5 кила норма за улов в Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

niki_volley
сериозен играч
сериозен играч

Re: 5 кила норма за улов в Гърция

Мнение от niki_volley »

колега или ПИЧ като ти би се изразил,ако ти се прибираш капо,аз винаги си хващам по малко рибка :wink: поне 1-2 килца риба достатъчна ми е :D

ако ходех за на рибата заради рибата щях направо да си е купувам а не да давам за един излет минимум 40-50лв! :wink:

Относно органите ако си вършеха работа нямаше да се стигне до това положение :wink:

И накрая не се бъркай във волейбола,където не ти е работата,ако имаш желание добре дошъл в залата ,люпи си семките викай ,псувай твоя си робота то е до възпитание,а пък и да не дойдеш един разбирач по-малко от тези дето разбират от всички спортове :wink:
И накрая това не е тема за волейбол ако имаш някакви въпроси на лични :wink:
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Малко ще разводня темата,ама като съм ходил на ангитис съм имал възможност да
видя как грък си третира с някакви химически препарати тополовите насаждения,
напълни си вода в кофата и си изми машината в нивата,кутиите от препарата ги
събра в някакъв чувал и ги прибра в багажника на колата.Като започнаха да
взимат ниви в пограничните раьони на Хаджидимово и Гоце Делчев за да сеят
картофи,си нямате представа на какво приличат напоителните канали.Туба до
туба,картонени кутии,чували от някакви торове и миризма като в Девня.Някой
кмет се беше опитал да ги стресне,но в прав текст му заявили,че си са платили където
трябва.Та така колеги,далече съм от мисълта да мизерстваме и ние там,но който
е ходил на Кавала на митницата знае,че на гарата има тоалетна,ние ходиме там
защото има и вода и.т.н,те слизат в ниското където е рампата за ферибота и
си се облекчават най спокойно.Народ с по ниска хигиена култура незнам
дали има,масова практика е на кутиите от фрапе да бият по един шут
и да плава по морето.Паважа по кея пред митницата е осеян с кучешки
фекалии,там ги разхождат и ги борят с котките които живеят покрай корабите.
Иначе ако видят нас да замахваме по котетата които идват привлечени от
пилешкото и захранката,почват да реват като заклани.Просто не трябва
да им даваме повод за да се заяждат,научихме ги да ловят на плувка,
чакат да идем и се залепват до нас,за да им хвърляме захранка. :D
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

niki_volley написа:.....aз имам 10 риболова в Гърция тази година като може би само на два да хванах около 6-7кг риба на другите по 2-3кг
като ги разделим риболовоте идва средно около 3кг на риболов....
Значи, колега, да разбирам ли, че ако примерно ходиш в Гърция и 30 пъти си капо, а на 31-я излет вземеш около 90-100 кг риба - това е правилно? Говоря хипотетично...

Аз не се заяждам с никой тук, просто виждам за какво иде реч... Не е само за прибирането на рибата. Става въпрос за мизерията, които някои хора оставят след себе си и имат културата и етиката на първобитните хора...
niki_volley
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от niki_volley »

Значи, колега, да разбирам ли, че ако примерно ходиш в Гърция и 30 пъти си капо, а на 31-я излет вземеш около 90-100 кг риба - това е правилно? Говоря хипотетично...

Аз не се заяждам с никой тук, просто виждам за какво иде реч... Не е само за прибирането на рибата. Става въпрос за мизерията, които някои хора оставят след себе си и имат културата и етиката на първобитните хора...[/quote]

Значи колега напълно съм съгласен ,че не е правилно ,но както съм написал ако ходех за рибата по добре да си е купувам,но хипотетично колега и аз да те попитам ,НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ РАЗБИРАЙ МЕ ПРАВИЛНО :D
някога хващал ли си 100 кг риба на плувка

защото сега е момента в който се хваля :wink:
хващал съм карукиди около 20кг за ден
и шарани на платено около 40кг за ден
ама да хвана 100кг кефали,сафрид,лавраци,ципури или други тем подобни
даже и в мечтите си не съм си го помислял
ама знае ли се може и на мен да ми се случи :rolleyes:

А относно мизерията какво да ти кажа освен ,че всяко стадо си има мърша,аз мога да похваля колегите
с които се срещаме в Гърция и тези с които ходя,че спазваме правилата :D
А НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ НЕ СЪМ СРЕЩНАЛ ЕДИН ГРЪК ДА СИ СЪБЕРЕ БОКЛУЦИТЕ
както е писал един колега ритат шишета,чаши в морето торби с боклуци оставят по кея
и на това съм свидетел застава един от ляво,другия МИ от дясно и почват да хвърлят върху моята ПЛУВКА
и след час,два като не хванат тръгват и боклуците им остават все едно са мой а контейнера на кея е на 10 метра,но в крайна сметка всичко опира до култура ,а не до Грък,Българин,Турчин или друг човек
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

niki_volley написа:Значи, колега, да разбирам ли, че ако примерно ходиш в Гърция и 30 пъти си капо, а на 31-я излет вземеш около 90-100 кг риба - това е правилно? Говоря хипотетично...

