Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За или Против риболова на естествена стръв?
Модератор: sapuna
67aigata написа: Аз самия ловя доста и на блесна и на муха,но не с мухарка а с булдо,защото просто не виждам как може да подадеш леко и скришно с мухарка.....
Колега аз също ловя с булдо / кефали / би ли ми обяснил как става лекото и скришно подаване , защото аз се цупуркам се едно мятам с мухарка.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
tetko написа:67aigata написа: Аз самия ловя доста и на блесна и на муха,но не с мухарка а с булдо,защото просто не виждам как може да подадеш леко и скришно с мухарка.....
Колега аз също ловя с булдо / кефали / би ли ми обяснил как става лекото и скришно подаване , защото аз се цупуркам се едно мятам с мухарка.
Аве зву4и ми като заяждане пове4е този въпрос ама как и да е:
мухите при риболов на булдо на пъстърва се връзват не след а преди булдото-което позволява при подаване булдото да се приземява възмовно най-в края на отсрешния бряг (ако има възможност на брега направо е най-добре)без опасност мухите да се закачат за треви,храсти или каквито там закачки има.Голямата тежест в лице на булдото позволява много лесно подаване от коляно без много и излишни движения.Естествено трябват бая тренировки за да се научи човек как да задържа леко в момента на приземяване булдото за да няма плясъци, и да се води с подходяща скорост според участъка от реката за да не изглежда неестествено движението му и това на мухите...
Надявам се да съм бил изчерпателен!
There's always a bigger fish!
Не колега 67aigata не се заяждам , и нямам такива намерения.
Просто това което казваш според мене е точно обратното : с мухарката се подава много по леко и истественно мухата отколкото с булдото - ако ще да си дуаен на булдото.
Много ти е готин аватара.
Поздрави.
Просто това което казваш според мене е точно обратното : с мухарката се подава много по леко и истественно мухата отколкото с булдото - ако ще да си дуаен на булдото.
Много ти е готин аватара.
Поздрави.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Радвам се за намеренията Ви колега,наистина,
та значи,идеята ми е,че процеса на махане с шнура и мухарката е наситен с резки движения....а именно те са проблема тук,както и придвижването на повечето мухари,блеснари.....и каквото още се римува там
в среде реката...
Уверявам те,4е един път като свикнеш е много безшумно и скатано с булдото...пробвай и ще се увериш...
НАСЛУКА!
та значи,идеята ми е,че процеса на махане с шнура и мухарката е наситен с резки движения....а именно те са проблема тук,както и придвижването на повечето мухари,блеснари.....и каквото още се римува там

Уверявам те,4е един път като свикнеш е много безшумно и скатано с булдото...пробвай и ще се увериш...
НАСЛУКА!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тва придвижването на мухари и блеснари "в среде реката" май основно по Чиш и Пиш го има та ..........
67aigata , болшинството от блеснарите и мухарите увпърво са минали през булдото и им се чудя на акъла как не са разбрали че това е по-безшумният и ефективен метод за пъстървоулов
Ся само да не кажеш че и мен ме е избило на "заяждане"
Просто съм минал и през булдото та не мисля че е особенно ефективно , особенно по малки реки и поточета 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Тва придвижването на мухари и блеснари "в среде реката" май основно по Чиш и Пиш го има та ..........67aigata , болшинството от блеснарите и мухарите увпърво са минали през булдото и им се чудя на акъла как не са разбрали че това е по-безшумният и ефективен метод за пъстървоулов
Ся само да не кажеш че и мен ме е избило на "заяждане"
Просто съм минал и през булдото та не мисля че е особенно ефективно , особенно по малки реки и поточета
Ок,както вече казах,1.много ръкомахат мухарите,2.НЕ НЕ Е САМО ПО ''ЧИШ И ПИШ'' щото сум го виждал с очите си в БГ стотици пъти,3 колко реки от тези на които ходиш позволяват да мяташ свободно ако не си в реката???Ония ловят на ебаси огромните реки.....тука са далеч по-малки...я пробвай да отидеш на Гинци или на Годеч да те видя как мяташ с мухарката...
- Павел Иванов
Гинци и под Годеч ( щото над него е забранено
) са ми доста редовни десинации
За да замяташ с мухарка не е нужно задължително да "мааш" , има си доста кастинг варианти
По пъстървови реки особенно когато си с мухарка , много рядко се гази и то сал на определени места за разлика от по-големите и не толкоз големите , ни кефалови реки къде газенето е препоръчително с цел облавяне от вътре на къмто брега .

По пъстървови реки особенно когато си с мухарка , много рядко се гази и то сал на определени места за разлика от по-големите и не толкоз големите , ни кефалови реки къде газенето е препоръчително с цел облавяне от вътре на къмто брега .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е откриването, ядене пиене, простено им е един вид 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Павел Иванов