Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Не е имало абсолютно никакъв намек - чисто любопитство, защото знам как се събираме в мойто комби трима в лайт вариант - за четвърти просто няма място (без платформи, абе само кофи и въдици дето се вика).
Колкото до задържането - не помня да съм хващал скобар на задържане, по скоро лекинко водене, но пък на искъра съм виждал как САМО на задържане се ловят......
п.с. Абе може да съм леееко бавен, но така и не мога да се досетя какъв намек би могъл да се види ... някой да ми подскаже, нещо за местото или?
Колкото до задържането - не помня да съм хващал скобар на задържане, по скоро лекинко водене, но пък на искъра съм виждал как САМО на задържане се ловят......
Не е ли по-добре да е изпънат? Въпросът ми е чисто практически, нали се предполага, че живия червей по-бързо пука топките....DJONI RINGO написа:в сместа да изсипя 300 г бели ,отколкото да ги стрелям!Йода каза успех
п.с. Абе може да съм леееко бавен, но така и не мога да се досетя какъв намек би могъл да се види ... някой да ми подскаже, нещо за местото или?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
живият червей дразни скобара,при излизането от топката!Зимно време на ниските температури червея се движи по бавно!При добре направена смес с глината червеят идеално пасва жив!Храната зимата не играе много роля за скобара-целта е да се дразни в апатичното си !поведение-точно за това се слага жив червей-хем храната го задържа където трябва,хем мърда!topsoft написа:Не е имало абсолютно никакъв намек - чисто любопитство, защото знам как се събираме в мойто комби трима в лайт вариант - за четвърти просто няма място (без платформи, абе само кофи и въдици дето се вика).
Не е ли по-добре да е изпънат? Въпросът ми е чисто практически, нали се предполага, че живия червей по-бързо пука топките....DJONI RINGO написа:в сместа да изсипя 300 г бели ,отколкото да ги стрелям!Йода каза успех
Морунажа обича умрелци-устата му знаеш как е като чучур на чешма-обича да отиде при храната която се е разстлала на дъното и умрелците като пържоли с гарнитура и да смуче ли смуче -обожава ги така;)Мерси

Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Ное 12, 2013 12:57 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Даа, евала Джони, съвсем логично като помислиш, мрените (черните и белите ) и те обичат да си хапват от храната, а и в ледените води зимата са съвсем мудни червейте.
п.с. Ама още не сме зимата ей
п.с. Ама още не сме зимата ей

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Написах ако искаш пробвай-освен ако се съмняваш;) Ти си от моя район мисля и ловиш основно там в Невестино би трябвало да ги знаеш нещата за района по това време(нямаш голям избор)-бих те посъветвал да ги потърсиш под бента като ловиш от островчето и хвърляш към дърветата!Там може и на хляб ,може и на бели -трябва да намериш точното! Изфини такъма-плувка 1.5 макс 2 грама-търси края да си половин метър пред корените! Жицата трябва да ти се пада в ляво и на десет метра по нагоре посока моста!Ако имаш възможност и ти е удобно лови седнал там и дано не застават срещу теб има там един индианец дето ги измъква с 0.30 влакно като уклейки един дърт апах:)Другия вариант за мен е горе при новия мост да хвърляш към колоната и да изтичаш в тая линия-там на хляб задължително настоявай-освен ако не е 20 санта станало в момента,но мисля че ще стане!Успехfishingman написа:какво бихте ме посъветвали за днешния излет в района на Невестино? Ще ходя към 11.00ч.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Прибирайки се на връщане дискутирахме защо аз не ги ловях като тях -> извода около които се обединихме е , че аз прекалено много задържам линията като изтичам. Явно презентирането на стръвта с прекалено задържане не допада много на скобара в този период от годината. Лятото съм имал успех със задържането
В редки случаи иска задържане.Това лято имах един такъв риболов направо като за мрена яко държане.Ма нали затова се експериментира по време на риболова с дистанция с водене,стръв.В 90 процента от риболовите ловя с плътна верижка която се влачи по дъното и плувката е наклонена по посока на течението задържам до толкова че линията да е изпъната без да влиая върху движението на плувката ,това ако е много бързо течението,ако е по-бавно се влачи само повода и нема фалшиви натискания.Ако ептен неще и има дълбочина верижката преминава в основно утежнение и дропер,плувката надолу в грамажа да влачи яко без да потъва плувката.

