Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Власинско езеро -Сърбия
Власинско езеро -Сърбия
Здравейте колеги, нека новата 2014 години Ви донесе много здраве, късмет, любов и разбира се успешни излети. С наближаване на новата година заваляха предложения от приятели за съвместно копунясване, но едно от тях нямаше как да откажа. Малка група ентосиасти ме поканиха на риболов в Сръбско - дестинацията Сурдулица и риболов на Власинското езеро. Е как да откажеш на такова предложение? Заминаване на 29.12.2013 и връщане чааак догодина, демек на 01.01.2014. Не ми трябваше много да му мисля, съгласих се, на 27 постегнах въдиците, особено една сопа на Филстар 2,40 спининг, понакупих малко блесни на Meps за щука и костур, но за всеки случай сложих малко захранки и бял червей. Не бях и чувал за това езеро (даже тук у форума има само една малка статия, без много точна информация). Порових се в нета и разбирам , че по туй време на годината езерото замръзва, ама щом е за риба има значение, какво е агрегатното състояние на водата? На 29 тръгване около 3 часа ( в групата имаше един малък рибар на 3 годинки) та трябваше да се съобразим и с неговия режим. Пристигнахме нвйде към 17.15 наше време, настанихме се, метнахме скарата, вечерта хапка пийка - както си му е реда. На 30-ти сутринта се събуждам благ и щастлив от два факта - първо ще ходя за риба и второ на 30.12 съм роден - какво съчетание само, да си изкараш РД на гьола в хубава компания.... С Бай Милен бързо прехвърлихме такъма в едната кола, зехме полвинка шишенце с ракия, подгряхме Борката - големия му син, и бързо се озовахме на езерото. И таман да свалим багажа - езерото замръзнало, тук там се виждаха малки участъци с нормално агрегатно състояние на водата и решихме, че ще го следваме по брега, белким открием опция за хвърляне на въдици. Разбира се на РД на човек стават и чудеса, намерихме подходящо място и започна сваляне на циганията...
.
Трябваше да решим какви методи и тактики да приложим, че да поизлъжем някоя и друга риба. Разпънахме две дъна на жива рибка (купихме малко таранки от СФ), а бай Милен спретна спининга и почна да мята от брега, сменяйки от време на време блесните с воблери и силикони.

Някъде около 11.30 слънжцето и то помогна- времето перфвектно, леда се поразтопи, появи се цяло ято корморани, викам си те сега я отепахме рибата. Да ама не, както казва бай Петко Бучаров. Корморани бол, ма риба няма.
Решихме да се местим посбрахме багажа и тръгнахме да разузнаваме езерото, доволни от емоцията и леко разочаровани от липсата на дори и едно пипане.

Езерото се оказа доста голямо, с доста заливчета, подходящи за къмпингуване. Природа преливаща от борова в брезова гора, следи от огньове, тук там между брезите и самоделен простир от сезал, което навежда на мисълта, че в активния сезон езерото се посещава доволно. Похвърляхме още около час с изкуствените примамки, освен мекото време друго не хванахме и решихме че е време да се прибираме зда се мине към отпразнуване на Рождения ми ден. Посетихме един ресторант с името BEST, хапнахме и пийнахме за мое здраве - очаровна съм от хубавата дюлева ракия , която пихме заедно с небезизвестната плескавица и вешалица. На 31 пак пообиколихме езерото но за съжаление отново безуспешно, за сметка на това във вилата в която бяхме отседнали ни чакаше доволно богата софра по случай посрещане на новата година. Точно в 24.00 Българско време, околността около вилата се изпълни със звуците на Мила Родино, последвани от Шуми Марица и Велик е нашият Войник. Нали Западните покрайнини са си наши? Така минаха 3 дена. Ето сега си седа в офиса и се опитвам да работя, но пусто нещо не се получава....
Поздрави на всички и на слука

Трябваше да решим какви методи и тактики да приложим, че да поизлъжем някоя и друга риба. Разпънахме две дъна на жива рибка (купихме малко таранки от СФ), а бай Милен спретна спининга и почна да мята от брега, сменяйки от време на време блесните с воблери и силикони.

Някъде около 11.30 слънжцето и то помогна- времето перфвектно, леда се поразтопи, появи се цяло ято корморани, викам си те сега я отепахме рибата. Да ама не, както казва бай Петко Бучаров. Корморани бол, ма риба няма.
Решихме да се местим посбрахме багажа и тръгнахме да разузнаваме езерото, доволни от емоцията и леко разочаровани от липсата на дори и едно пипане.

