R.I.P. Златна Панега

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

pitcha
разбира нещата
разбира нещата

R.I.P. Златна Панега

Мнение от pitcha »

Оня ден чух от Мънков слух, че ще правят нов ВЕЦ. Вчера го проверих. Оказа се, че ще се правят още три:
Румянцево ІІ
Златна Панега
Луковит - там ще е нещо бая големшко.

http://www.ecosolar-bg.com/index.php?op ... 19&lang=bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ecosolar-bg.com/index.php?op ... 22&lang=bg" onclick="window.open(this.href);return false;

И така - може да не е съвсем късно, поне за някои от тия ВЕЦ-ове. За целта е необходимо някой от клубовете, или всичките заедно, да поискат информация от РИОСВ Плевен, Басейнова дирекция Плевен и от общините - докъде е стигнала работата. Да поискат и копие от Инвестиционното Предложение, решението по преценката за необходимостта от ОВОС и самата ОВОС - ако е правена такава и т.н. Като ги получат - ще мислим какво да правим.

Може да има и още - но за тия открих информация.

Що съм написал Луковит? Карлуково е и е на Искъро
Последно промяна от pitcha на Пет Мар 07, 2014 10:17 am, променено общо 2 пъти.
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: R.I.P. Златна Панега

Мнение от starlight »

Ха честито...
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Поредната идиотщина в милата ни татковина :(
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Поредният лист от дългата и дебела смъртна присъда, дето всеки ден пишат дебилите на природата ни ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

"ЕКО ЕНЕРГИЯ"
Еко,еко колко да е еко енергията за рибите там :!: :?: :idea:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

Мишо спонена нещо, което малко може да охлади страстите за строеж на ВЕЦ'ове!
Трябва да се провери
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Значи доколкото разбрах, единият вец е планиран да бъде в района под моста на пътя Златна Панега - Тетевен, точно преди циментовия завод. Другият - точно преди село Румянцево, където е водопадът и разширението на реката. Като ги направят тези два веца, след една две години ще ловим в реката каракуди.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Не прочетох да е имало ОВОС. Само съгласуване с РИОСВ. Сещате се как са се съгласували дебелите вратове.Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Едно от най-важните неща е ако има някой местен който да дебне в кметствата за обявяването на обсъждане по проектите и да ги обяви тук ще е екстра . Не друго ами лично съм участвал в няколко такива обсъждания , благодарение на които два мВЕЦа така и не видяха бял свят , ако и да бяха по-напред с разрешителните от упоменатите по-горе .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павел Иванов написа:Едно от най-важните неща е ако има някой местен който да дебне в кметствата за обявяването на обсъждане по проектите и да ги обяви тук ще е екстра . Не друго ами лично съм участвал в няколко такива обсъждания , благодарение на които два мВЕЦа така и не видяха бял свят , ако и да бяха по-напред с разрешителните от упоменатите по-горе .
Лошото е, че тея обсъждания ги правят в една, как да я нарека, "камерна обстановка" и по възможност при пълна секретност. Помня, че ти ходи в Кюстендил, ако не се лъжа единия път, и онея май останаха много изненадани от присъствието ти. В Своге общественото обсъждане за деветте веца по Искър много хитро беше направено на датата 29 или 30 декември, не помня кога точно беше, за да не отиде никой. В крайна сметка бяха се усетили едни хора от клуба по планински каяк, но за съжаление не успяха да преборят милионите на "Петролвила груп". С Панега, доколкото имам опит, проблемът възниква винаги в Басейнова дирекция - Плевен. Миналата есен, по жалба на няколко риболовни клуба (Балканка, София-94, Стари видри - спининг клуб и муха, Стримери, Хатч, и дали още нямаше някой, ще ме прощават ако съм пропуснал) оттам издадоха предписание за сегашния вец да си събори и изгради наново рибрия проход и савака, е познайте дали стана. Мънков два пъти ходиха с Данчо Савов да ги притискат, единият път с представител на Басейнова дирекция. През 2006 аз като се бях заел с тая работа, неква си Цветанка от дирекцията прати проверка и каза, че всичко е тип-топ. А баш тогава не течеше вода в речното корито! така че ако не сме всички на барикадата и да се действа здраво, няма как да стане.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Пичове един, може и тъп въпрос да е ама не съм запознат със системата и законите, да речем че дадена река е дадена за стопанисване от някой клуб. В тоя случай може ли да се получи така че в решенията и обсъждането на подобно деяние да участва дадения клуб? Извинявам се ако въпроса ми е тъпичък.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Д.Граховски написа:Пичове един, може и тъп въпрос да е ама не съм запознат със системата и законите, да речем че дадена река е дадена за стопанисване от някой клуб. В тоя случай може ли да се получи така че в решенията и обсъждането на подобно деяние да участва дадения клуб? Извинявам се ако въпроса ми е тъпичък.
Въпросът хич не е тъп, а е доста уместен., но отговорът не ми е известен.

Сега - оказа се, че ВЕЦ Румянцево ІІ вече е изпълнен и работи:
http://www.ecosolar-bg.com/index.php?op ... 14&lang=bg" onclick="window.open(this.href);return false;

https://maps.google.com/maps?q=43.133,2 ... 13.74,,0,0" onclick="window.open(this.href);return false;

Така че - за него е пито платено.
Ето къде ще е ВЕЦ Златна Панега - баш на изворо, което е със статут на Природна забележителност:
https://maps.google.com/maps?q=43%C2%B0 ... 2&t=h&z=16" onclick="window.open(this.href);return false;

Не съм сигурен, но май не е започнато още. Миналата година при едно от чистенията не беше. Ако някой знае - да каже. Има некъв мижав вариант ако се започне - да се организират протести, не че вярвам в това.

Иначе - имат всички разрешителни, като е преценено, че ОВОС не е необходима и затова е нямало обсъждане.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Не не, за втори ВЕЦ на Румянцево става въпрос, още по-лошо е. Този изградения си е от 2006 г. Румянцево II е все още проект и ще бъде под този първия, на входа на Румянцево където са двете пивници и бента, доколкото разбрах.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Добре де, след като се оказа че съм задал уместен въпрос, сега следва да задам още един( тоя вече може да е неуместен и неудобен). Защо в такъв случай не се обединят клубовете под някаква форма и не почнат да натискат държавицата ни да се вземат реки и водоеми за стопанисване, на тези водни обекти да се тури един строг режим, двама трима рибари на щат в ИАРА и те ти половината проблеми решени. Половината казвам щот със сигурност ще има още за разрешаване ;)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Holly
новобранец
новобранец

Мнение от Holly »

Д.Граховски написа:Добре де, след като се оказа че съм задал уместен въпрос, сега следва да задам още един( тоя вече може да е неуместен и неудобен). Защо в такъв случай не се обединят клубовете под някаква форма и не почнат да натискат държавицата ни да се вземат реки и водоеми за стопанисване, на тези водни обекти да се тури един строг режим, двама трима рибари на щат в ИАРА и те ти половината проблеми решени. Половината казвам щот със сигурност ще има още за разрешаване ;)
То така трябва да стане, като в Англия. Всеки водоем се стопанисва от риболовен клуб, освен билета се плаща и членски внос, който ти дава право да ловиш във водоемите стопанисвани от клуба. Освен това се организират турнири почти всекидневно, което осигурява още приходи за водоемите.
Такъмчето

KARPELA TEAM BULGARIA
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”