Моля за инфо на р.Арката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
hranow
новобранец
новобранец

Re: Моля за инфо на р.Арката

Мнение от hranow »

Trupi написа:Няма ги водораслите, днес имахме добра слука там... 3 щуки около 2-те кила, както и много червеноперка и костур на плувка. Май най-важно е да се уцели времето на излета!
Сутрин или привечер имаше слука колега?
Trupi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trupi »

Ами ловях ги привечер, след 15:50, стана интересно защото един от старите рибари ми каза, че след 16:00 дава червеноперката, та проверих колко часа, 15:51 та докато мръкне... Да на бял и на шарени червейчета... Днес беше лудница по реката и адски много мъгла... Само 3 червеноперки пак след 16:00 иначе нищо и щуката я нямаше...
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Колега къде горе долу беше ,4е и аз постоях горе долу до късно,днес май риболова бе горе долу слаб незнам на какво се дължи дали не е на мъглата ,в4ера като 4е ли е било по-добре
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Trupi написа:Хайде пак малко информация да пусна за Арката и каналите около нея...
05.12.2013г, първоначално на Арката, за щука и/или червеноперки и костур... От 08:15/20h, до около 14:00 две нереализирани пипания и НИЩО... След 14:00 решихме да сменим малко обстановката и отидохме на каналите при Бобораци, евентуално, може да ги проверите в Гугъл мапс, там няколко едри уклея, 2-3 прилични червеноперки, едно костурче и страшно много дребни кленчета от порядъка на един пръст големи, всичко това на пинка и бял.
На 21.12.2013г. дестинацията пак беше към Арката, но там се отказахме изобщо да хвърляме, имаше лед на места. И директно на топлите канали при Долни Раковец, тук-там има образувани вирчета с дълбочина не повече от 60см. там отново същите разбойници кленчета, дълги, колкото един показалец, някой дори и като кутре... :D
Повечето от каналите около Арката са замръзнали, има много малко места, където да се лови...
Сега дават времето да е хубаво, така че ако имам време тези дни около празниците, ще се разходя пак и ще дам инфо...
Здравей колега ,поза4етох се в темата за Арката и попаднах и на твоето.Бих искал да ти кажа ,4е въпросните малки клен4ета в същносът са амур4ета на скоро пуснати около 3000 броя.Да ако не знае 4овек ,4е във водоема го има и този вид риба много трудно даже за мен по4ти невъзможно е да се разли4ът като малки едното от другото.Може и найстина клен4ета да са били ,но вероятността да са амур4ета е голяма.Наслука
Trupi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trupi »

ivo_stoev написа:Здравей колега ,поза4етох се в темата за Арката и попаднах и на твоето.Бих искал да ти кажа ,4е въпросните малки клен4ета в същносът са амур4ета на скоро пуснати около 3000 броя.Да ако не знае 4овек ,4е във водоема го има и този вид риба много трудно даже за мен по4ти невъзможно е да се разли4ът като малки едното от другото.Може и найстина клен4ета да са били ,но вероятността да са амур4ета е голяма.Наслука
Ами, да ти кажа честно много е възможно да са амурчета, като цяло бяха доста странни на външен вид, но предположих че са кленчета, а и местните (2-ма 3-ма старци, който усърдно си ги ловяха, били идеални за стръв :? ) ми казаха така, освен единия от тях, който твърдеше, че били лилавки!? А иначе за риболова вчера, много мнения чух през деня защо не кълве. Едни казаха земетресението в Турция (6 по Рихтер), други мъглата, трети че витаят зли сили :D . Но нито едно от посочените не ми звучи много реално, просто Арката е така, има дни в които може на всяко хвърляне да вадиш не лоши риби, а има и дни в които ако хванеш една слънчева рибка се брой за успех, реката е със собствено мнение и то всеки ден е различно. Ще видим сега от новата година как ще е риболова по този прекрасен край за рибари, ловджии и други образи от народните приказки.
Trupi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trupi »

39719

39720

А ето това са въпросните рибки, не съм сигурен какви са...

Изображение

Изображение

А това е от 27.12 (Стефановден) от Арката...
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Някакво актуално инфо за Арката?
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Trupi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trupi »

Ами инфото ми е от 14-ти, вторник. По Арката, от 11:00, до 17:00 една червеноперка и един удар на изкуствена примамка, най-вероятно щука, но дори не можах да я видя. Иначе подаване по малко бял и пинки покрай плувката, но просто това беше. Повечето колеги бяха пълен валат. Наслука и успех! Сподели инфо, ако ходиш. :drinkers:
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Аз бях там два дни по-рано - 12.01 (неделя). От към риби - нищо. Нагледах се на патета и разни други пилета.
инспектора
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от инспектора »

Трябва си дъжд и това е! :wink:
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Казаха ми ,че нивото е наистина ниско.
инспектора
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от инспектора »

И най вече стъкло! :wink:
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Има риболов,но не са навсякъде,трябва да се търсят.Последния път ги лових в 30см вода ама се плашат много
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Сега след затоплянето раздвижили се рибката?Нивото покачили се?
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

TRAP написа:Сега след затоплянето раздвижили се рибката?Нивото покачили се?
Онзи ден беше качила с около 20см,след дълго разхождане 12-13 дребни перки и две костурчета,два дни преди това за цял ден точно 100бр перки и 12 костура по 3-400гр,има и по някой уклей
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”