Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

От ските на леда па оттам на Лобош
От ските на леда па оттам на Лобош
Здравейте колеги!Та реших да пусна тая тема да споделя излетите па и може инфото да е полезно.Та да си дойда на думата.От 14-19 на Юндола на ски практика (знаех че на яз.Широка поляна има лед)та айде днес айде утре на 17.02 се решаваме трима да го дирим тоз язовир.Балалайките стегнати,блесните абе всичко в колата само чака.Хапнахме на обяд и айде газ Велинград-Ракитово-Цигов чарк и след него на дясно като се почнаха едни завой ,гора,лед по пътя си викаме къде е тоя гьол.Времето напредва и скоро пътя минава до заледено язовирче.
Спирам рязко отбивам колата и слизам с такъв устрем и обнадежден ,че ледът е достатъчно дебел да се кача отгоре му(все пак ми беше втори път на лед след 2011 на лобош).Та веднага забелязах замръзналите дупки от ледобурите и надеждата за подледен риболов нараства на макс.Бързо свалям въдичките и стремглаво слизам по склона.Скоро стъпвам върху леда по брега.Нямаше и звук правя втора и трета крачка ,скоро осъзнах че риболов ще има и това започна да сгрява рибарското ми сърце.Та без ледобур нито свредел или някакво желязо за пробиване, въоражен само с ловджийски нож менте,започнах да пробам старите дупки барем някоя по прясна да пробия.Минавам една-две оп и третата се отвори.Ведна балалайката изкочи от раницата заедно с хирономусите.И се почна 5-6 минути игра и хоп натежа костурче малко ,но кефа беше на макс.Последва 30-40 минути без кълване и реших да тръгна по натам да правя още дупки.Преди да напусна първата дупка пуснах 7-8 пинки и отидох на другата.Там същата работа 3-4 мин и отбелязах малко по-голям костур.Пак упорстване и пак без резултат отидохме в средата на язовира.Там дупка до дупка викам на моя човек тука ще да е.Разбиване на 3 дупки и аз без кълване другия вади едно костурче.След още 1 час в средата на язовира решавам да се върна при старите дупки да видя дали ще успея за оставащия ми половин един час.На първата дупка реализирах бабушка не много дребна и накрая на риболова реших да направя снимки

По това време минава един колега спря на пътя и проведохме малък разговор ние питаме къде се намираме? И той ни отговори : яз.Малък Беглик.
И въодушевен макари и от малкото риба казвам:Момчета утре пак.И така същата процедура на 18.02.Прибиране от сутрешното каране на ски,душ,хапване и айде в колата.Пристигане сравнително късно 15:15 слизане веднага започнах с мормишката няма и 5 мин и удар силен и борбен.След секунди измъквам това
малко бебе щукичка хванало се на долната устна и неможеше да преяде влакното.Последва отваряне и другите дупки.Като тези в средата се оказаха най-дашни.Бяхме намерили пасаж от бабушки макари и късно.Колегата с мен успя да извади 11 риби като 10 бяха бабушки и 1 костур,аз с по голямата мормишка завърших с 2 риби и много празни кълванета.Преди да си тръгна щракнах водоема 2 пъти да си спомням каква красота беше .
.
И последния излет е вчера след като се прибрах в Перник на 19ти следобяд имам 4 дена ваканция до започване на занятията.Та къде къде на лобош на понтоните.Отидох следобяд след здрав сън сутринта.Хора гъз до гъз място нямаше.Въпреки това намерих и започнах да ловя дребни бабушки,червеноперки и уклейки и зачаках някой да си тръгне.Към 5 започнаха хората да събират и се освободи място на което се ловеше каракуда.Та успях да хвана една и реших че е достатъчно.Снимки не правих,защото си знаете там каква е навалицата.Това е от мене НАСЛУКА И ВСИЧКО ХУБАВО!

И въодушевен макари и от малкото риба казвам:Момчета утре пак.И така същата процедура на 18.02.Прибиране от сутрешното каране на ски,душ,хапване и айде в колата.Пристигане сравнително късно 15:15 слизане веднага започнах с мормишката няма и 5 мин и удар силен и борбен.След секунди измъквам това

И последния излет е вчера след като се прибрах в Перник на 19ти следобяд имам 4 дена ваканция до започване на занятията.Та къде къде на лобош на понтоните.Отидох следобяд след здрав сън сутринта.Хора гъз до гъз място нямаше.Въпреки това намерих и започнах да ловя дребни бабушки,червеноперки и уклейки и зачаках някой да си тръгне.Към 5 започнаха хората да събират и се освободи място на което се ловеше каракуда.Та успях да хвана една и реших че е достатъчно.Снимки не правих,защото си знаете там каква е навалицата.Това е от мене НАСЛУКА И ВСИЧКО ХУБАВО!
- pac_master_boy
- новобранец
Re: От ските на леда па оттам на Лобош
Браво за добрия репортаж. Леда на Беглика, колко сантиметра беше?
След фотосесията щукичката замина откъдето е дошла както и другите риби.Доколкото леда около 20см беше бърках в дупката и неможех да напипам леда отдолу така че минимум 20см имаше.
-
- сериозен играч
Браво!!!Супер репортаж!!! 

Ей, това Лесото е голяма работа! Колега, може ли от загорелите студентки на практиката да се дигнеш от Юндола чак до Малкия Беглик за няколко рибета! Тия момичета на кой ги оставяш? 
Готин репортаж..........

Готин репортаж..........
Пазете природата!