Риболов на щека с фидър ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.
Бутник, от България можеш да си набавиш цялата номенклатура от грамажи на Торпедо/тунинг/.
Ако ги няма в магазините в Пловдив просто ги поръчай от онлайн магазина на Видракс.
Грийн, имам чувството че не четеш внимателно постовете!!!
Нанася се по същия начин както с плувка.
За да не се разпилява храната при нанасяне, ако искаш да поднесеш рехава захранка ползваш затворена хранилка а ако искаш да работи по-продължително за да вадиш по-рядко тогава ползжаш отворена хранилка и претъпкваш храната повече.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

iogo написа:
Бутник, от България можеш да си набавиш цялата номенклатура от грамажи на Торпедо/тунинг/.
Ако ги няма в магазините в Пловдив просто ги поръчай от онлайн магазина на Видракс.
За да не се разпилява храната при нанасяне, ако искаш да поднесеш рехава захранка ползваш затворена хранилка а ако искаш да работи по-продължително за да вадиш по-рядко тогава ползжаш отворена хранилка и претъпкваш храната повече.
Претъпкваш и слагаш един тънак слои по лепкава захранка.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

snegk написа:
iogo написа:
Претъпкваш и слагаш един тънак слои по лепкава захранка.
Разбира се!!!!
Има начини и варианти, стига риболовеца да е мислещ.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Його,близалки имам повече от складовете на едро.Става на лаф за фидери с разнообразие на грамажи.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Наистина че не е кой знае какво предлагането на разнообразие от хранилки но всъщност за целта ти трябват хранилки от 15 до 40 грама максимум с четвъртита форма.
Има ги във всеки добре зареден магазин.
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

Iogo,Благодаря много за поясненията,а защо хранилката трябва да е с четвартита форма?Тя не лежи на дьното странично!Даже и в Nissa feeders показват,че ПОЛФИЙДЬРИТЕ са крьгли и утежнени в основата ,а не отстрани.Какво имаш в предвид?
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Четвъртитата не се търкаля по принцип.
Всъщност пробвал съм с фидери на Престън които са с овална форма и не съм имал проблеми.
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

butnik написа:А как разбра,че не можеш да я задържиш,имам предвид 60гр. близалка.А и си представям какво значи 40гр и какво течение трябва,а бе вие да не сте ловили на някой водопад.Браво!И досега само да четете и да не споделите с нас простосмъртните рибари купили по една еФтина щека,че може да се лови така.А с пружина пробвахте ли с повечко куки.
Колега,нямам намерение да споря с никой просто изказвам лично мнение.А до това дали съм ловил на водопад всеки който е ловил на Дунава и сее качвал на носа на буната ще каже колко е силно течението,точно там съм ловил.Там на дъно не можеш да ловиш защото има много големи камъни и се закача много бързо,дори и с щеката ако се забавиш при вкарване закачаш с щеката просто държиш на ръба на камъните.Този метод е най ефективен лятото като стане много горещо и като падне нивото.
paparaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paparaka »

butnik написа:Въпреки,че всяко ново нещо имам желание да го експериментирам,това не бих го пробвал.Който е ловил с по-тежки близалки знае колко гадно се удрят оловата по щеката,не бих пробвал такъв удар с 60грамова кошничка.Лично не виждам и смисъл,понеже ластика трябва да е поне 1.4,от тежината на кошничката да не излиза навън,не знам как ще регистрирате кълването.Който иска да пробва,ще се радвам да споделите после опита си,аз залагам на старата верна Проксима.
Eх Ицоооо, ето затова приятелю спортния ни риболов е на това положение. Защото всички си мислим, че знаем и много трудно възприемаме новите неща. Добре е, че знаеш кой е Никола Беру, да беше му се доверил тогава. Той едва ли ще пусне метод, който е лом за щеките.
Фидерът на щека наистина е доста известен, особено във Франция и си има своите приложения.
Единственото ми успокоение, че, когато преди 7 години издадохме първия брой на тогавашния вестник Пловдивски риболовец( вече списание На плувка и дъно), се отнасяха със същото недоверие и към щеките. Българина е умно копеле, само дето трябва да му се обяснява дълго. Но пък като стопли.....
Радвам се, че поне някой чете статиите, пък някой ден ще започнете и да прилагате прочетеното и тогава ще станете наистина добри риболовци.
(Ице това се отнася за теб)
:))
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:D :D :D :D

Явно не остава нищо друго, освен да четеме статий, да прилагаме прочетеното и дано тогава станем наистина добри риболовци!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Папи,не пропускам нито един брой и доста от нещата съм научил от тях.А и знаеш причината за поизоставането ми.При първа възможност ще го пробвам и това.Ако си прочел внимателно постовете ми ще разбереш и вече положителното ми мнение.А колкото до спортния риболов ,то положението му е трагично поради ред други фактори,а не поради назадничево мислене у някои бивши състезатели.Аз предадах властта на клуб Ести,точно поради някои от тези фактори,свързани с финикийски знаци.А пък като стана добър с фидер-щеката може да те поканя да снимаме някое филмче :D :D :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
paparaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Риболов на щека с фидър ?

Мнение от paparaka »

http://www.ribolovec.bg/?p=statia&statiaid=1043

ето тук има малко подробности!!!
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”