Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Ваистина бе тегаво днес но рибата де събираше на хляба което е добре. Днес лових с една сенсас плувка 2 грама , кука фуна 16, повод 010. Иначе за времето бе уникно а рибата кълвеше много странно почти цото олово ми се ачеше по дъното.
Ми не знаех че си ти сега разбрах като каза че някой при теб е хванал три риби. Иначе риба има поце лия вир . Днес метках хляб на каша и така я събрах иначе докато не хранех кълванетата бяха редки.
Тоя срещу мен където беше ги уби преди 4 5 дни при шавара горе.
Ми не знаех че си ти сега разбрах като каза че някой при теб е хванал три риби. Иначе риба има поце лия вир . Днес метках хляб на каша и така я събрах иначе докато не хранех кълванетата бяха редки.
Тоя срещу мен където беше ги уби преди 4 5 дни при шавара горе.
скобара е риба проклета

-
- сериозен играч
имам в предвид , че плувка 2,5 гр. за Струма е прекалено много!

до 20 гр. повече е излишно ...е сериозен отговор вече
кой е наясно и се е докоснал до тия космически кораби ...знае за що говорим...
а за болонезата тая зима съм ного доволен от тия плувки...други почти не съм слагал...
за куките

-
- фен клуб-скобар
Венци ще ме извиниш,но за това ,че куките нямат нищо общо с откачанията аз лично не съм съгласен за себе си!Поне при моя риболов имат голямо значение за откачанията куките! Брал съм ядове с куки и съм се научил ,че имат голямо значение!Тънката кука така хубаво излиза не само около устата му ,а и от супер хубаво взимане!Та така аз мисля до такива наблюдения съм стигнал! Един ден пробвах куки Чинта епа такова нещо втори път никога-почти всеки долу,ебаго а рибите си взимаха смело,смених с друга изпитана за мен кука и имах само един откачен!За Джони куките са много в играта:) За чичо Коле вече нищо не мога да кажа-той си има ромче 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Е за това стоим до тъмно-нема зима нема лето!Въпреки скандалите послеtopsoft написа:Знаех си че ще се върнат, ма бързо губим търпение. А и колегата събра.... Браво. Защо не се обади да се запознаеме, и да ме възпреш да не си ходя
п.п Не трябваше да ми казваш, сега ме е яд че си тръгнах толкоз рано....

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

ТочноDJONI RINGO написа:..... стоим до тъмно-нема зима нема лето!Въпреки скандалите после

При мен скандалите са в деня преди тръгване, тръгна ли никой не очаква да се прибера по светло

Ама с терористи не се преговаря

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
Марти ,с смисъл ,избрал си правилнио вид исада примерно,и у един момент ти се откачат...не можеш да кажеш че е от куката ,че куката не я бива ,почваш да ебаваш дълбочината и сичко заспива ,те това исках да кажем ...помежду другото...имам само два вида куки ,50на 50 ги ползвам за секави риболови на секави риби фуна и исада,това е 

- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги , днес между 11 и 5 часа между монцата и Железница ( грубо казано , не познавам добре района) 5 скобара. За първи път съм на такъв роболов , имам 2 изпуснати , няма такъв кеф и толкова тегава риба! Времето прекрасно ! Поздрави
П.П сега съм я изчистил рибата ( пак доста тегаво
) , кажете колеги пържена най- добре нали ? Има някакъв странен тежък мирис тази риба , дано стане хубава ..

П.П сега съм я изчистил рибата ( пак доста тегаво

- Прикачени файлове
-
- skobi.jpg (230.26 KiB) Преглеждано 776 пъти
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
Kолега, за начинаещ риболова ти е постижение, браво! Няма лошо и, че си прибрал улова- в нормата е, избора е твой! Ще се убедиш, че скобара няма кулинарна стойност, стойността му е като борбена и хитра риба.bananaman написа: днес между 11 и 5 часа между монцата и Железница ..
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега .. кефа е голям , аз лично нито 1 не извадих, но имах 2 закачени и почти извадени, чичо ми извади другите 5naskobo написа:Kолега, за начинаещ риболова ти е постижение, браво! Няма лошо и, че си прибрал улова- в нормата е, избора е твой! Ще се убедиш, че скобара няма кулинарна стойност, стойността му е като борбена и хитра риба.bananaman написа: днес между 11 и 5 часа между монцата и Железница ..

Поздрави

-
- ще става разбирач
Днес преди обяд под покровнишкият се бяха хванали по един два скобара на човек, но пък с добри размери/
Колега, по-добре дай рибата на котките. От Струма е рисковано да се яде, рибата мирише и съдържа какво ли не. Затова и почти всички връщат рибите. Имай уважение към здравето си , не яж това!

Колега, по-добре дай рибата на котките. От Струма е рисковано да се яде, рибата мирише и съдържа какво ли не. Затова и почти всички връщат рибите. Имай уважение към здравето си , не яж това!
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега за съвета , наистина много странно мирише , честно казано много ме е яд че не я пуснах обратно .. ма нали сефте и заради това ( есента много странно ме гледаха колеги на морето как пускам циганчици и чернокополамаринки) , та наред с уважението към нашето здраве , трябва и майка природа да се респектира..AlbinoTrout написа:Днес преди обяд под покровнишкият се бяха хванали по един два скобара на човек, но пък с добри размери/
![]()
Поздрави

Ko?-не!AlbinoTrout написа: ...Затова и почти всички връщат рибите. Имай уважение към здравето си , не яж това!
Ядат я, та ушите им мърдат !Освен десетина съфорумци, не съм виждал някой да връща дори и жаба.
- prodigy666
- разбира нещата
виж са тва лето съм решил да лова жаби даже .... ядох некви у македония е нема такова нещо хахаnaskobo написа:Ko?-не!AlbinoTrout написа: ...Затова и почти всички връщат рибите. Имай уважение към здравето си , не яж това!
Ядат я, та ушите им мърдат !Освен десетина съфорумци, не съм виждал някой да връща дори и жаба.
-
- ще става разбирач
Да си направят чернодробни изследвания за всеки случай тогава. Всеки вижда цвета и мириса на утайките. Как да яде спокойно? А и рибата намаля. Филм на ужасите..
Живота не е това което беше. Човек ако не се пази сам , няма кой друг.
Поздрави!
Живота не е това което беше. Човек ако не се пази сам , няма кой друг.
Поздрави!
И аз съм склонен да мисля като Венци, че за откачени риби по-голяма вина има дълбочината от колкото куката. Последните ми две посещения на реката бяха в два поредни дни и съответно монтажа си беше на болото. Първия ден беше уникален, втория се изрази в снимка с риба на приятел. Всичко, което закачих си отиде без борба и дълбочината не можах да я уцеля.venci72 написа:Марти ,с смисъл ,избрал си правилнио вид исада примерно,и у един момент ти се откачат...не можеш да кажеш че е от куката ,че куката не я бива ,почваш да ебаваш дълбочината и сичко заспива ,те това исках да кажем ...помежду другото...имам само два вида куки ,50на 50 ги ползвам за секави риболови на секави риби фуна и исада,това е