Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: SHIMANO TECHNIUM 4000F v SHIMANO AERO 4000F
Ами де да знам - пряко сили тежат по 215 грама. Дори и според моите критерии е поносимо...Troli Rapala написа:...
най-нагло да "замета за "лек" шпининг с Кардиналчета 3 и 33 дет тежат по сто кила!![]()
![]()
...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами Саше , за да си решиш проблема с евтините Дайви не си купувай такива
Аз когато иде реч за лично заприходяване , най-ниският клас Дайва които си позволявам са СОЛ , респективно Калдия и смятам да ми е добре . Кроморан и макари за спининг са несъответващи неща
Аааааааа , Муня няма да го бесиме
Това неговото си е друг вид болест
Самият той е много наясно че в АБУ 33 няма нищо за 400 долара , но като човек с широки пръсти , ако да е от Габрово , кога иде реч за хванали окото му риболовни дрънкулки , що да не си угоди
Аз лично в диапазона 400 долара предпочитам само Азия , без грам Европейски "живец" и съм го оформил като два Сертейт 13 и една Емералдс , бялата октоподоловка , в личното ми шкафче 

Аааааааа , Муня няма да го бесиме

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Значи за мен, осъзнавам го много ясно, кардинала има в базово изпълнение два големи кусура -водещата ролка не е лагерувана, което води до неравномерното й движение и пресукване на влакното. Този недостатък е отстраним с помощта на тунинг китове, които предлагат от "Иос", "Ито" и други специализирани японски фирми. Втория(той е леко условен) и неподелжащ на корекция се крие в относително ниската шпула. Той е субективен обаче, защото в лекия спининг дистанциите на замятане не са особено големи, реките също, малката височина не причинява проблеми при риболов, така че той е по-скоро субективен.
Интересна особеност на класическия стар шведски кардинал е, че той навива влакното на конус в стандартно фабрично изпълнение - просто тогава вижданията са били такива. По този въпрос япончетата са направили редица сайтове и блогове, в които предлагат най-различни методи за цилиндрично полагане - от класическото подлагане на шайби, до граничещи с часовникарството похвати. КАто цяло, както се убедих в практиката, тези макари работят добре с относително по-дебели влакна - от 0.165 до 205мм.
И един интересен сайт, илюстриращ обожанието, с което японците, практикуващи риболов на пъстърва на спининг и до момента се отнасят към тази макара:
http://f.hatena.ne.jp/kogamera/?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
п.с. Между другото, с тунинг кита на "Ито" теглото на кардинал 33 пада под 200 грама...
п.п.с. С моите макари съм направил през изминалата година около 30 риболова, при това с удоволствие.
Интересна особеност на класическия стар шведски кардинал е, че той навива влакното на конус в стандартно фабрично изпълнение - просто тогава вижданията са били такива. По този въпрос япончетата са направили редица сайтове и блогове, в които предлагат най-различни методи за цилиндрично полагане - от класическото подлагане на шайби, до граничещи с часовникарството похвати. КАто цяло, както се убедих в практиката, тези макари работят добре с относително по-дебели влакна - от 0.165 до 205мм.
И един интересен сайт, илюстриращ обожанието, с което японците, практикуващи риболов на пъстърва на спининг и до момента се отнасят към тази макара:
http://f.hatena.ne.jp/kogamera/?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
п.с. Между другото, с тунинг кита на "Ито" теглото на кардинал 33 пада под 200 грама...
п.п.с. С моите макари съм направил през изминалата година около 30 риболова, при това с удоволствие.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А,стига бе?Мунчо написа:
Ами де да знам - пряко сили тежат по 215 грама. Дори и според моите критерии е поносимо...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Явно е въпрос на възпитание,култура и приоритети това с правенето на макари,защото Китаеца ще гледа да я направи за 4лева,а японеца търси перфектното ако ще и 400лева да достигне!
Изумен съм от интереса на япончетата към Кардинала,но да не забравяме че и при мултитата на Абу има легендарен модел с японско участие,та може би по тая линия е тръгнала тази мода да се прави нов прочит на стари макари,точно както хамериканците са полудели от странни тунинги на стари коли!
Имат пари хората и им е много скучно,та се забавляват на воля!Аз нямам гараж и работилничка,където през уикенда да си правя кефа с майсторене или тунинговане!

- Павел Иванов
Саше , това е Кардинал 33 , а не Сюверен все пак . В тоя ценови клас и Дайвите са основно стомана и бронз вътре та ... Друг е въпроса че Муня не засегна голяма група от недостатъците на упоменатата макара . Примерно полу скритата шпула . Освен че задържа куп нечистотии и трябва доста често да се поддържа . Освен че не е много толерантна към много тънки влакна , такава е и към микро примамките които засягат доста често макари в този теглови клас . Друго прекалено дребната корона , която ако и да захапва с доста зъби безконечника няма нужната "мощ" в сюблимни моменти . Твоят любим драг е доста кофти в оригинално състояние , което пък предизвиква работа с още по-дебели влакна , или съответен ъпдейт на драга . Кофти дръжка предполагаща прогресивни луфтове и разбиване , пак преди доместик ъпдйета и още няколко . Друг е въпроса че Кардинал 33 , 44 , както и Амбасадора , предизвиква сантимент и влечение към покупката им . В случаят правилно споменаваната цена е 400 долара , а не лева
Като добавиш и къстъм кит на Ито Крафт за около 240лв. без доставката по днешен курс йена лев , цената отива още по-горе 

Павел Иванов
Павел Иванов
Този Кардинал 33 е удивително грозна и нефункционална от днешна гледна точка макарица; като чета, за какви стойности пише Петре, мед ми капе на сърцето, колко съм спестил... 