Езерото се оказа доста голямо, с доста заливчета, подходящи за къмпингуване. Природа преливаща от борова в брезова гора, следи от огньове, тук там между брезите и самоделен простир от сезал, което навежда на мисълта, че в активния сезон езерото се посещава доволно. Похвърляхме още около час с изкуствените примамки, освен мекото време друго не хванахме и решихме че е време да се прибираме зда се мине към отпразнуване на Рождения ми ден. Посетихме един ресторант с името BEST, хапнахме и пийнахме за мое здраве - очаровна съм от хубавата дюлева ракия , която пихме заедно с небезизвестната плескавица и вешалица. На 31 пак пообиколихме езерото но за съжаление отново безуспешно, за сметка на това във вилата в която бяхме отседнали ни чакаше доволно богата софра по случай посрещане на новата година. Точно в 24.00 Българско време, околността около вилата се изпълни със звуците на Мила Родино, последвани от Шуми Марица и Велик е нашият Войник. Нали Западните покрайнини са си наши? Така минаха 3 дена. Ето сега си седа в офиса и се опитвам да работя, но пусто нещо не се получава....
Поздрави на всички и на слука
По-голям шаран от рибаря няма...
Re: Власинско езеро -Сърбия
Пацо - за много години!
Мерака да се лови по това време на непознато място е похвален!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
За много Насе, абе поне го разузнахме, на пролет ще го посетим тоз път с палатки, па да видим. Интересното е че освен нас имаше тук там и местни ентусиасти, които мятаха на спининг, но и там удряло само по дъното.naskobo написа:Пацо - за много години!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Мерси Краси, накъде без вяра и ентусиазъм? Важно е, че окъпахме каракодките (а тез които хартисаха сега плуват в сръбско). Инак са майстори на плескавицата и особено на вешалицата...Красимир Атанасов написа:Замириса ми на плескавица от репортажа.
Браво за ентусиазма ви!!!

- jasonsmith
- разбира нещата
Здравей Пацо, за много години!
Иначе съм ходил няколко пъти на Власинското езеро през нормално време за риболов, последният път - септември месец. Не съм ловил риба, а само на пийене и йядене - ама знам малко повече та ще ти кажа. Правилно сте се ориентирали - в езеерото има костур, пъстърва и още някви риби.. Има си и такса - 5 евро на въдица. Тази година мислех да направя един риболовен излет, но така и не се състоя - здраве да е, следващата може да се получи.
Иначе съм ходил няколко пъти на Власинското езеро през нормално време за риболов, последният път - септември месец. Не съм ловил риба, а само на пийене и йядене - ама знам малко повече та ще ти кажа. Правилно сте се ориентирали - в езеерото има костур, пъстърва и още някви риби.. Има си и такса - 5 евро на въдица. Тази година мислех да направя един риболовен излет, но така и не се състоя - здраве да е, следващата може да се получи.
За много години колега,нали ще има и друг риболовен излет няма да губиме кураж я..... 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За много години!
Само да попитам-не се ли изисква и риболовен билет(дозвола)?
Привет, ами питахме местни хора, казаха, че ако мине горския или там както се казва - даваш 5 лева наши пари и си ОК. Инак езерото е перфектно - нещо подобно на Батак с тази разлика, че почти навсякъде брега плавно минава от плиткажи към дълбочини, особено заливчетата са доста дълбоки, няма шавар, дъното твърдо с доста каменяк. Удобно е за плувка, спининг и дънен риболов. Доколкото разбрах от нашия домакин, в езерото освен костур и пъстърва има лин, щука шарн и амур. За жалот нямахме слука (нормално за непознат място особено в такъв период). Около езерото е пълно с вили, повечето предлагат стаи, цената започва от 5Е на легло и стига до 30-35. В посока Църна Трава има и къмпинг с няколко каравани и доста места за опъване на палатки. Няколко магазина и 3-4 ресторанта. Динари не Ви трябват, плащаш в БГ лева без проблем.sandista написа:За много години!
Ето и малко видео - качеството малко кофти ама оператора беше Борката ЛОЛ https://www.facebook.com/photo.php?v=684537461568040
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз бях в Сърбия 22-27 декември, ама на прибиране нещо не се получи с "динари не ви трябват" - в Пирот исках да си купя 2 бутилки "дуня", ама даже и евро не искаха да вземат, та едвам събрах динари за една.. А като я отворихме в София на всичкото отгоре и не ни хареса - нищо общо с тази в ресторанта /имаше дъх на спирт/...
В хотела и на лифта също си искаха динари и плащахме с кр. карта - мръщеха се на еврото...
В хотела и на лифта също си искаха динари и плащахме с кр. карта - мръщеха се на еврото...
Колега, репортажа е за Власинско езеро, Сурдулица, Църна Трава, Власина... в този район динари не са необходими, всяка сметка отдолу с химикал ти пишат левовата равностойност. За Пирот - явно там е друга Сърбия, аз май бях в Бивша България ЛОЛ.Тедо написа:и аз бях в Сърбия 22-27 декември, ама на прибиране нещо не се получи с "динари не ви трябват" - в Пирот исках да си купя 2 бутилки "дуня", ама даже и евро не искаха да вземат, та едвам събрах динари за една.. А като я отворихме в София на всичкото отгоре и не ни хареса - нищо общо с тази в ресторанта /имаше дъх на спирт/...
- stoilkatastz
- ще става разбирач