Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде около Хисаря?
Модератор: Paublo_Eskobar
- rangel_bac
- вече хвърля и на тежко
Re: Къде около Хисаря?
falco2 написа:Dobrev написа: На Момина баня пазачът каза, че рибата не е тръгнала още.
Какви са условията колега, чух че имало едра каракуда и хубави щуки?
Здравейте колеги,
в неделя ходихме на яза на Момина баня. Общо взето бяхме с очаквания за каракуда, тъй като миналата година лятото колегите, с които отидохме сега бяха хванали по 20 кила на калпак. Та сега колкото и да не са тръгнали, или да са в размножителен период, пак се очакваше да има не лош резултат...
Условията, както ни ги каза пазачът:
10 лева такса;
3 пръчки на човек;
шаран и щука до 3 кг без пари;
ако някои хване трофей, да се обади на пазачът, трофеят се пуска и се заверява билет за следващ риболов на риболовеца;
каракуда и костур - кой колкото може;
забранени за риболов зони - доста - почти половината язовир - означено е с табели.
Аз лично попитах за щуката - не са я търсили повечето колеги, само преди месец имало една уловена - 3 кг каза пазачът, после мина друг пазач/или собственик/ , който каза че била 4 кг..
Та резултатът. За целия ден - нито една каракуда

Добро количество дребни костурчета, но само на брой, големината им е под всякаква критика. За сравнение ще кажа какъв беше бъзикът към опитите ми с воблерите. Понеже ги гледах, че го следят и следват, но без агресия, камо ли атака - "Сигурно му викат Мамо, мамо :Д а воблерчето беше от по-дребните на Джако...
В крайна сметка имаше един добър костур - над 30 см, един пак дребен на воблер и жега и пек. Резултатът при колегите беше същият - като не броим големия костур...
Само отсреща видяхме, че вадят кеп за някаква риба, но не се разбра каква - вероятно пак по-едър костур..
Изводите. Не е нормално при миналогодишния улов на каракуда, този ден да няма ни една. Просто няма обяснение. Пазачът спомена нещо за корморани, но някак си това не ме удовлетворява като обяснение.
Това, което си мислим е, че както миналата година рибата от Миромир беше прехвърлена в този гьол, а сега се говори, че Миромир пак се пуска и тук няма никой....дали няма иди си, ела си...
Както и да е, аз лично едва ли ще се върна точно там. Шаран - йок, каракуди - още по-малко, щука - само се спомена, костур - под всякаква критика.
Преди да забравя, пазачът каза, че на 1 Април имало зарибяване - не разбрах то шега за 1 Април ли е, или наистина се е случило, пък било то и в какъвто и да е размер...
Това е от мен, поздрави и наслука на всички!
(\__/)
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
(='.'=)
('')_('') This is Bunny. Copy Bunny into your
signature to help him on his way to world domination
-
- новобранец
Re: Къде около Хисаря?
Малко ми е старо инфото , но все пак минала година април месец 2013 г. ходих на момина баня резулата 4 шарана и бол каракуда.