За или Против риболова на естествена стръв?

Модератор: sapuna

tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

67aigata написа: Аз самия ловя доста и на блесна и на муха,но не с мухарка а с булдо,защото просто не виждам как може да подадеш леко и скришно с мухарка.....

Колега аз също ловя с булдо / кефали / би ли ми обяснил как става лекото и скришно подаване , защото аз се цупуркам се едно мятам с мухарка.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

tetko написа:
67aigata написа: Аз самия ловя доста и на блесна и на муха,но не с мухарка а с булдо,защото просто не виждам как може да подадеш леко и скришно с мухарка.....

Колега аз също ловя с булдо / кефали / би ли ми обяснил как става лекото и скришно подаване , защото аз се цупуркам се едно мятам с мухарка.

Аве зву4и ми като заяждане пове4е този въпрос ама как и да е:
мухите при риболов на булдо на пъстърва се връзват не след а преди булдото-което позволява при подаване булдото да се приземява възмовно най-в края на отсрешния бряг (ако има възможност на брега направо е най-добре)без опасност мухите да се закачат за треви,храсти или каквито там закачки има.Голямата тежест в лице на булдото позволява много лесно подаване от коляно без много и излишни движения.Естествено трябват бая тренировки за да се научи човек как да задържа леко в момента на приземяване булдото за да няма плясъци, и да се води с подходяща скорост според участъка от реката за да не изглежда неестествено движението му и това на мухите...
Надявам се да съм бил изчерпателен!
There's always a bigger fish!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Не колега 67aigata не се заяждам , и нямам такива намерения.

Просто това което казваш според мене е точно обратното : с мухарката се подава много по леко и истественно мухата отколкото с булдото - ако ще да си дуаен на булдото.

Много ти е готин аватара.

Поздрави.
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

Радвам се за намеренията Ви колега,наистина,
та значи,идеята ми е,че процеса на махане с шнура и мухарката е наситен с резки движения....а именно те са проблема тук,както и придвижването на повечето мухари,блеснари.....и каквото още се римува там ;) в среде реката...
Уверявам те,4е един път като свикнеш е много безшумно и скатано с булдото...пробвай и ще се увериш...
НАСЛУКА!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тва придвижването на мухари и блеснари "в среде реката" май основно по Чиш и Пиш го има та .......... :lol: 67aigata , болшинството от блеснарите и мухарите увпърво са минали през булдото и им се чудя на акъла как не са разбрали че това е по-безшумният и ефективен метод за пъстървоулов :roll: Ся само да не кажеш че и мен ме е избило на "заяждане" :wink: Просто съм минал и през булдото та не мисля че е особенно ефективно , особенно по малки реки и поточета :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Павел Иванов написа:..... Просто съм минал и през булдото та не мисля че е особенно ефективно , особенно по малки реки и поточета :wink:

И то за пъсвърва :lol:
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

Павел Иванов написа:Тва придвижването на мухари и блеснари "в среде реката" май основно по Чиш и Пиш го има та .......... :lol: 67aigata , болшинството от блеснарите и мухарите увпърво са минали през булдото и им се чудя на акъла как не са разбрали че това е по-безшумният и ефективен метод за пъстървоулов :roll: Ся само да не кажеш че и мен ме е избило на "заяждане" :wink: Просто съм минал и през булдото та не мисля че е особенно ефективно , особенно по малки реки и поточета :wink:

Ок,както вече казах,1.много ръкомахат мухарите,2.НЕ НЕ Е САМО ПО ''ЧИШ И ПИШ'' щото сум го виждал с очите си в БГ стотици пъти,3 колко реки от тези на които ходиш позволяват да мяташ свободно ако не си в реката???Ония ловят на ебаси огромните реки.....тука са далеч по-малки...я пробвай да отидеш на Гинци или на Годеч да те видя как мяташ с мухарката...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Гинци и под Годеч ( щото над него е забранено :wink: ) са ми доста редовни десинации :D За да замяташ с мухарка не е нужно задължително да "мааш" , има си доста кастинг варианти :wink:

По пъстървови реки особенно когато си с мухарка , много рядко се гази и то сал на определени места за разлика от по-големите и не толкоз големите , ни кефалови реки къде газенето е препоръчително с цел облавяне от вътре на къмто брега .

Павел Иванов
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

хахахахах ок,ти си знаеш успех във всички случаи де,ще ти е нужен.....
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Не искам да се повтарям с мнението си за искуствената стръв защото си дадох мнението си в горната тема"Стръв за пъстърва"
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Велчев нямаш ама никакви ядове - "Разни хора , разни идеали" :wink:

А инак "невъзможни" места на които не може да се лови на спининг и с муха практически не съществуват , проба му е майката :wink:

Павел Иванов
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

за вас многознайковци....

http://i21.photobucket.com/albums/b278/ ... 5789-1.jpg
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Това е откриването, ядене пиене, простено им е един вид :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То като копваш снимки да ме беше копнал и мене как си шляпуркам в еуфория същият ден малце по-надоле по същата река :lol: :lol: :lol:

Изображение

Инак тая тренировка по кастинг за раздвижване след обилно натъпкване корема с месооооооо дет си я пущил да си знаеш че нема много общо с коментарите от малце по-нагоре :wink:
Аватар
67aigata
новобранец
новобранец

Мнение от 67aigata »

ok ok така да бъде,оправдавайте се колкото искате,търсете си извинения ама фактите говорят,мисля 4е вси4ки видяха,и 100 страници да изпишете се е същото :wink: ...
мога да ви кажа само
НАСЛУКА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”