Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Като се замисля, тая риба изчезна тотално. Да ли се излови или реката я отнесе си нямам представа, нека колегите кажат нещо по въпроса ?
Не знам и аз нищо за морунажа , пък и на Струма морунаж и не съм ловил да ви кажа.
Ако има риба и на бастун че се фане.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Морунажи има още под 3тия бараж но съм хващал дребни само. Сигурно е пообран там по-едрия. Малко по-прилични съм ловил миналата година на Монца и над първия бараж.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- фен клуб-скобар
Да ясно е че има останали-на Бело поле ливих прилични мин година,но като цяло му е ебана мамата! Дребни и трудни!izzyone написа:Морунажи има още под 3тия бараж но съм хващал дребни само. Сигурно е пообран там по-едрия. Малко по-прилични съм ловил миналата година на Монца и над първия бараж.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- научил се да хвърля
Аз имам наблюдения от долното течение на реката в района на Петрич и Сандански. Значи и при нас морунажа намаля много, а в същото време и издребня. Единствено в най-големия приток на Струма, Струмешница, има положителен прираст, но и тук рибите не са много големи. Според мен белята стана при голямата вода от преди 3 години. Тогава и скобара се изпари. Но все пак за 3 години се понавъди доста, но вече ги няма литровите парчета. А морунажа още не се е възстановил.topsoft написа:Лично за мен, морунажа е изловен, просто страшно лесно се контролира с храна и си е прасе (платиката на реката така да се каже)

-
- фен клуб-скобар
Доста логично . Обаче аз съм склонен да кажа ,че риболова на морунаж се скапа от поне 5 години-всеки помни на 3 бараж какво ставаше-много обаче от ,,природозащитниците,, и хиляди левове техники и манджи измъкваха по 30 кила на калпак всеки божи ден-и не само те!!!!!!! Защото морунажа запукаш ли го става страшно! При скобите е друго!tegov86 написа:Аз имам наблюдения от долното течение на реката в района на Петрич и Сандански. Значи и при нас морунажа намаля много, а в същото време и издребня. Единствено в най-големия приток на Струма, Струмешница, има положителен прираст, но и тук рибите не са много големи. Според мен белята стана при голямата вода от преди 3 години. Тогава и скобара се изпари. Но все пак за 3 години се понавъди доста, но вече ги няма литровите парчета. А морунажа още не се е възстановил.topsoft написа:Лично за мен, морунажа е изловен, просто страшно лесно се контролира с храна и си е прасе (платиката на реката така да се каже)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Онзи ден поседях 1 час на тунела, без въдица, и ги гледах местните лумпени. Морунаж имаше колкото искаш. Рибите бяха максимум по педя големи. Скачаха като изоглавени, ама не видях някой да им разбираше, камо ли да хвърли храна и да ги подпука. Единия чичак на всяко изтичане повтаряше "Ох колко е вкусен, ох колко е вкусен!".
От 10 човека, никой немаше живарник, само торби. Ловяха с два повода с по 3-4 червея на всеки. Единия му казах да намали на 1-2 на кука, ама грам не ме разбра и само сецаше фитките. Двама от колегите ползваха бурета без кил...абе шашава работа. Хванаха се и няколко скобара. Като цяло в реката има морунаж, но силно намалял като количество.
От 10 човека, никой немаше живарник, само торби. Ловяха с два повода с по 3-4 червея на всеки. Единия му казах да намали на 1-2 на кука, ама грам не ме разбра и само сецаше фитките. Двама от колегите ползваха бурета без кил...абе шашава работа. Хванаха се и няколко скобара. Като цяло в реката има морунаж, но силно намалял като количество.
-
- фен клуб-скобар
Като застанех на острова на 3 бараж ловех супер готино морунажи,мрени ,скобари-беха славни времена!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

морунаж миналата година се ловеше нат 2 бараж от септември до ноември по една педа беха се
морунаж миналата година се ловеше нат 2 бараж от септември до ноември по една педа беха се
миналата година на острово се ловеше дребни морунажчета и каракудки затлачи се целиа бараж надолу
-
- ще става разбирач
Още по надолу от Третия бараж, преди много време се хващаха единчни бройки морунаж по над 1 кг в началото на лятото в ефектен черен цвят. Зимата се събираха по дребни екзепляри на групи и ги драскаха. Лятото никой не го търсеше. И често прецакваше шаранджиите които окупираха дълбочината по баража.
Интересно, че този морунаж се води некав подвид и е с черни перки. По Дунава имало некав с червена анална перка и ставал над 2 кг.
Интересно, че този морунаж се води некав подвид и е с черни перки. По Дунава имало некав с червена анална перка и ставал над 2 кг.
Аз онзи ден в дъжда на тунела хванах едно морунажче към педя на троха. Видях и други да хващат , но те само на червей(бял и пинки). Иначе преди години на баража имаше много наистина - рекорда ми е именно там - един екзепляр 950 гр. 

Ама пак се почна с играта на криеница ми се струва. От 10тина дена на тунела няма къде игла да хвърлиш, ама никой не измъца нищо, ама се чете иначе...на Бело поле делничен ден миналата седмица имаше 2423442342 човека, той Венци май си е прав човека.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Чере се и то от супер лисици анонимни притаени! Просто нека сега творят в тоя грозен общински зимен месокомбинат! Лятото местата ще се пазят под секрет-поне аз така ще процедирам!topsoft написа:Ама пак се почна с играта на криеница ми се струва. От 10тина дена на тунела няма къде игла да хвърлиш, ама никой не измъца нищо, ама се чете иначе...на Бело поле делничен ден миналата седмица имаше 2423442342 човека, той Венци май си е прав човека.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите