Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!х

Мнение от naskobo »

izzyone написа: И да ти кажа честно неприятното усещане остана много по -дълго отколкото удовлетворението че си направил нещо правилно. И за какво следващия път да се разправям пак ?

Не се гордея с това, но съм от тези, които избягвам конфликта, когато съм за риба- все пак това ми е трудно заработената почивка, имам право да я използвам за удоволствие..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от jasonsmith »

venci72 написа:пичове ,реката си е с нормално ниво ,особено по бл град ,си е екстра реката ,просто обичайните места се затлачиха ,а и е ного бистра ,за какво маловодие говорите...ако ги нема рибарите кормораните че унищожат ного повече риби ...
Са се чуг с приятелчето, днес е бил на Покровнил и Бело поле- реката е вдигнала поне 20 см. от неделята, което потвърждава думите на Венци..
Айде стига с това "местните " а. Като сме местни да би да сме някакъв подвид на хомо сапиенс, който не може да разбере кога нещо е правилно или не? Или това е привилегия само на "не-местните "?
От всичките ми поне 7 излета от началото на 2014 година, ходя на едно и също место и виждам почти едни и същи "местни". Как па един път не се сетиха да пуснат уловената риба, или да си "почистат" след себе си?? Даже единия път един ми се скара що съм бил пуснал улова, вместо да си "избия" поне горивото..
Не искам да ги поставям под общ знаменател, но засега не съм видял нито един риболовец от БГ да си връща обратно рибата, или да си почисти след себе си! А имам поне 7-8 излета от началото на 2014г...
venci72 написа:значи месари

1 место софянци
Наскобо по нагоре го беше писал, ама аре и аз да повторя- в СФ живеят около 1.5 - 2 млн. жители. Познавам поне 10 човека, които карат коли с С или СА регистрация, но са от 1 година в столицата, а родом са селата от района на Видин, Враца, Монтана, Перник, и т.н.
Това отговаря на наблюденията на Венци според мен.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

не бе ,друго исках да кажем ...сички са еднакви ,и некой талибан с ватенка и некой с скъпи такъми независимо от кой град е ,1към едно е ,само че тия с ватенките по бият на очи..а иначе и двата вида се разтреперат ...
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

jasonsmith написа: Не искам да ги поставям под общ знаменател, но засега не съм видял нито един риболовец от БГ да си връща обратно рибата, или да си почисти след себе си! .
E kak бе Гена?! Ако почна да изреждам, ще изпусна някой, но с който от форума се запознах- всичките си пускат рибата или по-голямата част, почистват си, коректни, да ти е кеф че ги познаваш! Вярно е, че сме малцинство, но разрастващо се малцинство -има надежда!
А,че има простотия до шия, това всички го виждаме, но тя няма региониране-хората по света в радиус от 100 км се имат за комшии...
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

епа щом че пишем за местни и не местни да кажем и аз :D значи тва по нагло племе от перничанино и софианецо нема ... че се бута до тебе докато не фане риба .... от Кн съм видел само добро пичаги са ..... ( са не сички С И ПК са еднакви ама ко да се праи ) иначе благоевградските са същите капути .... всички са стари месари нема да се променят .... п.с масово рибарите на тунела и железница не са от благоевград ! окупацията от тия на 100 200 10000 км е още от 3 часа така че нема що да спорим кои повече риби е изял .... местните повечето да зле оборудвани и вадат по 2-3 5 10 риби ... има хора с въдици за по 200 + който прибират по 10 20 кила ! всичко е пари ....
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Тука е ебаси купона-изпомпих се :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Венци, софянци сичко зимат и у Пънчарево я пускат, да знаеш! :lol:
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

prodigy666 написа:епа щом че пишем за местни и не местни да кажем и аз :D значи тва по нагло племе от перничанино и софианецо нема ... че се бута до тебе докато не фане риба .... от Кн съм видел само добро пичаги са ..... ( са не сички С И ПК са еднакви ама ко да се праи ) иначе благоевградските са същите капути .... всички са стари месари нема да се променят .... п.с масово рибарите на тунела и железница не са от благоевград ! окупацията от тия на 100 200 10000 км е още от 3 часа така че нема що да спорим кои повече риби е изял .... местните повечето да зле оборудвани и вадат по 2-3 5 10 риби ... има хора с въдици за по 200 + който прибират по 10 20 кила ! всичко е пари ....
Не знам, но повечето "софянце" де познавам не могат и да хванат 10 риби обикновено :wink: .
Са да ви кажа една случка, заставам у 7ч на вира, разпъвам кеп, живарници, води, храни как си трябва.Фащам 5 риби, става 2 ч.. Премествам се за малко 5 метра на дясно да видя там как е, като не си взимам нищо от багажа. Веднага на старото ми място застана един около 55 годишен дядка, и вика: да не си се местил.. :lol: Почудих се какво да го правя, и накрая реших че не си заслужава да се занимавам с човечеца, и се преместих принудително. Не мисля, че някой "софянец" би си позволил да направи нещо подобно, еле па на 100 км от "дома", :wink:
DJONI RINGO написа:Тука е ебаси купона-изпомпих се :D
Все пак е зима, трябва да си запълваме времето с нещо забавно :lol:
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колеги не забрайте какво беше през 90-те:
Тогава драскането не беше срамно, някои рибари си мажеха ръцете с мас , чупеха леда на шафарите и вадиха морунажи. След това не можеха да си свият пръстите и се топлеха на огъня.
Глад :!:
По реката имаше много рибари , защото е по-евтино да си палиш огън на реката , отколкото да плащаш ток.
Хората помнят и се връщат към старите си навици.
Ако видите пенсионер да връща рибата, прекръсте се - най-вероятно е призрак.
Действително се случва , човек да поиска да разбие някоя пенсионерска физиономия, не е по- добре да погледне със съжаленеи и да отмине.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

