Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...си е чиста проба "ташаци другарю старшина" , но не всеки го вижда в тази светлина :wink:
:lol: :lol: Мда, кО знае страничният наблюдател за лИбоФта - па макар и мАжка! :mrgreen:

Одеве, опровергавайки тезата, че не пия, мушнах едно шотче oт това:
Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

danikl написа:На здраве да ти е :!: :drinkers:

Абе "наздраве"...в пиенето и пушенето :lol: - здраве няма!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А аз си се мъчим с нек`ъф класически Бушмилс с бел етикет , гарниран със сърмички от кисело зеле :D
Прав е Красе , за разлика от Кире , ако можеше да се ограничи човек до пет , шес цигари дневно , щеше да е дъ топ ама малко хора го могат .
Кире , всички деца знаят , някои даже и в училеще го учат , че умерената употреба на цигари , алкохол , високохолестеролни неща и пр. води само и единствено до отлично здравословно състояние , прекрасен тонус и перфектна кондиция като цяло . Да взема да ти изредя колко полезности поема човек с примерно пет цигари , педесет грама твърд алкохол , сто , сто и педесе грама вино , половинка бира и една мазна пържола на ден ? Кофтито е че с тез неща как с всичко що добара човек , обикновено се прекалява . Примерно ако пушиш две кутии цигари на ден , е много по-малко вероятно да си заминеш преди някой който е с 30 - 40 кила наднормено тегло , в процентно съотношение е 25% към 75% за по-бързо гъбясване на тоя , тлъстия :mrgreen: Това поне е доказано :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:......

Георге , тия ти наблюдения са само на база че като одиш някъде те водят на точно определени места съобразени с агитката като цяло . Специално на теб преди време в темата ти пущих снимка с шкембе с цигара във Виена ...
По пронцип с "муджахидини" пушачи се сблъсквам всеки ден, та не ме учудна нищо.

Аз твърдя, че в страните от Европа, тютюнопушенето е ограничено до минимум !
Ти твърдиш, или по-скоро си го написам - че на 80 % от Европа се пуши.

Нека оставим на тези, които живеят там да преценят кой е прав !!!!!!!!!!!!!!!

Това, че в България, наред с Китай, Турция и арабския свят се пуши много, не ми носи някаква гордост.

А с Киро съм съгласен - неспазването на Закона за тютюнопушенето на обществени места е равно на неспазването на Закона за рибарството и аквакултурите, както и на всички други закони.
Разликата е, че в единия случай умират хора, а в другия риби.

Верно, че сайта ни е "На риба", а не "На пушене", та затова аз ще спра участието си в тази дискусия.

Само за пример ще дам - по цял ден пушат около мен в офиса, и смятат че това е напълно в реда на нещата!
Но ако аз пусна една армейска димка в същия офис - какво ли ще стане, а ??????????????
Най-малкото - да преспя в РПУ и после по бързата процедура !
lusienn

Мнение от lusienn »

Е ме и мене,на линия.Бях днес на риба-и да доложа.Та не беше очакваните 12 градуса,но пък нямаше никакъв вятър,цял ден и им скъсах трътките на уклеите.Е как беше Изображение Изображение имаше сутринта-20 човека,към 9 доидоха още 30 поне.Някой ловят до обяд,други идват на обяд.Изображение Сега ме чака това,за чистенеИзображение Досега стигнах до тук и ми писнаИзображение Другите,утре.Иначе 12 часа лових в непрекъснато темпо към 300 рибки.Някой пуснах.Изображение Изображение айде ного здраве на всички.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Павел Иванов написа:....класически Бушмилс с бел етикет , гарниран със сърмички от кисело зеле...
Баце да ти имам ламаринения стомах,честно :idea:
Имам един авер,на когото му се падна новобранец от Мечка/Русенско/ :mrgreen:
Та той плющеше толумбички и сланина :!: Ама и ти не си поплюваш.
В Бургас един друг лаореат думкаше джин с пържени таранки....абе вкусове различни :lol:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Люси,
По чистене на уклей съм с претенции на шампион :D !
Ама никога не съм чистил повече от един килограм! А и него няма кой да го изяде.
Обаче да попитам, като го чистиш защо оставяш главите - ядеш ли ги или за естетика на гастрономията :D ?