В редки случаи иска задържане.Това лято имах един такъв риболов направо като за мрена яко държане.Ма нали затова се експериментира по време на риболова с дистанция с водене,стръв.В 90 процента от риболовите ловя с плътна верижка която се влачи по дъното и плувката е наклонена по посока на течението задържам до толкова че линията да е изпъната без да влиая върху движението на плувката ,това ако е много бързо течението,ако е по-бавно се влачи само повода и нема фалшиви натискания.Ако ептен неще и има дълбочина верижката преминава в основно утежнение и дропер,плувката надолу в грамажа да влачи яко без да потъва плувката.
- prodigy666
- разбира нещата
така като ти се влачи верижката по дъното и плувката ти е наклонена по течението нямаш ли фалшиви удари ... на всеки по голям камък потъва ... освен ако не ловиш у ваната щото на повечето места дето ходя не ми се получава така ... аз когато се обърне надолу плувката я свалям още малко и така винаги ловя а на задържане скобар немам само мрени .... а това че колегата е хванал само 1 другите има много варианти ... и основната линия е важна и воденето и куп други неща не веднъж ми се е случвало да хващам а моя авер да гледа и да кепчосва и разлика от 0.5 гр в утежнението понякога е голяма за скороста на движение на стръвта
-
- разбира нещата
За задържането, това лято хвана 5 6 скобара на пълно задържане, а аз лично не мога да си представя на малко по бързо място как няма да задържаш.
Последно промяна от metoo на Вто Ное 12, 2013 1:35 pm, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
Лесно-пускаш плувката да лети! То е нормално че и да задържиш ще клъвне-въпроса е кое е по успешното!Абсолютно задържането за скобар е бита карта,евентуално зимно време може да се задържа в допустими граници! Никой не е казал да не задържаш-право на избор!Скобарджия не се става за едно лято-Скобарджия се става за живот;)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
преди 3 лета почнах да навлизам в тоя риболов сега не че знам много ама като се сета какви груби грешки съм правил те подкрепям на 100 % а още колко има да се уча ....DJONI RINGO написа:Лесно-пускаш плувката да лети! Никой не ти е казал да не задържаш-право на избор!Скобарджия не се става за едно лято-Скобарджия се става за живот;)

-
- разбира нещата
Аха разбрах, някъде около зелендолския мост лови ли се скобар ?
+1DJONI RINGO написа:............. Никой не е казал да не задържаш-право на избор!Скобарджия не се става за едно лято-Скобарджия се става за живот;)...

+1prodigy666 написа: ........ сега не че знам много ама като се сета какви груби грешки съм правил те подкрепям на 100 % а още колко има да се уча ....![]()

как вика Наско - проклета риба е , но затова и толкова много ни привлича

Пичове, май бавно и сигурно навлизаме в теоретичната част
Леле как го мразя този сезон с късите дни и всичките му Коледи, Н.Години, именни дни, свети валентиновци и др.лиготии. И групираните риби по места с гъз до гъз месари.Чак след 8-ми март се възраждам

Леле как го мразя този сезон с късите дни и всичките му Коледи, Н.Години, именни дни, свети валентиновци и др.лиготии. И групираните риби по места с гъз до гъз месари.Чак след 8-ми март се възраждам

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- кирил великий
- разбира нещата
Напоследък докато дойде лято все зима си се точи. Студен април, студен май, юни дъждове, после канска жега юли и август и зимата пак дошла.naskobo написа: Леле как го мразя този сезон с късите дни и всичките му Коледи, Н.Години, именни дни, свети валентиновци и др.лиготии... Чак след 8-ми март се възраждам
В неделя бяхме на вира под моста на Бобошево.Гледахме пиесата/те ловят ,ние зяпаме/.Бяхме от дълбоката страна на вира,а отсреща от плитката страна се бяха позиционирали 3-4 от местните.Хванаха по 10-на скобара,като два-три бяха над 1.5 кг.Направи ми впечатление,че ловяха на особен вид полузадържане:мятат към нас в дълбокото и задържайки влакното плувката пправи дъга към плиткажа и там последва кълването.Ние се опитвахме по същия начин,но.... несе получаваше и така си останахме капо.Не сме аджамии рибари,но скобарският риболов е спецефичен и явно не е за всеки.За съжаление само с мерак не се получава.И ,апропо, като си тръгваха местните майстори,как не видях поне един от тях да пусне поне една риба обратно.А бяха младежи ,а не ,,алчни пенсионери,,Наслука!
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
-
- фен клуб-скобар
Колега ловили са особен вид течение-задържали са за да вкарат плувката там където искат( при рибите)и чак тогава идва удар!Хубава информация от Бобошево-там ловят на стръв но взимат всичко! Къде са ловили под магистралния мост или над другия в самото Бобошево?Бобошево територията на Джониdechev написа:В неделя бяхме на вира под моста на Бобошево.Гледахме пиесата/те ловят ,ние зяпаме/.Бяхме от дълбоката страна на вира,а отсреща от плитката страна се бяха позиционирали 3-4 от местните.Хванаха по 10-на скобара,като два-три бяха над 1.5 кг.Направи ми впечатление,че ловяха на особен вид полузадържане:мятат към нас в дълбокото и задържайки влакното плувката пправи дъга към плиткажа и там последва кълването.Ние се опитвахме по същия начин,но.... несе получаваше и така си останахме капо.Не сме аджамии рибари,но скобарският риболов е спецефичен и явно не е за всеки.За съжаление само с мерак не се получава.И ,апропо, като си тръгваха местните майстори,как не видях поне един от тях да пусне поне една риба обратно.А бяха младежи ,а не ,,алчни пенсионери,,Наслука!

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите