Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Жив и здрав! Приятни мигове край Голямата река пожелавам!
Пазете природата!
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги, не съм ловил много на Дунава и ми е непознат, ще ми подскажете ли по това време ход ли се там и какво се лови(и на какво). Мисля да се пусна някъде около Бръшлен или Нова черна, ако съм сободен тази неделя. благодаря предварително и наслука

- SBANKOV
- ще става разбирач
При това ниво на водата забрави за тази дестинация точно, отделно че точно сега единствения вариант за влизане точчо там е с ТАНК или нещо друго верижно. Ще затънеш още преди да си влязал на каналите. Ако искаш да се разходиш до Дунава предлагам ти Тутракан под Болницата за щука на изкусвени примаки, На пристанището на болонеза да пробваш и на Пожарево на попмпената или на багера да пробваш за бяла или Щука.mishkata_mp написа:Здравейте колеги, не съм ловил много на Дунава и ми е непознат, ще ми подскажете ли по това време ход ли се там и какво се лови(и на какво). Мисля да се пусна някъде около Бръшлен или Нова черна, ако съм сободен тази неделя. благодаря предварително и наслука
Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, асвалт е и би трябвало да дава бабушки и щука. Мястото се намира след като подминеш чатала и продължиш към Дунава и канала свършва на една разбита помпена с бетонна стена. На тази стена с 4м. телескоп може да скъсаш бабушките.
Обаче може водата да е и доста студена още при условие че миналата седмица имаше 50см. сняг в Кубрат, а към Тутракан сигурно и още си има, защото в Неделя все още се виждаха преспи.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Абе за бабушките добре
ама КАКВА ЩУКА бе , колега
?!?!?!?!?
http://iara.government.bg/?p=12313" onclick="window.open(this.href);return false;

http://iara.government.bg/?p=12313" onclick="window.open(this.href);return false;

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Йараджийте ще ти се зарадват за щуките 

Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................
- SBANKOV
- ще става разбирач
Водят се, ама миналата година три пъти ходя, три пъти ме проверяват за билет, проверяват живарници, куки въдици, пожелаваме си наслука в улова и приятен ден. Та колко да се водят?lacho44 написа:Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................
А за щуката съм пропуснал забраната, и веднага тука ме изкарахте бракониер, бря. Точно аз дето риба като хвана я местя или връщам обратно и после си купувам от магазина.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- orka1
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте Колеги,как стоят нещата при Оряхово.Има ли движение?
Риболовен магазин "ORCA - Риболовни принадлежности на едро и дребно.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ!!!
http://orca-bg.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Забранени са целогодишно, само че за стопански риболов! За спортен риболов не са!lacho44 написа:Водят се забранени за риболов-целогодишно. Миналата година не съм виждал рибари, дали спазват забраната или защото са обрасли, нямам представа.SBANKOV написа: Друга добра дестинация на която съм имал успех по това време е Бръшлян на каналите, ...................

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
SBANKOV написа:lacho44 написа:SBANKOV написа:
А за щуката съм пропуснал забраната, и веднага тука ме изкарахте бракониер, бря. Точно аз дето риба като хвана я местя или връщам обратно и после си купувам от магазина.
Аз съм на друго мнение за пускането на риба в Дунав - поне като човек който яде риба , предпочитам да си взема улова от колкото да си купувам риба не заради парите ами по простата причина , че ако искам да си купя дунавска риба трябва да си дам парите на някой от професионалните рибари . Според мен те нанасят много повече вреда на реката от колкото аз , че съм си взел няколко рибета , та защо да ги укорявам финансово да си пускат мрежите , а да не говоря че доста от тях си мислят че работят и в енергото. Миналото лято бях свидетел на Оряхово как за една нощ извадиха 100кг сомлета все по 1-5кг и на другия ден разпродадоха всичко на пазара , ако спрем да купуваме от такива хора те няма и да имат стимул да ловят такива количества.
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
io6kata написа: Аз съм на друго мнение за пускането на риба в Дунав - поне като човек който яде риба , предпочитам да си взема улова от колкото да си купувам риба не заради парите ами по простата причина , че ако искам да си купя дунавска риба трябва да си дам парите на някой от професионалните рибари . Според мен те нанасят много повече вреда на реката от колкото аз , че съм си взел няколко рибета , та защо да ги укорявам финансово да си пускат мрежите , а да не говоря че доста от тях си мислят че работят и в енергото. Миналото лято бях свидетел на Оряхово как за една нощ извадиха 100кг сомлета все по 1-5кг и на другия ден разпродадоха всичко на пазара , ако спрем да купуваме от такива хора те няма и да имат стимул да ловят такива количества.

Жалко за красотата, вече недотам големия ресурс и качеството на рибата!
Темата е дъвкана....банална...превърнала се в клише.....
И все пак за протокола! Преди месец в района, където риболовствам, от една мрежа извадиха 54 трофейни амура/разбирай 10+/..........и не е прецедент........само за протокола....
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
- SBANKOV
- ще става разбирач
Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
Сигурно вярваш и за Дядо Коледа?SBANKOV написа:Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.
- sasho_cross
- новобранец
ескимос написа:Сигурно вярваш и за Дядо Коледа?SBANKOV написа:Риба купувам само старите рибари в тутракан, те обичат реката повече и от нас.