Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

питане за лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
питане за лодка
Здравеите колеги искам да попитам някои можели да ми каже каже нещо за тази лодка http://rapidsport.eu/bg/lodka-s-grebla- ... stway.html" onclick="window.open(this.href);return false; ще е ползвам само за язовири за вкарване на вадици и захранване
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: питане за лодка
Става,щом е само за разпъване.
Ама при ветрец,не пробвай влизане.
Ама при ветрец,не пробвай влизане.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- antivik
- кандидат преподавател
Мене ако питаш, бягай далече от този материал, стават само да забавляваш децата на плажа. Направих на времето грешката да си взема нещо подобно от вида каяк /хем в доста по-висок ценови клас/ на второто излизане при помпането се спука дъното и после никакво лепене не помага, спука се на място където термично е оребрено дъното при производството.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
И аз съм на същото мнение,че не става.Не знам колко килограма си колега,но в тази "лодка" можеш само легнал да си.Като седнеш и се сгъва в средата.Не се набутвай.Събери още някой лев и вземи нещо по-добро.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
а за тази http://www.bulit2000.com/intex-sea-hawk-%D1%96%D1%96" onclick="window.open(this.href);return false; гледам че може и на двигател да се сложи и може на лизинг
колега тази лодка е във пъти по качествена от другия модел.Пробвал съм я лично материала е дебел не е като плажен дюшек,возили сме се двама човека по 100+.За двигател само електричка.georgieco написа:а за тази http://www.bulit2000.com/intex-sea-hawk-%D1%96%D1%96" onclick="window.open(this.href);return false; гледам че може и на двигател да се сложи и може на лизинг
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колега за тези пари ако е по - добре дай това - http://www.plodex.eu/pm_285ib.html" onclick="window.open(this.href);return false; , IB 250 , доста по - сериозна и сигурна лодка от интекса.
Поздрави
Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
- antivik
- кандидат преподавател
Подкрепям гореказаното ползвали сме такава гемия и си върши добре работата и на вълни с вятър и на спокойно става и за хранене, и за разпъване, само не знам как стой въпроса с двигателя.bananaman написа:Колега за тези пари ако е по - добре дай това - http://www.plodex.eu/pm_285ib.html" onclick="window.open(this.href);return false; , IB 250 , доста по - сериозна и сигурна лодка от интекса.
Поздрави
благодаря мисля да взема тази която колегата ми е посочил след празниците
?antivik написа: IB 250 , доста по - сериозна и сигурна лодка от интекса.
И в двете лодки предполагам, че се ползва един и същи плат. Най-много в Интекса да е китайският аналог. По-лек плат от този едва ли се ползва при лодки до 3 м.
Интекса е 3 м. , IB 250 2.35 м. Тези 60-70 см на вода хич не са излишни.
Прецени и избери. Избора си е твой.
- antivik
- кандидат преподавател
Да уточня - туй горе не съм го писал аз, а съм го цитирал и изказвам мнението си за маринето инак давам акъл за първата лодка/посочена от питащия/, къде на дъното изобщо няма платове.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Някъде по темите бях правил сравнение точно между тези двете.
Но дай още веднъж.Става въпрос за Intex-а, и Promarine-а.
Първата за мен като шаранджия има само едно предимство.Кухините в края на лодката където можеш да си закачиш монтжите.Като минус ще кажа;
1.Гребящия седи на възглавничка, и това дава по малко свобода при гребането.
2.Ушите където са греблата са изцяло от пластмаса.Виждал съм на Ивайловград счупени такива, и си е мъка гребането.
3.Захранването и пускането на монтажа при ниско положение на тялото е некомфортно.
Втората лодка.
1. Цяла твърда седалка-по добре се гребе, и маневреността е по голяма.За мен това е най големия плюс
2. Гребла на шарнир- още един плюс
3. Балони с по голям диаметър/според мен/
В момента не ползвам нито една от двете-ползвам Тохамаран/1 към 1 със Промарина/
Но, съм влизам в водата и сам оперирал и с горните две.Ако вземеш Промарина, преди да влезеш във водата, надувай добре балоните, защото ако са леко спаднали,като седнеш на пейката може да се получи леко прегъване на балона, там където лежи пейката. И на двете "Транеца" е с четири опорни точки,които не е препоръчително да им слагаш какъвто и да е бензинов двигател.Даже и 2кс да сложиш,ще се получава усукване около тези опорни точки.Виж Ел двигател, е перфектното решение.Ако аз реша да взимам някой ден двигател, ще е електрически
Но дай още веднъж.Става въпрос за Intex-а, и Promarine-а.
Първата за мен като шаранджия има само едно предимство.Кухините в края на лодката където можеш да си закачиш монтжите.Като минус ще кажа;
1.Гребящия седи на възглавничка, и това дава по малко свобода при гребането.
2.Ушите където са греблата са изцяло от пластмаса.Виждал съм на Ивайловград счупени такива, и си е мъка гребането.
3.Захранването и пускането на монтажа при ниско положение на тялото е некомфортно.
Втората лодка.
1. Цяла твърда седалка-по добре се гребе, и маневреността е по голяма.За мен това е най големия плюс
2. Гребла на шарнир- още един плюс
3. Балони с по голям диаметър/според мен/
В момента не ползвам нито една от двете-ползвам Тохамаран/1 към 1 със Промарина/
Но, съм влизам в водата и сам оперирал и с горните две.Ако вземеш Промарина, преди да влезеш във водата, надувай добре балоните, защото ако са леко спаднали,като седнеш на пейката може да се получи леко прегъване на балона, там където лежи пейката. И на двете "Транеца" е с четири опорни точки,които не е препоръчително да им слагаш какъвто и да е бензинов двигател.Даже и 2кс да сложиш,ще се получава усукване около тези опорни точки.Виж Ел двигател, е перфектното решение.Ако аз реша да взимам някой ден двигател, ще е електрически
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев