Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Черно влакно за шаран на СПРО-доколко е подходящо
Модератор: sapuna
- maycal
- ще става разбирач
Черно влакно за шаран на СПРО-доколко е подходящо
и допустимо ли е да се използва и за по-светли дъна, при положение, че в такъв случай, ще се използва друг цвят влакно!?
http://www.orozov.com/line_in.php?id=3& ... de=1&tip=5
http://www.orozov.com/line_in.php?id=3& ... de=1&tip=5
- maycal
- ще става разбирач
По-горе СЪМ ПРОПУСНАЛ да отбележа, че имам предвид в някои случаи-при по-светло дъно, да се използва ПОВОД с друг цвят.., предполагам, че не е необходимо той да е необичайно дълъг, т.е. да е по-далече от черното влакно, което се предполага, че ще "бие на очи" (на светло дъно)!??
И изобщо, това черно влакно (при тъмно дъно) предполага използването на пак черен повод, но малко по-тънък, за да се "запази" идеята за незабелязаност от една страна, а от друга страна- правилото за малко по-тънкия повод, , а ако вземеш от 0.30, по тънко не се предлага, а и е само по 400 метра, но цената му е намалена с 30% , де...
И изобщо, това черно влакно (при тъмно дъно) предполага използването на пак черен повод, но малко по-тънък, за да се "запази" идеята за незабелязаност от една страна, а от друга страна- правилото за малко по-тънкия повод, , а ако вземеш от 0.30, по тънко не се предлага, а и е само по 400 метра, но цената му е намалена с 30% , де...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Цвета е никакъв проблем,на дълбочините където обикновенно търсим шарана едва ли различава цветове.Според мен по-важен е фактора как стои то по дъното.Шарана е със силно развита странична линия и усеща влакната.Мисълта ми е върховете на въдиците да са насочени надолу,влакното още от брега да ляга по дъното,аз го правя принудително с едно оловце 15-20 гр. с клипс,и след замятане го закачам на влакното и избягвам доста негативни фактори които ми влияят на риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това със оловцето си е супер идея 
аз го ползвам по марица и когато има вятър !
по този начин не се закачват водорасли .....
понякога се случва да съм сам на Овчарица и когато разпъвам оловото ми е незаменим помощник !
дори и да има вятър разпъвам 3 въдици наведнъж !
кордтие още от брeга си движат по дъното и нямам никакви проблеми ............

аз го ползвам по марица и когато има вятър !
по този начин не се закачват водорасли .....
понякога се случва да съм сам на Овчарица и когато разпъвам оловото ми е незаменим помощник !
дори и да има вятър разпъвам 3 въдици наведнъж !
кордтие още от брeга си движат по дъното и нямам никакви проблеми ............
Последно промяна от alcora на Пет Яну 18, 2008 8:51 am, променено общо 1 път.