Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ristich
новобранец
новобранец

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от ristich »

Жив и здрав! Приятни мигове край Голямата река пожелавам!
Пазете природата!
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

Здравейте колеги, не съм ловил много на Дунава и ми е непознат, ще ми подскажете ли по това време ход ли се там и какво се лови(и на какво). Мисля да се пусна някъде около Бръшлен или Нова черна, ако съм сободен тази неделя. благодаря предварително и наслука
:drinkers:
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

mishkata_mp написа:Здравейте колеги, не съм ловил много на Дунава и ми е непознат, ще ми подскажете ли по това време ход ли се там и какво се лови(и на какво). Мисля да се пусна някъде около Бръшлен или Нова черна, ако съм сободен тази неделя. благодаря предварително и наслука
:drinkers:
При това ниво на водата забрави за тази дестинация точно, отделно че точно сега единствения вариант за влизане точчо там е с ТАНК или нещо друго верижно. Ще затънеш още преди да си влязал на каналите. Ако искаш да се разходиш до Дунава предлагам ти Тутракан под Болницата за щука на изкусвени примаки, На пристанището на болонеза да пробваш и на Пожарево на попмпената или на багера да пробваш за бяла или Щука.
Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, асвалт е и би трябвало да дава бабушки и щука. Мястото се намира след като подминеш чатала и продължиш към Дунава и канала свършва на една разбита помпена с бетонна стена. На тази стена с 4м. телескоп може да скъсаш бабушките.
Обаче може водата да е и доста студена още при условие че миналата седмица имаше 50см. сняг в Кубрат, а към Тутракан сигурно и още си има, защото в Неделя все още се виждаха преспи.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

Абе за бабушките добре :roll: ама КАКВА ЩУКА бе , колега :? ?!?!?!?!?

http://iara.government.bg/?p=12313" onclick="window.open(this.href);return false;

:axe:
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Йараджийте ще ти се зарадват за щуките ;)
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

:roll: Как няма да му се зарадват, тия щуки са скъпи, по 300 лв. парчето :mrgreen: (независимо колко тежи рибата) :rolleyes: :lol:
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................
Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

lacho44 написа:
SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................
Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.
Водят се, ама миналата година три пъти ходя, три пъти ме проверяват за билет, проверяват живарници, куки въдици, пожелаваме си наслука в улова и приятен ден. Та колко да се водят?

А за щуката съм пропуснал забраната, и веднага тука ме изкарахте бракониер, бря. Точно аз дето риба като хвана я местя или връщам обратно и после си купувам от магазина.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Здравейте Колеги,как стоят нещата при Оряхово.Има ли движение?
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

lacho44 написа:
Забранени са целогодишно, само че за стопански риболов! За спортен риболов не са! :wink: Иначе отдавна са обран бостан...
Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

SBANKOV написа:
lacho44 написа:
SBANKOV написа:

А за щуката съм пропуснал забраната, и веднага тука ме изкарахте бракониер, бря. Точно аз дето риба като хвана я местя или връщам обратно и после си купувам от магазина.

Аз съм на друго мнение за пускането на риба в Дунав - поне като човек който яде риба , предпочитам да си взема улова от колкото да си купувам риба не заради парите ами по простата причина , че ако искам да си купя дунавска риба трябва да си дам парите на някой от професионалните рибари . Според мен те нанасят много повече вреда на реката от колкото аз , че съм си взел няколко рибета , та защо да ги укорявам финансово да си пускат мрежите , а да не говоря че доста от тях си мислят че работят и в енергото. Миналото лято бях свидетел на Оряхово как за една нощ извадиха 100кг сомлета все по 1-5кг и на другия ден разпродадоха всичко на пазара , ако спрем да купуваме от такива хора те няма и да имат стимул да ловят такива количества.
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

io6kata написа: Аз съм на друго мнение за пускането на риба в Дунав - поне като човек който яде риба , предпочитам да си взема улова от колкото да си купувам риба не заради парите ами по простата причина , че ако искам да си купя дунавска риба трябва да си дам парите на някой от професионалните рибари . Според мен те нанасят много повече вреда на реката от колкото аз , че съм си взел няколко рибета , та защо да ги укорявам финансово да си пускат мрежите , а да не говоря че доста от тях си мислят че работят и в енергото. Миналото лято бях свидетел на Оряхово как за една нощ извадиха 100кг сомлета все по 1-5кг и на другия ден разпродадоха всичко на пазара , ако спрем да купуваме от такива хора те няма и да имат стимул да ловят такива количества.
:smt023

Жалко за красотата, вече недотам големия ресурс и качеството на рибата!
Темата е дъвкана....банална...превърнала се в клише.....
И все пак за протокола! Преди месец в района, където риболовствам, от една мрежа извадиха 54 трофейни амура/разбирай 10+/..........и не е прецедент........само за протокола....
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

SBANKOV написа:Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
Сигурно вярваш и за Дядо Коледа?
Аватар
sasho_cross
новобранец
новобранец

Мнение от sasho_cross »

ескимос написа:
SBANKOV написа:Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
Сигурно вярваш и за Дядо Коледа?
:lol: :butthead: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”