Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

Като се замисля, тая риба изчезна тотално. Да ли се излови или реката я отнесе си нямам представа, нека колегите кажат нещо по въпроса ?
Аватар
kefala87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kefala87 »

Не знам и аз нищо за морунажа , пък и на Струма морунаж и не съм ловил да ви кажа.
Ако има риба и на бастун че се фане.
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Морунажи има още под 3тия бараж но съм хващал дребни само. Сигурно е пообран там по-едрия. Малко по-прилични съм ловил миналата година на Монца и над първия бараж.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

izzyone написа:Морунажи има още под 3тия бараж но съм хващал дребни само. Сигурно е пообран там по-едрия. Малко по-прилични съм ловил миналата година на Монца и над първия бараж.
Да ясно е че има останали-на Бело поле ливих прилични мин година,но като цяло му е ебана мамата! Дребни и трудни!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

topsoft написа:Лично за мен, морунажа е изловен, просто страшно лесно се контролира с храна и си е прасе (платиката на реката така да се каже) :)
Аз имам наблюдения от долното течение на реката в района на Петрич и Сандански. Значи и при нас морунажа намаля много, а в същото време и издребня. Единствено в най-големия приток на Струма, Струмешница, има положителен прираст, но и тук рибите не са много големи. Според мен белята стана при голямата вода от преди 3 години. Тогава и скобара се изпари. Но все пак за 3 години се понавъди доста, но вече ги няма литровите парчета. А морунажа още не се е възстановил. :(
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

tegov86 написа:
topsoft написа:Лично за мен, морунажа е изловен, просто страшно лесно се контролира с храна и си е прасе (платиката на реката така да се каже) :)
Аз имам наблюдения от долното течение на реката в района на Петрич и Сандански. Значи и при нас морунажа намаля много, а в същото време и издребня. Единствено в най-големия приток на Струма, Струмешница, има положителен прираст, но и тук рибите не са много големи. Според мен белята стана при голямата вода от преди 3 години. Тогава и скобара се изпари. Но все пак за 3 години се понавъди доста, но вече ги няма литровите парчета. А морунажа още не се е възстановил. :(
Доста логично . Обаче аз съм склонен да кажа ,че риболова на морунаж се скапа от поне 5 години-всеки помни на 3 бараж какво ставаше-много обаче от ,,природозащитниците,, и хиляди левове техники и манджи измъкваха по 30 кила на калпак всеки божи ден-и не само те!!!!!!! Защото морунажа запукаш ли го става страшно! При скобите е друго!

Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Онзи ден поседях 1 час на тунела, без въдица, и ги гледах местните лумпени. Морунаж имаше колкото искаш. Рибите бяха максимум по педя големи. Скачаха като изоглавени, ама не видях някой да им разбираше, камо ли да хвърли храна и да ги подпука. Единия чичак на всяко изтичане повтаряше "Ох колко е вкусен, ох колко е вкусен!".
От 10 човека, никой немаше живарник, само торби. Ловяха с два повода с по 3-4 червея на всеки. Единия му казах да намали на 1-2 на кука, ама грам не ме разбра и само сецаше фитките. Двама от колегите ползваха бурета без кил...абе шашава работа. Хванаха се и няколко скобара. Като цяло в реката има морунаж, но силно намалял като количество.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Като застанех на острова на 3 бараж ловех супер готино морунажи,мрени ,скобари-беха славни времена!

Жоро81
новобранец
новобранец

Мнение от Жоро81 »

морунаж миналата година се ловеше нат 2 бараж от септември до ноември по една педа беха се
Жоро81
новобранец
новобранец

Мнение от Жоро81 »

морунаж миналата година се ловеше нат 2 бараж от септември до ноември по една педа беха се
Жоро81
новобранец
новобранец

Мнение от Жоро81 »

миналата година на острово се ловеше дребни морунажчета и каракудки затлачи се целиа бараж надолу
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Още по надолу от Третия бараж, преди много време се хващаха единчни бройки морунаж по над 1 кг в началото на лятото в ефектен черен цвят. Зимата се събираха по дребни екзепляри на групи и ги драскаха. Лятото никой не го търсеше. И често прецакваше шаранджиите които окупираха дълбочината по баража.
Интересно, че този морунаж се води некав подвид и е с черни перки. По Дунава имало некав с червена анална перка и ставал над 2 кг.
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

Аз онзи ден в дъжда на тунела хванах едно морунажче към педя на троха. Видях и други да хващат , но те само на червей(бял и пинки). Иначе преди години на баража имаше много наистина - рекорда ми е именно там - един екзепляр 950 гр. :)
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ама пак се почна с играта на криеница ми се струва. От 10тина дена на тунела няма къде игла да хвърлиш, ама никой не измъца нищо, ама се чете иначе...на Бело поле делничен ден миналата седмица имаше 2423442342 човека, той Венци май си е прав човека.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:Ама пак се почна с играта на криеница ми се струва. От 10тина дена на тунела няма къде игла да хвърлиш, ама никой не измъца нищо, ама се чете иначе...на Бело поле делничен ден миналата седмица имаше 2423442342 човека, той Венци май си е прав човека.
Чере се и то от супер лисици анонимни притаени! Просто нека сега творят в тоя грозен общински зимен месокомбинат! Лятото местата ще се пазят под секрет-поне аз така ще процедирам!

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”