Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Моля за инфо на р.Арката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Моля за инфо на р.Арката
Сутрин или привечер имаше слука колега?Trupi написа:Няма ги водораслите, днес имахме добра слука там... 3 щуки около 2-те кила, както и много червеноперка и костур на плувка. Май най-важно е да се уцели времето на излета!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами ловях ги привечер, след 15:50, стана интересно защото един от старите рибари ми каза, че след 16:00 дава червеноперката, та проверих колко часа, 15:51 та докато мръкне... Да на бял и на шарени червейчета... Днес беше лудница по реката и адски много мъгла... Само 3 червеноперки пак след 16:00 иначе нищо и щуката я нямаше...
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега къде горе долу беше ,4е и аз постоях горе долу до късно,днес май риболова бе горе долу слаб незнам на какво се дължи дали не е на мъглата ,в4ера като 4е ли е било по-добре
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравей колега ,поза4етох се в темата за Арката и попаднах и на твоето.Бих искал да ти кажа ,4е въпросните малки клен4ета в същносът са амур4ета на скоро пуснати около 3000 броя.Да ако не знае 4овек ,4е във водоема го има и този вид риба много трудно даже за мен по4ти невъзможно е да се разли4ът като малки едното от другото.Може и найстина клен4ета да са били ,но вероятността да са амур4ета е голяма.НаслукаTrupi написа:Хайде пак малко информация да пусна за Арката и каналите около нея...
05.12.2013г, първоначално на Арката, за щука и/или червеноперки и костур... От 08:15/20h, до около 14:00 две нереализирани пипания и НИЩО... След 14:00 решихме да сменим малко обстановката и отидохме на каналите при Бобораци, евентуално, може да ги проверите в Гугъл мапс, там няколко едри уклея, 2-3 прилични червеноперки, едно костурче и страшно много дребни кленчета от порядъка на един пръст големи, всичко това на пинка и бял.
На 21.12.2013г. дестинацията пак беше към Арката, но там се отказахме изобщо да хвърляме, имаше лед на места. И директно на топлите канали при Долни Раковец, тук-там има образувани вирчета с дълбочина не повече от 60см. там отново същите разбойници кленчета, дълги, колкото един показалец, някой дори и като кутре...![]()
Повечето от каналите около Арката са замръзнали, има много малко места, където да се лови...
Сега дават времето да е хубаво, така че ако имам време тези дни около празниците, ще се разходя пак и ще дам инфо...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами, да ти кажа честно много е възможно да са амурчета, като цяло бяха доста странни на външен вид, но предположих че са кленчета, а и местните (2-ма 3-ма старци, който усърдно си ги ловяха, били идеални за стръвivo_stoev написа:Здравей колега ,поза4етох се в темата за Арката и попаднах и на твоето.Бих искал да ти кажа ,4е въпросните малки клен4ета в същносът са амур4ета на скоро пуснати около 3000 броя.Да ако не знае 4овек ,4е във водоема го има и този вид риба много трудно даже за мен по4ти невъзможно е да се разли4ът като малки едното от другото.Може и найстина клен4ета да са били ,но вероятността да са амур4ета е голяма.Наслука

- TRAP
- ще става разбирач
Някакво актуално инфо за Арката?
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами инфото ми е от 14-ти, вторник. По Арката, от 11:00, до 17:00 една червеноперка и един удар на изкуствена примамка, най-вероятно щука, но дори не можах да я видя. Иначе подаване по малко бял и пинки покрай плувката, но просто това беше. Повечето колеги бяха пълен валат. Наслука и успех! Сподели инфо, ако ходиш. 

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз бях там два дни по-рано - 12.01 (неделя). От към риби - нищо. Нагледах се на патета и разни други пилета.
-
- ще става разбирач
Трябва си дъжд и това е! 

- TRAP
- ще става разбирач
Казаха ми ,че нивото е наистина ниско.
-
- ще става разбирач
И най вече стъкло! 

- daanndo
- фен клуб-скобар
Има риболов,но не са навсякъде,трябва да се търсят.Последния път ги лових в 30см вода ама се плашат много
- TRAP
- ще става разбирач
Сега след затоплянето раздвижили се рибката?Нивото покачили се?
- daanndo
- фен клуб-скобар
Онзи ден беше качила с около 20см,след дълго разхождане 12-13 дребни перки и две костурчета,два дни преди това за цял ден точно 100бр перки и 12 костура по 3-400гр,има и по някой уклейTRAP написа:Сега след затоплянето раздвижили се рибката?Нивото покачили се?