Аз също много ги харесвам тези кардинали и си бях приготвил пари за един, ама накрая ги изпуках за дайва, главно заради употребата на плетено влакно. Все пак не съм се отказал. Изброените недостатъци за старите 33 ки ли се отнасят или за съвременните японски ? Японците май и мичели са започнали да тунинговат. Я вижте каква красота : http://www.club-casket.com/item/?c=10002&g=10001&m=&s=
А ето и за Троли : приложение на абу суверен от англичани :http://www.handmadefloats.co.uk/jalbum/ ... index.html
А ето и за Троли : приложение на абу суверен от англичани :http://www.handmadefloats.co.uk/jalbum/ ... index.html
"Живи да ви оплача... "Ех, Пратер, Пратер!" ... 

- Павел Иванов
Ломски , недостатъците си ги има като цяло , най-малкото това е доста стар модел и не е съобразен със съвременните изисквания относно риболова , ама хората са казали че "за всеки влак си има пътници"
Ех , Муня , Муня , тежка е леката картечница и ич не е леко да се носи тежко
Като се захротува за тюнинги с прискърбие мога да заявя , че последно време и аз залитам по някои такива . За какво иде реч ? Ами има едно жълтурче Юки Ито , много голем френд на доктора ви Флекс , заедно къркат саке и мастика Пещера в кафето под бента на Румянцево и страдат за безвъзвратно отминалият при тях екстра фаст
Та тоя образ какво прави като му поръчат да сътвори красутъ , от Мегабасс примерно ? Взима едно вече ретро и изпитано Рибуяши като това :

Че си е ретро , такова си е от всякъде . Модел 2007г. , аз примерно го имам предпремиерно от декември 2006г. Боядисва го . Изскубва напълно ненужното копче на обратният ход и макарата вече няма такъв та да ни изкушава да щракаме безцелно включи го , па го изключи
Нахвърля тук таме някое и друго лагерче . Подменя настоящите такива които не са солено устойчиви с устойчиви такива . Прибавя тук таме по някое допълнително уплътнение и тапичка с цел да се постигне по-добра водоплътност . Смазва макарата до степен нему идеална и премахва лесно развиващото се винтче за смазване + всички други винчета по макарата , с по-трудно развиващо се такова , ако нямаш подходящата отверка , та и там много много да не бара човек . Измества малко разните ъгли и скосове по бигел и пр. Добавя лично поръчан за него RCS кит от типа на шпула и дръжка с двойнолагерован кноб . Бърничка още малко тук таме и пуща в лимитирана серия е това :

От вътре няма да ги снимам щото един от най-големите ми ужаси е да разглабям и смазвам макари , съответно избягвам да го правя
Верно че наскоро носих Рибуяша на профилактика при Румен , според мен нямаше кой знае каква нужда , ама едно вече кара осмата си година , второ още летоска бях уметнал че ще му направя една чиска преди пъстървовото откриване , практиката ще покаже дали изобщо е имало нужда , трето , що не
На Мегабасса няма как да му се случи скоро да бъде "профилактиран" та вътрешни снимки - ТЦ !!! Та и аз залитнах по тюнингите ама се ла ви как са казали францетата , човек колко и добре да си живее с луканка и пъстърма му се прищева понекога 

Ех , Муня , Муня , тежка е леката картечница и ич не е леко да се носи тежко

Като се захротува за тюнинги с прискърбие мога да заявя , че последно време и аз залитам по някои такива . За какво иде реч ? Ами има едно жълтурче Юки Ито , много голем френд на доктора ви Флекс , заедно къркат саке и мастика Пещера в кафето под бента на Румянцево и страдат за безвъзвратно отминалият при тях екстра фаст

Че си е ретро , такова си е от всякъде . Модел 2007г. , аз примерно го имам предпремиерно от декември 2006г. Боядисва го . Изскубва напълно ненужното копче на обратният ход и макарата вече няма такъв та да ни изкушава да щракаме безцелно включи го , па го изключи

От вътре няма да ги снимам щото един от най-големите ми ужаси е да разглабям и смазвам макари , съответно избягвам да го правя

Павел Иванов
Павел Иванов
Прав е Павле за смазката. И Юки така каза на откриването миналата година на Панега, докато разсеяно наблюдаваше опитите на две закъснели балканки да се изчукат в реката: "Със смазката не бива да се прекалява, Доктор-сан! Колкото по-рядко се ходи на риболов, толкова по-рядко трбява макарата да се разглобява и смазва!! Ето, Павел-сан може неговите да не смазва с десетилетия!!!", и после отпи замислено от чашата мастика...Павел Иванов написа: ...щото един от най-големите ми ужаси е да разглабям и смазвам макари , съответно избягвам да го правя Верно че наскоро носих Рибуяша на профилактика при Румен , според мен нямаше кой знае каква нужда , ама едно вече кара осмата си година , второ още летоска бях уметнал че ще му направя една чиска преди пъстървовото откриване , практиката ще покаже дали изобщо е имало нужда , трето , що не На Мегабасса няма как да му се случи скоро да бъде "профилактиран" та вътрешни снимки - ТЦ !!!

- Павел Иванов
Помня го този разговор . Помня как след това с лека въздишка допълни - "Все още има възможност да си смазва "макарите" разделно ." - Само не се сещам чия беше другата въздишка след изказа муД-р Флекс написа:... Ето, Павел-сан може неговите да не смазва с десетилетия!!!", и после отпи замислено от чашата мастика...

Павел Иванов
Павел Иванов