2 или 3

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: 2 или 3

Мнение от butnik »

И ако има течение как трябва да е.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Ако е легнала пръчката,по-голяма част от кордата е във водата и така течението оказва повече напор. Макар,че имам повече удари на легнала отколкото на натопорчена. :D
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

На затворен водоем течението не е толкова силно.Не ловим на самата "нула" все пак.Като се притеснявате от течение- 120 грипа + евентуално задни тежести и сте готови.Това дали е в хоризонтално положение, или вертикално, според мен е ако пред нас има водорасли.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

сирака написа:Ако е легнала пръчката,по-голяма част от кордата е във водата и така течението оказва повече напор. Макар,че имам повече удари на легнала отколкото на натопорчена. :D
Ако ловиш с фидер да,но с карп въдици бих поспорил не от друго ,а от краткия опит ,който придобих в Испания.90% от риболовите ми там бяха на река-Тахо,която не е много широка,но за сметка на това дълбока с яко течение.След замятане закачахме едно олово с клипс много бързо под върха на въдицата за да свали линията на дъното и така се избягват корема на влакното и водораслите,които течението носеше.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

butnik написа:Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия :lol: :lol: :lol:
Те тия наперените не се наперват туку така щот така му е скимнало на някой :wink:
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

С фидер не ловя... :) Ловя предимно на река,а местата на които ходя,реката влачи водорасли и затова хвърлям до брега.Има много закачки и аванса е стегнат. Пръчките ги вдигам за да мога да ги виждам,защото никога не стоя до тях,някога ми се налага доста да бягам до тях. :lol:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Открихте топлата вода и back lead !!!
И сега какво .... да чистя ли ,да ключа ли ... ?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

sapuna написа:Открихте топлата вода и back lead !!!
Митак, зима е! :D
Поразчисти малко ама не търкай цялата тема.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

stefan4etoo написа:
butnik написа:Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия :lol: :lol: :lol:
Те тия наперените не се наперват туку така щот така му е скимнало на някой :wink:
Щом ТИ казваш,добре,че подсказа ,че не знаех.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

sapuna написа:Открихте топлата вода и back lead !!!
а случайно да ти се намират от тия откачащите се с въженце 3 броя , така да си имам , не е спешно ?
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

dantho.mihov написа: Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
Това е истината ,ако имам възможност пускам и 4-та при условие че винаги работи основно 1 пръчка /визираме свободни водоеми/.С намаляване броя на пръчките си намалявате шанса за удар,вместо това си променете тактиката на риболов.Неудобства от броя на пръчките даже не се сещам от къде ще дойдат,а това за оплитането при удар е несериозно.
Поздрави!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

и с 4 "дядо попе"-(на платени),особенно ,ако шараните са в намален състав.повече въдици във водата -по-голям % успеваемост.никога не можеш да бъдеш сигорен на 100% ,че с монтажат ти ,всичко е наред,особено ако хвърляш от "ръка".
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Аз пък ще дам едно мнение, па макар и да ви се стори много радиклално. Та на въпроса

- За какво служи втората пръчка на рибаря? (забележете втората, не третата или както казаха някой колеги даже и четвърта )

- Да му пречи :mrgreen:

Това беше шега, а сега по темата, макс 2 геги + един директен или един мач да си цъкам докато чакам удар. :drinkers:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

ILEGAL написа:Аз пък ще дам едно мнение, па макар и да ви се стори много радиклално. Та на въпроса

- За какво служи втората пръчка на рибаря? (забележете втората, не третата или както казаха някой колеги даже и четвърта )

- Да му пречи :mrgreen:

Това беше шега, а сега по темата, макс 2 геги + един директен или един мач да си цъкам докато чакам удар. :drinkers:
има една приказка -"колкото повече ,толкова повече",а докато си цъкаш с мача или директния и през това време ти удари ,оставяш го в работещо положение и после станало .......мармалад,ако си сам :idea: :lol: :lol: :lol: .
зверски оплитания съм правил или при кръстосване при хвърляне, или ако ме е хванал саклета и съм понаобиколил някой колега :lol: :lol: :lol: .всичко друго се управя ,под месина ,над месина ,стига да удари нещо голямо.а за дребосъци ,изобщо за какви оплитания говорим :roll: .
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Не бих си позволил да плацикам плувки,докато съм хвърлил за едро...особенно на река.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”