едни такива чаканки и записванки на други опашки в други времена. Е явно нищо не се е променило чак толкова.

SILVESTER Ти от кой квартала си? Да не сме чакали заедно?
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Новата на Гладстон,над пикадили чаталджа :roll: :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Livo,Така е от много години във Варна. 82-83 и ние със съпругата правехме опашки за записвания.В крайна сметка,живеех Възраждане 26,сина го записах в детското градче,тогава, а дъщерята в петлешев до бл 141 май беше.Тогава и транспорта беше зле.Само си представи какво бягане ставаше сутрин и вечер.Да ги заведа,а после да ги прибера.
А къде живеем,и аз не знам вече.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Що за държава да няма достатъчно детски градини за собствените и деца :cry: :cry: :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”