Лекция 3.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от asenovpk »

Цитат:
днеска се измакнах от работа на обед и отидех на р. струма мосто на с. копеловци висех до 4 и половина ама нищо не фанах се едно съм фърлил у варница забърках подхранка малко леб малко 250г белки
не иска да барне немаше никой рибар реката е ного бистра
преди там се ловеше ного риби а са що става не знам и никой не ходи
неможе да нема риби ама те фърлях белки с прашката лових и на белки и на троха ама нищо лових с 8 цата директен .значи надоле към бл.град има риби а тука стана ебати и умрелата работа преди години съм ловил скобари направо от мосто имаше сумати народ а сега нема никой
:lol: :lol: :lol: човечецо си е ехтра :lol: некаде околоо перник е затова дума така :lol:
Изображение Chelsea
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Лекционе трез.

Мнение от GODzillata »

чуруликпенчо написа:Днес,с благословията на колегата Годзила...
:D
ЧуруликПенчо, приветствам идеята ти за ограмотяване на съфорумниците, колкото и утопична да е... :roll: :smt009

@Nedeltcho Delev, добре дошъл! Вече сигурно си разбрал разликата между МОД и БОТ. :wink: :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Браво Чуруликпенчо!Остава да ни ограмотиш малко и за случаи подобни на този:В ФОРУМ,С ЗАЕК и.т.н.
В следващата тема. :wink:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

А има ли някаква разлика между и' и често използваното вместо него й
Има разлика.Удареното "и" се използва като притежателно.
Пример:
Той разсъблече дрешките И.
Поради липсата на такова "и" с ударение /в клавиатурата/ ,много често се използва "й".
snegk

Мнение от snegk »

чуруликпенчо написа:
Браво Чуруликпенчо!Остава да ни ограмотиш малко и за случаи подобни на този:В ФОРУМ,С ЗАЕК и.т.н.
Чурулик,голям зубрач си бил като ученик.В училище ми обясниха,че(във) се пиши когато следващата дума започва с (в) или(ф) и (със) се пиши когато следващата дума започва със (з) или (с). Незнам колко съм прав,но това съм запомнил,когато съм присъствал.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Браво,Чуруликпенчо,но молъ тъ прусти ми,чи ми е млогу забавну да пишъ кат ми падне.Писнало ми е да изписвам сума ти страници през работния ден с правилни правопис и словоред,че и с напън за нещо смислено.С писането си в този форум,гледам да се забавлявам и разтоварвам.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Добра си е темата , наистина ако човек напише нещо и трябва после да обеснява какво е искал да напише , по добре да не започва да пише !
Пък това , че сме "изяли" някоя буква , или някоя запетайка се е "скатала", майната му , нашите писания няма да ходят при нотариус , по си е важно да се разбере , къде край водата сме били , и как сме си изкарали излета ! Иначе всички сме си от различни краища на страната , и аз смятам че нещата за които си пишем , звучат по - истински , ако си ги напишем както си ги говорим , пък когато се видим на място ще си поясняваме какво точно значат някои "изрази"!
И все пак , това , че сме се опитали да пишем за нещо с риск да не бъдем разбрани , е винаги по - добро , от това да мълчим като "дупета" ... !
И още нещо съм забелязъл , българина най - добре изговаря "Ф"-то след третата ракия ...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Поклон,бат Димитре!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

snegk написа:
чуруликпенчо написа:
Чурулик,голям зубрач си бил като ученик.В училище ми обясниха,че(във) се пиши когато следващата дума започва с (в) или(ф) и (със) се пиши когато следващата дума започва със (з) или (с). Незнам колко съм прав,но това съм запомнил,когато съм присъствал.

И аз това си спомням от училище, ама знам ли, :roll: може и да съм в грешка.Чакам урок нумеро куатро, прего :lol: :lol: :lol: .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

asenovpk написа:Цитат:
днеска се измакнах от работа на обед и отидех на р. струма мосто на с. копеловци висех до 4 и половина ама нищо не фанах се едно съм фърлил у варница забърках подхранка малко леб малко 250г белки
не иска да барне немаше никой рибар реката е ного бистра
преди там се ловеше ного риби а са що става не знам и никой не ходи
неможе да нема риби ама те фърлях белки с прашката лових и на белки и на троха ама нищо лових с 8 цата директен .значи надоле към бл.град има риби а тука стана ебати и умрелата работа преди години съм ловил скобари направо от мосто имаше сумати народ а сега нема никой
:lol: :lol: :lol: човечецо си е ехтра :lol: некаде околоо перник е затова дума така :lol:
Нищо против диалекта,но поне след точката почни с главна буква.Намери мястото на запетаята,тя е много важна.Бях дал пример за запетаята.Може да те обеси,нали.
А тези дето пишат с диалект,са ми много симпатични,бога ми.И на мен много са ми се смяли,а и аз на тях,но завинаги с тези хора съм свързан душевно,от много години.
Пожелавам ви такива приятели като моите.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Нищо подобно.Бях от "неприемливите" ученици,но ме траеха заради родителите ми/т.нар. сега бивши номенклатури/. Дори ми е намаляно поведението за бягства,пушене в училище и пререкания с учителите.Факт е обаче,че обожавам четенето на книги.В утрешната тема ще ви представя думи , които нямат проверка за правопис.Те просто се заучават или запомнят машинално /от книгите/. :wink: :wink: :wink:

П.П. Абе,Sneqk,nаправо ми разби 1/3 от утрешната тема с това в-във,с-със. Хубавото е , че си запомнил много точно правилата.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Давай Чурулик,сега муе времето.След малко започва риболова,няма да имаш време за даскало.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

badboy4life написа:Отново доцента с нов урок!Браво за труда! Ценен и полезен урок за всички, независимо възраста! :smt023 :smt023 :smt023
Нали нямаш предвид мен, защото аз съм Доцента, а Чуруликпенчо действително е започнал хубаво начинание. Някога, в зората на българската държавност на тази наша територия - имали сме доста повече букви в азбуката, а сега са само 30 ! Чуруликпенчо, я им разкажи нещо по въпроса, още веднъж приветствам от все сърце твоите лекции - уроци :!: :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”