От ските на леда па оттам на Лобош

Модератори: bobopeli, sapuna

Sanderson
новобранец
новобранец

От ските на леда па оттам на Лобош

Мнение от Sanderson »

Здравейте колеги!Та реших да пусна тая тема да споделя излетите па и може инфото да е полезно.Та да си дойда на думата.От 14-19 на Юндола на ски практика (знаех че на яз.Широка поляна има лед)та айде днес айде утре на 17.02 се решаваме трима да го дирим тоз язовир.Балалайките стегнати,блесните абе всичко в колата само чака.Хапнахме на обяд и айде газ Велинград-Ракитово-Цигов чарк и след него на дясно като се почнаха едни завой ,гора,лед по пътя си викаме къде е тоя гьол.Времето напредва и скоро пътя минава до заледено язовирче. Изображение Спирам рязко отбивам колата и слизам с такъв устрем и обнадежден ,че ледът е достатъчно дебел да се кача отгоре му(все пак ми беше втори път на лед след 2011 на лобош).Та веднага забелязах замръзналите дупки от ледобурите и надеждата за подледен риболов нараства на макс.Бързо свалям въдичките и стремглаво слизам по склона.Скоро стъпвам върху леда по брега.Нямаше и звук правя втора и трета крачка ,скоро осъзнах че риболов ще има и това започна да сгрява рибарското ми сърце.Та без ледобур нито свредел или някакво желязо за пробиване, въоражен само с ловджийски нож менте,започнах да пробам старите дупки барем някоя по прясна да пробия.Минавам една-две оп и третата се отвори.Ведна балалайката изкочи от раницата заедно с хирономусите.И се почна 5-6 минути игра и хоп натежа костурче малко ,но кефа беше на макс.Последва 30-40 минути без кълване и реших да тръгна по натам да правя още дупки.Преди да напусна първата дупка пуснах 7-8 пинки и отидох на другата.Там същата работа 3-4 мин и отбелязах малко по-голям костур.Пак упорстване и пак без резултат отидохме в средата на язовира.Там дупка до дупка викам на моя човек тука ще да е.Разбиване на 3 дупки и аз без кълване другия вади едно костурче.След още 1 час в средата на язовира решавам да се върна при старите дупки да видя дали ще успея за оставащия ми половин един час.На първата дупка реализирах бабушка не много дребна и накрая на риболова реших да направя снимки :D Изображение
Изображение По това време минава един колега спря на пътя и проведохме малък разговор ние питаме къде се намираме? И той ни отговори : яз.Малък Беглик.
И въодушевен макари и от малкото риба казвам:Момчета утре пак.И така същата процедура на 18.02.Прибиране от сутрешното каране на ски,душ,хапване и айде в колата.Пристигане сравнително късно 15:15 слизане веднага започнах с мормишката няма и 5 мин и удар силен и борбен.След секунди измъквам товаИзображение малко бебе щукичка хванало се на долната устна и неможеше да преяде влакното.Последва отваряне и другите дупки.Като тези в средата се оказаха най-дашни.Бяхме намерили пасаж от бабушки макари и късно.Колегата с мен успя да извади 11 риби като 10 бяха бабушки и 1 костур,аз с по голямата мормишка завърших с 2 риби и много празни кълванета.Преди да си тръгна щракнах водоема 2 пъти да си спомням каква красота беше .Изображение Изображение.
И последния излет е вчера след като се прибрах в Перник на 19ти следобяд имам 4 дена ваканция до започване на занятията.Та къде къде на лобош на понтоните.Отидох следобяд след здрав сън сутринта.Хора гъз до гъз място нямаше.Въпреки това намерих и започнах да ловя дребни бабушки,червеноперки и уклейки и зачаках някой да си тръгне.Към 5 започнаха хората да събират и се освободи място на което се ловеше каракуда.Та успях да хвана една и реших че е достатъчно.Снимки не правих,защото си знаете там каква е навалицата.Това е от мене НАСЛУКА И ВСИЧКО ХУБАВО!
Аватар
pac_master_boy
новобранец
новобранец

Re: От ските на леда па оттам на Лобош

Мнение от pac_master_boy »

Хубав репортаж. Надяваме се, че щуклето плува. Наслука!
Изображение Изображение
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Браво за добрия репортаж. Леда на Беглика, колко сантиметра беше?
Sanderson
новобранец
новобранец

Мнение от Sanderson »

След фотосесията щукичката замина откъдето е дошла както и другите риби.Доколкото леда около 20см беше бърках в дупката и неможех да напипам леда отдолу така че минимум 20см имаше.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Браво!!!Супер репортаж!!! :smt023
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Всичко е идеално като за почивка. :D
Изображение
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Ей, това Лесото е голяма работа! Колега, може ли от загорелите студентки на практиката да се дигнеш от Юндола чак до Малкия Беглик за няколко рибета! Тия момичета на кой ги оставяш? :)
Готин репортаж..........
Пазете природата!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”