Аз не се заяждам с никой тук, просто виждам за какво иде реч... Не е само за прибирането на рибата. Става въпрос за мизерията, които някои хора оставят след себе си и имат културата и етиката на първобитните хора...

Значи колега напълно съм съгласен ,че не е правилно ,но както съм написал ако ходех за рибата по добре да си е купувам,но хипотетично колега и аз да те попитам ,НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ РАЗБИРАЙ МЕ ПРАВИЛНО :D
някога хващал ли си 100 кг риба на плувка

защото сега е момента в който се хваля :wink:
хващал съм карукиди около 20кг за ден
и шарани на платено около 40кг за ден
ама да хвана 100кг кефали,сафрид,лавраци,ципури или други тем подобни
даже и в мечтите си не съм си го помислял
ама знае ли се може и на мен да ми се случи :rolleyes:

А относно мизерията какво да ти кажа освен ,че всяко стадо си има мърша,аз мога да похваля колегите
с които се срещаме в Гърция и тези с които ходя,че спазваме правилата :D
А НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ НЕ СЪМ СРЕЩНАЛ ЕДИН ГРЪК ДА СИ СЪБЕРЕ БОКЛУЦИТЕ
както е писал един колега ритат шишета,чаши в морето торби с боклуци оставят по кея
и на това съм свидетел застава един от ляво,другия МИ от дясно и почват да хвърлят върху моята ПЛУВКА
и след час,два като не хванат тръгват и боклуците им остават все едно са мой а контейнера на кея е на 10 метра,но в крайна сметка всичко опира до култура ,а не до Грък,Българин,Турчин или друг човек[/quote]

Темата се отклони но да ви попитам във тази насока....Сигурни ли сте че са гърци? :))) 90% от морските рибари в Атина от брега са албанци!! И ако някои от вас е ходил в Албания (аз съм) знае за какво става на въпрос Накратко Албанец култура няма, в нито 1 отношение! Особено в чистотата!
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

Горе се опитвах да кажа, че логиката на това мислене не е в правилна посока. Днес не хващам нищо, за това утре ще взема 6 кг, ако ги уловя. Не съм хващал 100 кг риба, но съм хващал над 50 кг за ден, но на спининг.

Нито се заяждам с теб, нито съм такава личност. Виждам, че сме от един отбор и уважавам мислещи, коректни и интелигентни риболовци, от които не ме е срам и не срамят нацията ни. Прав си за стадото и мършата, но за жалост тук мършата е болшинство, а в нормалните държави това са единици.

Въпреки всичко, все повече хора започват да милеят за природата и ако преди 20 години, беше смешно и еретично да се говори за такива неща, да не кажа пък за "хвани и пусни", то днес все повече хора осъзнават кое е правилното и нормалното.

Поздрави!
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Значи Пичове , не виждам тук защо трябва да се спори и да се дърляте за глупости!?
Човекът добре си го е написал и това трябва да се знае : за риболов от брега разрешеното количество риба което можеш да задържиш е 5 кг на човек за един ден , освен ако не си хванал един екземпляр който е 5 или повече килограма... т'ва Е!!!!! / то така си е било винаги. или поне последните 10 г от както ходя по гръцко/.
Сега друг е въпроса на кой колко му е акъла , възпитанието , културата и т.н.
относно правила, поведение и лично отношение към нещата може много да се говори и е добре да се обсъжда до толкова, че да го видят повече хора да си вземат бележка и да направят правилната поука от говореното ! А дали ще стане така!??? - Едвали !!! ... затова аз също съм за по-твърди мерки и по-строги правила от страна на властите не само в гръцко но у нас :axe:
Както повечето писали тук и аз съм се нагледал на сума идиотии... но специално за в Гърция ми прави впечатление ,че не само нашенци правят магариите , самите гърци доста често не спазват правилата, правят си каквото искат , освен това са нагли и арогантни колкото си щеш.. и не само гърците са така , там е пълно с албанци , македонци , русопонди или "пондяки"-както ги наричат местните (руснаци или руско говорящи емигранти от бившия СССР) повечето от работещите по гръцките рибарски корабчета и лодки са араби от северна африка които прават боклук по пристанищата колкото си щеш.. виждал съм в лодките маломерна риба меч , малки скатове стотици кила, дори уловени с мрежите делфини.. досега не съм видял грък да върне уловен от него малък/бейби/ октопод обратно в морето но пък връщат рибата която не им е по вкуса-зарган, кефал, змиорка...също така съм виждал гърци които прибират над 30 кг риба уловена за една вечер и нашенци които напълниха един багажник с кефали , на едно пристанище също за една вечер ... Така че.... какво да кажем : БАЛКАНСКИ СИНДРОМ .. пусто око човешко - ненаситно , алчно.... за боклуците и отпадъците не ми се говори... то това явно е световен синдром!
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”