Монтиране на жило

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Монтиране на жило

Мнение от icko »

Здравейте!Понеже видях че има много малко информация по темата реших да пусна една тема как го направих аз и искам да изкоментираме правилните и грешните подходи по начина по който съм го направил и правилните такива!
Понеже го правих за сефте малко не изчислих всичко преди да режа от нетърпение и бандажа минава през втора секция на косъм дори накрая е необходимо леко завъртане за да излезе но минава слава Богу!
Значи да обясня как съм направил нещата!Жилото и върха са застъпени около 3-4 сантиметра заради диаметъра повече не позволяваше,като ги снадих и нагласих намазах оригиналният връх с лепило точно по снадката с жилото,пъхнах го и залепих!После направих едно бандажче от конец което обхваща повече оригиналният връх,но не е до където стига краят на жилото ами малко по нагоре защото не позволяваше втората секция!Намазах конеца с малко секундно лепило Гел на Локтайт!Но съвсем тънко да не го удебелявам!После минах с перманентният маркер отгоре и това е!
Притесняват ме две неща-първо успях да напоя слабо бандажа с лепило,защото не можеше да се увеличава много дебелината (капнах му две капки) и второ мисля,че е малко къс бандажа трябваше да слезе до края на жилото според мен!
Ето и една снимка
Изображение
Очаквам да стане една хубава и полезна тема,защото аз досега винаги ползвах ластик но се реших тази година да пробвам дребните риби с жило!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Монтиране на жило

Мнение от panddov »

А има ли смисъл от бандажа?Вярно е ,че моето жило е фабрично поставено от произведителя,но ако се залепи и е добре сложено във кухият връх мисля ,че няма място за притеснения..Ако ти удари много голяма риба, скъсването на повода ще предпази пръчката. :)
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Според мене бандажа си е задължителен защото при повечко напън жилото може да пръсне върха при снадката!Поне аз си го обяснявам така!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Явно на никой не му се лови с жило :lol:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE