Бабушки на яз.Кърджали

Модератори: bobopeli, sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Бабушки на яз.Кърджали

Мнение от INCUBUS »

Днес,с начало на излета на разсъмване под с.Сухово,Ардинска община.Чудесно време,почти без вятър,после слънце.Много корморани,които не спряха да се гмуркат и тъпчат с риба до 16.30 часа,когато сгънахме цирковете и се ометохме.Както винаги - с присъствието на банда подрастващи изпечени бракониерчета от селото -"парашутисти",под надзора и опеката на две местни пълнолетни лица.
Разпокъсано,епизодично кълване,предимно на дълбочина от 7-8 метра.Стръв - шарени и торни червеи.Действах с плувка 5 грама,две куки № 16,червени.Изсипахме /понеже ловихме от въжения мост,който пресича язовира /доста захранка за деня,но мисля че тя не изигра никаква съществена роля.Костурите ги няма никакви - за излета хванах само 2 костура,а колегите край мен - нито един.Не се събраха и уклеите,въпреки,че основната захранка беше за такива риби - и от тях хванах само две уклейчета.
Добре стана с бабушките - 38 рибета,с общо тегло към 1,8 кг.Кълвяха много забавно - повдигаха плувката също като платика.
Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Мнение от 4o4o »

Привет и от мен.
Колега, наистина сте хванали страхотно време. Давам информация за другия край на язовира – до село Енчец. На понтоните имаше на 200 коли. С брат ми отидохме чак към 3 и половина следобед с по една подвижна плувка, стръв шарен червей и малко захранка. До 5,30 имахме само 2 уклея. Хората около нас хващаха тук таме, но по-рано през деня си бяха хванали прилично количество риба – предимно уклей и по-рядко бабушка. Костури почти нула.
Всички се ометоха и сот 5,30 до към 7 без 15 вечерта по – тъмно направихме към 50 уклея общо. Уклеите са доста едри, така наречените в Кърджали “белурки”, няма под 10 санта.
Та утре се оформя същото време и който иска да си направи кефа нека да отиде на понтоните или на кораба, яд ме е че не си взех седмицата щото едни – двама колеги си ловяха от кораба на соло телескопи на около 5 метра дълбочина и се справяха доста по добре от останалите.
НАСЛУКА
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Всеки ден се будя и си лягам с две мисли. Едната е дали ще си взема изпита, а другата какъв директен да взема 7 или 8 метра, ама ей на нейсе седмица ще е ! За към 80 лв съм намислил някой средно лекичак. Поздравявам ви за успешните излети и мен много ми се лови уклей, и веднага щом си взема телескопчето припкам към някой голям язовир.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

За разлика от милата година, тази година риболова на Кърджали тръгва добре. Браво за добрите излети.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Браво INCUBUS. Ако знаеш какви спомени ми навяваш...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Вчера и аз бях в Кърджали на гости . Заведоха ме на понтоните да пием кафе и ситуацията супер време и кълвящи рибки .Само че не носехме въдици .За първи път други хващат аз гледам.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”