Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Айде и аз да споделя за пасажите . Според мен големите са наопределено място от целия пасаж обикнавенно това е по в средата на вира и почти винаги в началото на пасажа. Големите обаче са предпазливи и шанса да се открият и накарат да кълват е малък. Другое че ако има преса от към рибари тупалките сменят мястото. Определящо лятно време е и тъчението в което се държат големите скобари и то по точно дебелината на бързея. Примера ми е следния годината след големите дъждове лових огромни скобари малко след откриването на моста на бело поле. Но тогава там бързината на водата и дълбочината нямат нищо общо с моментното състояние. След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после. След като това място стана мноого популярно рибите издребняваха със всеки излет и сега не стига че ги няма ми и са дребни. Има и друго за мен е най лесно да намеряпасаж с големи риби лятото като видя че лъскат вбързея. Там най добресе вижда как са подредени рибите по големина. Другото е като отида на тихата дълбока вода след бързея ако има голям пасаж задължително се вижда как се обръщат като дулфини. Тогава успешния риболов ми е в кърпа вързан. От доста в.еме обаче не съм намирал големи рибоци. Относно перките не от вида на скобарите а от съдържанието на кислород диетата и бистротата на водата. А за малките скобари че не се ловят не съм сагласен ловят се и то доста. Проблема е друг че нещо малките го няма това е показно за популацията абе горе долу като държавата ни. Като ги нема младите нищо не става.
скобара е риба проклета

- jasonsmith
- разбира нещата
Евалата брат, ти си подобрил световния рекорд за уловен скобар, трябвало е да извикаш медиите!pojara28 написа:След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после.

"Световният рекорд е 2,49 кг и е поставен през 2010 година в река Рейн, Германия.[1]"
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B0%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж
. И я прочети още че май рекрда е повече от четири килограма
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж

скобара е риба проклета

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
http://ribibg.com/index.php?p=world_rec ... e_group=11" onclick="window.open(this.href);return false;jasonsmith написа:Евалата брат, ти си подобрил световния рекорд за уловен скобар, трябвало е да извикаш медиите!pojara28 написа:След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после.
![]()
![]()
"Световният рекорд е 2,49 кг и е поставен през 2010 година в река Рейн, Германия.[1]"
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B0%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
Бързай бавно.
Аз лично съм виждал скобар мнооого близо до 3 кг. на р. Дрина-Босна, нещо швабите не са в часjasonsmith написа:l:
....

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
http://www.fishing-worldrecords.com/sci ... nasus/show" onclick="window.open(this.href);return false;
As it is said . Go in bed. Или бегай легай.
As it is said . Go in bed. Или бегай легай.
скобара е риба проклета

- jasonsmith
- разбира нещата
Вземи си оправи правописа, че ми е трудно да ти чета мисълта.pojara28 написа:Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж. И я прочети още че май рекрда е повече от четири килограма
Лично съм те виждал на реката, и знам какво представляваш. Така че не е необходимо да ми показваш каквото и да било.

А дали ще си лягам, аре да не ми даваш тон в живота, ако обичаш.
Със сигурност 2.5 кг скобар би бил национален рекорд, а ти не приличаш на човек, който може да направи рекорт, еле па по риболов.
Боже колко мъка има по тоя свят.jasonsmith написа:Вземи си оправи правописа, че ми е трудно да ти чета мисълта.pojara28 написа:Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж. И я прочети още че май рекрда е повече от четири килограма
Лично съм те виждал на реката, и знам какво представляваш. Така че не е необходимо да ми показваш каквото и да било.![]()
Със сигурност 2.5 кг скобар би бил национален рекорд, а ти не приличаш на човек, който може да направи рекорт, еле па по риболов.
скобара е риба проклета

-
- фен клуб-скобар
Ебаго и рекорда
Васил Маринков Даскала от Кюстендил има скобар 2.565-преди няколко години-то всичко си пише тук
http://www.ribibg.com/index.php?p=top_f ... es&fID=192" onclick="window.open(this.href);return false;
Естествено лично съм видял рибата- преди 2010 е-просто снимката и статията са сложени в различна дата !Аз нямам такава имам доста риби но са все около двете кила или малко над тях

http://www.ribibg.com/index.php?p=top_f ... es&fID=192" onclick="window.open(this.href);return false;
Естествено лично съм видял рибата- преди 2010 е-просто снимката и статията са сложени в различна дата !Аз нямам такава имам доста риби но са все около двете кила или малко над тях

- Прикачени файлове
-
- image.jpg (60.73 KiB) Преглеждано 674 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
pojara28 написа:Боже колко мъка има по тоя свят.jasonsmith написа:Вземи си оправи правописа, че ми е трудно да ти чета мисълта.pojara28 написа:Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
Лично съм те виждал на реката, и знам какво представляваш. Така че не е необходимо да ми показваш каквото и да било.![]()

Този е към кило не повече според мен
-
- фен клуб-скобар
Вецев написа:Този е към кило не повече според мен

хубава с дължина и след това да хванеш същата дължина риба по тумбеста и тя да тежи 2.100

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- jasonsmith
- разбира нещата
Това не го разбрах, освен че показваш среден пръст??prodigy666 написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"jasonsmith още едни на тежки шамоци
![]()
Е значи съм прав - Имаме си рекордьор на улов на скобар - небеизвестния Pojara28 бил хванал 2.5кг скобар миналата година (ама само той си го знае). Ако е бил с 0.7 грама повече, е трябвало да вика BTV новините за да го заснемат и да му връчат награда
- prodigy666
- разбира нещата
батка фани се гръмни тъкмо се разбрахме с колегите и ти почна да спориш за глупави неща .... ловиш скобари зимата и си стана вече разбирач ... пожара не съм го виждал на живо но сме си писали няколко пъти и що да нее фанал човеко ги знае рибите по благоевград и особено по бело поле .... само искам него да го питам че ме съмнява да нее киро от бело поле
П.с къде виде средни пръсти ? искараи шмаизера и се гръмни
аз прекратявам спора с теб ...
П.с къде виде средни пръсти ? искараи шмаизера и се гръмни