случки колко искаш с ''не местни '' ама нема кой да пише ..... иначе си прав аз лично познавам само един чичка от сф дето ги лови и то много другите що познавам са само туристи ... а и обикновенно тва наблюдавам и от непознатите
Марти с кво се испомпи бе нийга ахах :drinkers:
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Стига спорите, едно 98% от рибарите прибират всичко, и това няма да се промени никога.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:случки колко искаш с ''не местни '' ама нема кой да пише ..... иначе си прав аз лично познавам само един чичка от сф дето ги лови и то много другите що познавам са само туристи ... а и обикновенно тва наблюдавам и от непознатите
Марти с кво се испомпи бе нийга ахах :drinkers:
:D ах добре ,че е форума иначе скука батка! Реката е пълна с дърводелци,летото ми се случи на двама дъртаци-беха с интелигента регистрация:D беха застанили случайно на едно месте естествено без да знаят ,че мястото е би брутал! Викам им дайте да застана при вас и вие ще ловите риби-,,ама ние тука първи,,почнаха да мецат кисело! Видех ги че са пародия и не са опасност и застанах над тех 10 метра! Дръпнах всичко пред мен и се почна анално! Потиха се нахалниците чак единия наджапа почна да хвърля възможно най горе при мен и нищо! Накрая уж по крачка по крачка си позволи да дойде до баката ми и да се взира влюбено въпреки,че отгоре имаше кърпа! И тъкмо да пипа без позволение беше отпратен! Страшно нахални има! По Кн около Невестино същи има ДИВОТО ЗОВЕ-нагли и нахални незнаещи азбуката до половината! Срещу мен зимата има един жив Индианец(ако не сте виждали на живо там е мястото) Около 65 е някъде супер енергична твар-къде се потопи плувка там се мести из пътечката-скобари по кило ги измъква с 0.30 като уклейки със замах с руснака и отзад през глава у черешите :D Абе мискини колко щеш! Пешо Корморана е друг случай-лови ги и е със стойка като на птицата-ококорен,зъл и готов да убива-приклека им движи се и локатира всичко-надушва ги и опустошава всичко-знае им мастрафите и с килограмите скобарски филета се започват лятно-зимни гуляи! Абе нема що;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

ахахах абе нема що ... бай гошо от кн и он с пружинката ги вади като с кран напрао е най - лудия ама поне ми е партия и като ме види че идвам вика аз ги знам и по нагоре седи си ти тука :D пичага е са имам едно 10 алуминиеви пружини от него мога да стана шаранджиия :finga:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

jasonsmith написа: Са да ви кажа една случка,...:
Гена , а помниш ли кога на Червен бряг циганите и местния бабаит взеха да ни тропат с тенекиите на метър зад нас :mrgreen:
metoo написа:Стига спорите, едно 98% от рибарите прибират всичко, и това няма да се промени никога.
Мето, я по оптимистично!
Не са чак са толкова малко "цивилизованите", а и колко от нас са пускали риба преди интернет, форумите и рибарските ТВ програми?? Има надежда!
От всичките 10-тина приятели с които ходя за риба, само един е на 100% месо и не е от форума, към 60 годишен -гледам да го залъжа и да поизпразня живарника без да ме види, че и моята риба завлича :lol: :axe: Става дума за платики-вкарва ме във вододайната зона на язовира, че там живее и познава охраната...
Всички други все по-рядко прибираме и то под нормата. а понякога хващаме добре :wink:
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Нещата лека полека ще се оправят нека бъдем оптимисти .. Прохождащите риболовци( като мен) имат достъп до форуми, филми и т.н., от които се учат да практикуват риболова като спорт за удоволствие и ги интересува само и единствено тръпката, която се изпитва от това да излъжеш рибата и следователно да я извадиш. Само при мисълта, че ще прибера 20 30 40 риби ми става лошо .... Мисля че след време по-голямата част от поколението ми ще риболовства по този начин. Проблема е, че просто преди време се е е ходело на риба за да се хване вечеря или да се прави зимнина, но с всяка изминала година пазара се засипва с все повече храни и колкото и да са ниски заплати, пенсии и т.н. трудно ще останеш гладен. Пък и вече има достъп до всякакви видове риби по магазините, и не е проблем се хапне дори по- вкусна рибка за не голяма сума пари. Искам да изкажа мнение и за промените в мантлитета на хората, които всички искат да се осъществят. Според мен единствения шанс за промяна е времето... За пример : Съвсем скоро имах случай да ловя рамо до рамо с един дядо( на реката), който беше много свестен и компанията му беше приятна, тааа човека си ловеше на стръв личеше му ,че знае какво прави( в последствие се оказа от Мурсалево), хвана си няколко рибки, изчисти ги, събра и каза че за толкова е дошъл. Разказа ми че цял живот е по реката и обича си похапва рибка. Идеята ми е, че такъв човек няма как да го отучиш от това когато си хване някоя риба и я върне обратно.. камоли да ну забраниш нещо, което прави цял живот. Знам че има всякакви случай и не всичко е така, но това е моето мнение :) не го налагам на никой, за себе си съм прав
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”