Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от venci72 »

daanndo написа:Гледахте ли предаването на папарака на река Дрина,там ловяха с 70-80см поводи :shock:
пичове от филми и форуми рибар не се става ,требе си одене ...проби ,и тогава идва шестото чуство :D

и не се филмирайте токо с тоя скобар ,изкецана риба е ама не па чак токо ...
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

[quote="naskobo"][quote="DJONI RINGO"]
Такова шоу не се забравя :wink:

Изображение

убава снимка ,евала
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

venci72 написа:
daanndo написа:Гледахте ли предаването на папарака на река Дрина,там ловяха с 70-80см поводи :shock:
пичове от филми и форуми рибар не се става ,требе си одене ...проби ,и тогава идва шестото чуство :D

Прав си :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

venci72 написа:..... тоя скобар ,изкецана риба е ама не па чак токо ...
Абе, незнам?!
Ловил съм всичките масови риби - няма такава краста :mrgreen:
Може би бялата мряна, ако я имаше малко повече по Искър ..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

naskobo написа:
venci72 написа:..... тоя скобар ,изкецана риба е ама не па чак токо ...
Абе, незнам?!
Ловил съм всичките масови риби - няма такава краста :mrgreen:
Може би бялата мряна, ако я имаше малко повече по Искър ..
Бялата е по силна-тя е още по уникална от страна на кеф!

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:..
Бялата е по силна-тя е още по уникална от страна на кеф!
Верно е, ама няма такива серии и местата са на майната си!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

venci72 написа:

тука си много прав .... веднъж тоя монтанеца каза най - големия лаф .... скобари се октачал най - много като се закачи в дебелото на устата демек у средата на чекмеджето :D :D :D :D :D
а за поводите .... аз и с тех играя като не бара много ... ама повече от 25- 28 см не слагам
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:
venci72 написа:

тука си много прав .... веднъж тоя монтанеца каза най - големия лаф .... скобари се октачал най - много като се закачи в дебелото на устата демек у средата на чекмеджето :D :D :D :D :D
а за поводите .... аз и с тех играя като не бара много ... ама повече от 25- 28 см не слагам
Монтанеца каквото и да каже е медец-много е голем!Скобарите най не се откачат отстрани като ги зашиеш-вадил съм ги на мочка там и се държат!В дебелата горе се откачат както казах от тънки куки и понеже е твърда там частта и се вади куката или разширява дупката при набиването!

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Що се отнася до куките и аз ловя най често с 14 и 12, но за по голяма стръв съм слагал и 10ки, а пък като знам че рибите са пред мен са имал успехи със 16ки, 18ки и повод 0,09. Повод ползвам между 25 и 30, но съм слага понякога дропер на самия повод на 10-15 см от куката и съм отчитал положителни резултати. Утежнението обикновенно ми е верижка от еднакви съчми над вирбела, като ползвам вирбели тип бърза връзка на кралусо за побърза смана на поводи. Разбира се като ловя с щека и по тежки близалки слагам и оливетки за утежнения.
Куки освен фуната, напоследък ползвам адроита, незнам коя серия бяха, мислим 218N.
Та различни моменти, различни експерименти и те така. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Я друг да си признае ако слага дропер на повода, че по Дунава е масова практика. И в кои случай бихте сложили, ако иска да е плътно по дъното стръвта или...?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Е поводи моводи. Та били 35 45 55 85 95 няма точна рецепта. Дропер на повода ще сложа ако съм много закъсал и ме боли глава от препиване на предния ден, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода. Миналата година по едно време лових на червей с повод 60 см не знам и аз какво ставаше но така се хващаха най много риби. говоря за болото. в събота лових с повод 35 см ама само такива ми бяха останали и като вързах по дълъг кълванетата станаха по-чести значи така е трябвало. ЗА дълбочината не знам аз ли я не разбирам но ми трябва 1-2 часа да я напипам точната дълбочина то е едно дърпане на плувката сваляне дигане, по едно време си викам нищо не му разбирам на тоя риболов. Онзи ден докато я напипам дълбочината 6 пъти се сещах за на Папарака и филмите му. Ма после си викам да не би да хвана много скобар на тоя филм като мери дълбочината със съчмичка или със жабка и си карам нагоре надолу докато не почне да ми кълве като хората. Лятото съм ловил с повод 25 см като клъвне и ми удря на върха на болонезето, на другия ден коренна разлика на същото място. Съчмите ги редя плътно, еднакви съчми примерно 2гр от 10 до 15 бр съчми там по размери 020 015 каквито има и каквито ми е кеф. Даже съм си приготвил верижки между два вирбела само сменям направил съм си по 1,5гр 2гр и 3 гр.
Накрая като ми писне лятото да дърпам плувката и да сменям куки вадя фидера. Сега някой ще каже е какво е това - на дъно скобар. На дъно ли е, на какво е не знам, ама като ги почна само хляб да има. Тоя фидер не ме е предавал лошото е че трябва някой да трони хляб а мен ме домързява. На фидера повода ми около 60-70 см 012, кука 18 номер като помятам и да няма викачи и цапачи около мен по едно време става с виждане, буквално става гол след гол. Тогава най ги обичам във вода 60см до 1м и да е бърза водата.
А щях да забравя тия верижки дето съм ги направил са ми на влакно 018 за да няма нараняване от съчмите.
скобара е риба проклета
Изображение
vencii55
новобранец
новобранец

Мнение от vencii55 »

Колеги здравейте. Нов съм в форума и искам да ви се представя.От благоевград съм на 14 години и хода на риба от 2 години.
Та да си дойдем на въпроса днес бях на реката под Покровнишкия мост но нищо не хванах и се преместих на Бистрако а там даваше доволно уклей и червеноперка.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Пожарче, не слагам повод 10-15 см. що нямам вързани так ива и ми е по бързо да сложа дропера на повода :wink: . Иначе фидера си е оружие въпреки, че от 2 год. не съм го ползвал.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

,,, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода,,
Вирбел и дропер на реката-сори аз съм от старата генерация и не използвам!

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”