Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Воблери

Мнение от muerter »

Plat1ka написа: Това ли са окончателните им очички ? Ако е така мога да ти дам като съвет да пробваш да направиш големите точки бели а в тях да сложиш по една точка черно.
Имам 3д очички ,но реших че ще дойдат леко груби и затова не ги сложих.
Идеята с бялото е добра ,но проблема ми е ,че материальт е черен и светлите тонове не покриват добре.Трябва да намеря нещо различно от спрей ,но още не сьм го измислил ,може би бял лак за нокти ще стане -трябва да пробвам .
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Белия лак е добре, но може да реагира с филания ти лак. Най-добре си купи обикновенна акрилна бяла боя. Леко я разреждаш и с клечки си рисуваш каквото искаш. Така работят всички.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Plat1ka написа: рисуваш каквото искаш
Е те точно тук ми е проблема на мен ,не ми се отдава това рисуване .
И затова го избягвам :D
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
даниел тодоров
новобранец
новобранец

Мнение от даниел тодоров »

здравейте и за много години ,впечатлен съм от вашите творения , скоро време ще се пробвам да направя нещо но много ме вълнува въпроса по оцветяването със спре .ако може някои от колегите които го практикува да качи някакво клипче с основните техники ще съм много благодарен а смятам че ще е полезно и за другите
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Ето още 3 предложения от мен.

Малки воблери за големи риби в малки реки. Размер 2.7см по 2.2г.

Изображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Не съм специалист но днеска направих малко воблери...или поне нещо подобно на воблери..
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=40216" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Тия "подобия" си изглеждат точно като воблери :). На фаца са много добре, дано да имат и игра.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

ivalpetkov написа:Не съм специалист, но днес направих малко воблери... или поне нещо подобно на воблери..
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=40216" onclick="window.open(this.href);return false;
Мноооого скромно го давате, нещо ... :rolleyes:
Изобщо не са подобие на воблери, а са истински воблери!
:idea: Истинска имитация на малки рибки! :idea:
(На теб трябва със закон да ти забранят да правиш воблери! :wink: - в добрият смисъл на думата)
Да му мислят големите риби!
Браво за старанието и труда, които си положил!
Скорошно оздравяване!
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

Plat1ka написа:
ivalpetkov написа:
Alucard написа:С това колега попълваш канала и лепиш лопатките или може да стане и като грунд? :)
Ползвам го да пълня канала и за лопатките....В канала фиксирам телта и оловото с него и от горе пера кит за дърво.Доволен съм много-няма цапотии като с поксипола. :D
Колега може ли да дадеш малко по-подробно обяснение как се ползва това лепило ? Пръскаш детайла който ще лепиш или мястото където ще го залепваш. В смисъл как да го ползвам за телта и лопатките?

Plat1ka,
:idea: не всичко, което Фърчи се яде! :idea:
Ако това лепило беше подходящо, да правим опити да дялкаме воблери - щях да ти го кажа и покажа (начинът му за работа, преди време). LEXAN-ът става толкова чуплив, колкото с моментно/секундно лепило. (SPOON23 много ясно ти го е казал!)
Не съм го чул на някоя "опашка", а имах щастието да поработя с него...
Приятно Ви дялкане и
бъдете здрави!
даниел тодоров
новобранец
новобранец

Мнение от даниел тодоров »

здравейте, може ли някои да помогне опитвам се да направя един ратлин но когато го тествам с куките играта е "0" а като ги махна всичко е ок
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Какви са куките. Ако са с много големи контри може да загребват повече вода и да го стабилизират. Пробвай с по-малки и по-тънки куки би трябвало да се подобри играта.
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

даниел тодоров написа:здравейте, може ли някои да помогне опитвам се да направя един ратлин но когато го тествам с куките играта е "0" а като ги махна всичко е ок
Привет колега,

прегледай тази страница, като обърнеш внимание на направения перпендикулярен прорез на носа на примамката :wink: . Точно той осигурява устойчива игра на примамката при наличие на куки и опашка :idea: . Направи такъв прорез на твоя прототип на ратлин и мисля, че играта ще се получи.
Дай една снимка за да мога да помогна и с друго, ако се налага, ...че така общо взето карам на сляпо с предположения. Има още неща, които може да се "пипнат".

Поздрави
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз па по празниците издялах един джърк, ама нито съм го отежнявал, нито боядисвал, стои си сцепен на две и чака.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Mix02
новобранец
новобранец

Мнение от Mix02 »

nick77 написа:... Оловото за утежнение съм сложил в предните две трети на воблера... :( ;(
Благодаря ви още веднъж и наслука. ;)
Колега, nick77,
аз може ли да се изкажа след капацитетите на и във форума, в последно време? :wink:
На 100% съм сигурен, че воблерът е претърпял метаморфози в следствие на съветите на колегите и въпреки всичко не е "заплувал" както ти се иска на теб...
-Така ли е?
Ако искаш ме послушай (нищо, че нямам и 30-на :( изказвания тук)...

:idea: Напълно извади оловото, което се намира след халката, намираща се по-близо до лопатката! :idea:

Дори, и с тази лопатка, разположена под този ъгъл ти гарантирам, че ще имаш амплитуда, достатъчна да побърка всяка риба.
Още нещо: лопатката я залепи в центъра на воблера, така, че и арматурата да е в средата на лопатката, за да не ти се върти около оста си (да не "бяга" в една или друга посока).
А колкото до позицията на воблера във водата зависи изцяло от създателят му и какви цели си е поставил, дали да имитира, досущ, болна рибка (загледай се в природата и виж с главата ли потъват, или с опашката към дъното!?!), или само за идеята да се опитва да прави воблери... Аз също се опитвам да правя воблери, все още не съм се научил...
Имайки предвид, че този ти е първи опит, (това по-горе няма от къде да го знаеш, или поне не си се замислял...) си се справил ПРЕКРАСНО!
И не на последно място:
тялото на воблера и лопатката си ги направил с :idea: абсолютна симетрия :idea: БРАВО!
Успех и
бъдете здрави!

п.п. При водната проба (как плува, играе) воблерът ще ти бъде наклонен напред, в посока към утежняването.
Послушай spoon23 относно натрупването на опит!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Сутринта въпреки мързела.който ме е обзел реших да направя една серийка ей тъй за душата!...и срам не срам ще пусна едно фото ориентировъчно от половината бойци....http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=40373" onclick="window.open(this.href);return false;

ето и още едно....http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=40374" onclick="window.open(this.href);return false;

Другата половина до надвечер ще "зрее" и после отива на семейно фото за спомен!

Ааааа...взе че узря реколтата...http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=40377" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”