Днес пръжнах четирите най-малки пъстърви - много добре станаха !
Жената ще излезе права, че дребната пъстърва и дребното костурче, са най-добри за ядене :wink: !
Иначе, ядеше и големите, ама като се изпролети и почва да придиря :lol: !
Омръзват и!

А Киро не ми отговори на въпроса за пекането на цели пъстърви :roll: ??????
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

За печивата Кире отговаря в другата тема - "Вкусотии в чинии".
lusienn

Мнение от lusienn »

А е готов съм,да ви покажа как изглеждат-в чиниятаИзображение Е сега си ги хапна с кеф.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:...12 часа лових в непрекъснато темпо към 300 рибки.Някой пуснах.....
Люско, не си ТИ, когато си гладен! :lol: :lol: :lol:

...и бива ли такова нещо - :shock: да пуснеш някоЙ - един, ама от сой, а?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@Жоре, к'во викаш за пъстървите и за печенето? Отговорих ти, че онова е вино и т.н. - може би си пропуснал? :roll:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

G.Petkov написа:...Само за пример ще дам - по цял ден пушат около мен в офиса, и смятат че това е напълно в реда на нещата!
Но ако аз пусна една армейска димка в същия офис - какво ли ще стане, а ????????????....
Аааа , Георге , в моето бачкане съм въвел демокрация пълна относно въпроса . По-точно , който смята че когато другите пушат на работното си място му пречат , я на него , я на работата му , има пълното право да си потърси друга работа :mrgreen:

Красимир Атанасов написа:Баце да ти имам ламаринения стомах,честно :idea: ...
Ламаринен , ламаринен , колко да е ламаринен :roll: Оня ден как ми изневери :? Пълня си го с едно домашно червено , харизано ми от един образ на откриването , съчетано с една йенска тенджера домашен чийз кейк с боровинки , дет буля ми угажда с него и час след похапването коремчето ми разказа играта от киселини :? Отдавам го на уекото прехвърляне определена възраст от негова страна . Та по тоя повод вече чийз кейк не мисля да съчетавам с домашно червено , по никакъв повод .

Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:... в моето бачкане съм въвел демокрация пълна относно въпроса . По-точно , който смята че когато другите пушат на работното си място му пречат , я на него , я на работата му , има пълното право да си потърси друга работа :mrgreen:

....

Пушачите вместо да работят - по цял ден пушат, все са с чаша кафе и опъват като невидели оная смрад.
Пред всички държавни учреждения е пълно с такива! :axe:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ако ходенето беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни

Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. В интервю за местна телевизия, цитирано от Блиц, той споделя шокиращи факти за обмяната на веществата и за така модерния през последните години здравословен начин на живот.

Специалистът буквално оборва смятаните за константа правила за дълголетие като диетата, тичането за здраве и въздържанието от алкохол. Той споделя, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения", споделя съветите си доктор Убиратан.

- Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, това вярно ли е?

- Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

- Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

- Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.

- Следва ли да се намали употребата на алкохол?

- В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.

- Каква е ползата от редовните спортни тренировки?

- Моята философия е такава: ако няма болка - не правете нищо. Вие сте си добре.

- Вреди ли консумирането на пържено?

- В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?

- Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?

- Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.

- Шоколадът вреден ли е?

- Шоколадът се състои основно от какао - също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.

- Какво бихте ни посъветвали още?

- Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:...Пред всички държавни учреждения е пълно с такива! :axe:
Едно си баба знае , едно си баба бае :lol: :lol: :lol: То в случаят тая забрана им е екстра баш на не пушещите държавни служители , щото могат да си спят на спокойствие и други да го отнасят за това че и двете групи не работят :lol: Що примерно при мен някой не спира работа специално за да пуши ?

пп - спри съ с тия "крадени" умнотии :wink:

Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”