съвет за прът и макара за сом

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Sobek
новобранец
новобранец

съвет за прът и макара за сом

Мнение от Sobek »

Здравейте колеги,имам две въдици за шаран и за спининг,но искам да си купя и яка въдица за сом до 20 кила.Макарата искам да е с двоен аванс и да събира 0.50 към 300 метра.Спрял съм се засега на тази въдица http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... duct=25777" onclick="window.open(this.href);return false;,но се чудя кой модел да взема.Колеги помогнете! :)
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: съвет за прът и макара за сом

Мнение от silurus glanis »

Колега не си споменал за какъв риболов ще я ползваш спининг,дъно,буй от лодк аили от брега.Поздрави
Sobek
новобранец
новобранец

Мнение от Sobek »

За дъно,от брега :)
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

Аз бих взел 3,00 3.30 м за от брега и 300г акция.Тази която си посочил не съм я ползвал,така че немога да кажа дали е добра или не.За макара също немога да кажа нищо щото не си посочил цена.
Rusenski_somadjiq
новобранец
новобранец

Мнение от Rusenski_somadjiq »

Относно откъм макара лично ти препоръчвам по възможност да бъде с поне 5 лагера и да събира 150 метра влакно с дебелина 0,60 мм. Успех!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Да ползвам темата на колегата (дано няма нищо против ) да задам следния въпрос : Като пълен лаик в риболова на сом да питам ,има ли точно определена прът (имам в пред вид специализиран такъв както при шаранджийския ) за ловене на сом от брега ? Знам че става с всеки по-здрав , даже и шаранските ми пръчки са подходящи , но въпроса е конкретен .
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”