Колко големи воблери...

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ивак,отплеснах се да обяснявам на ТРОЛИ разни работи които нямат нищо общо със твоите питания,но ще ме извиниш.Сега по-темата.Във началото когато започнах да купувам воблери,купувах всякъкви небивалици,наричащи се ВОБЛЕР.Оунъра си имат преимущества и сигурно работят за други риби.За бели риби,съм влачил и като нямах удар на тях веднага смениха собственника.Подарих ги и никога вече няма да купял.Някой колеги може да имат други виждания,но лично на мен не ми харесват.Винаги ,човек се залъгва по цвета на воблера и от многото модели които се продават винаги си избира модели със приблизително близка украска до живата рибка или поне да я наподобява.Не винаги обаче това е уловистия воблер.Последните години,след много ходене напред назад си създадох собственно виждане за тези примамки,и винаги съм обменял информация със други колеги който също практикуват този риболов.Така стана,че вече не купувам примамка, за която нямам отзиви или собственни наблюдения за какво става и за какво не.Има доста колеги които си ходят за кефал,щука или пъстърва,чувал съм че Оунерите се представят много добре за улов на тези риби но аз не съм от любителите на този вид риболов.Ако някой ми каже кой модел работи за СОМ и Бяля риба/говоря за воблери Оунър/ ще си го взема и ще пробвам,но иначе небих си го купил,след като веднъж съм ги имал и съм нямал хваната риба на тях.Пак повтарям че това са си мои наблюдения и не желая да засягам или обиждам янкой колега който ги ползува.Когато се кача до вилата където са ми такъмите,този път ще направя подреждане на всички уловисти воблери,които ползувам за СОМ и БЯЛА РИБА и ще ги снимам със всички обяснения за тях и отзиви.Така смятам че ще помогна на много начинаещи колеги,които тепърва тръгват да практикуват този вид риболов.Ще е добре,всеки който смята че знае за модел който работи,хващал е определени риби на него,да опише цвят,рибата уловена на него и всякаква информация която има.

ЗНАМ ОЩЕ ОТ СЕГА ЧЕ НЯКОЙ КОЛЕГИ С ГОЛЕМИ УСТИ,НО БЕЗ ЖЕЛАНИЕ ДА ИЗДАДАТ НА КАКВО ЛОВЯТ И КАКВО ХВАЩАТ,НЯМА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ,НО КАКВОТО Е ТОВА Е.

ДАВАМ ИДЕЯ НА МОДЕРАТОРИТЕ,ДА СЕ НАПРАВИ ПОД ФОРУМ ВОБЛЕРИ,КЪДЕТО ВСЕКИ ВОБЛЕР ДА Е ВЪВ ОТДЕЛНА ТЕМА И СЪС ТОЧНОТО ИМЕ И ПАРАМЕТРИ.СМЯТАМ ЧЕ ЩЕ Е ОТ ГОЛЯМА ПОЛЗА ЗА ВСИЧКИ,ПОНЕЖЕ ЩЕ СЕ ПИШЕ ВЪВ ТЕМАТА НА ОПРЕДЕЛЕНИЯ МОДЕЛ ЗА НЕГО И САМО ЗА НЕГО - КАКВО ЛОВИ,КОЙ ЦВЕТОВЕ СА НАЙ УДАЧНИ И ИЗОБЩО ВСИЧКО ВАЖНО ЗА МОДЕЛА.ДАНО ПРИЕМЕТЕ ИДЕЯТА.

P.S....Така се амбицирах,че направо ще се кача на вилата да направя снимки и в други ден ще ги кача.Дано никой повече не дава грешни пари за неработещи воблери на знайни и незнайни производители, вносители и т.н. Успех
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli

Мнение от Troli »

Писнало ми е да гледам снимки на воблери!Аз мога да покажа риби уловени на воблери.Кроки,ако разбираш от тролинг не би объркал Глаз-шад-рап с Глаз-фат -рап.Показвам и казвам много повече от всеки друг,но не си внимавал.Показах бели и сом закачен с уловист воблер,и кефали,и костури...!Като почне сезона,ще гледаш по друг начин.Времето е пред нас и воблерите са в готовност.Наслука за мен и на вас! :wink:
Troli

Мнение от Troli »

Ивак,през октомври 2004г. си купих лодка и бегом на любимия гьол-Пясъчник.Там хванах една,първа бяла риба на Магнум-каунтдаун-редхед-12см.С,Магнумите съм имал успех само есента! :wink: Ноември,тролех без успех!Втората и третата ми риби бяха сомчета 3 и 5кг. пак на Пясъчник,разказвал съм го!Номера е не някой да ти каже успешния воблер,а да се помъчиш сам да го уцелиш.Колкото повече знаеш за бялата,толкова по-лесно ще ти бъде да я намериш и ловиш.Основния проблем пред тролингиста е да намери рибата. :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Троли виж в спиниговия риболов, в темата воблери, пуснах две три работи.

За на мирането на рибата е ясно, но и воблерите имат огромно значение.

За големите магнуми е ясно, че трябва да е топла водата и да се храни доста активно бялата. По Дунав и чувам много , но по язовирите е съвсем друго.

Септеври 2007, влачихме с МСН (Милчо) от форума, като той беше заложил на рапала къде 9-10 см , аз на Грозно пате 6 см . Като целта ми беше да хвана нещо със сигурност я костур я дребна сулка.
Та като натресе ми разви всичкия конец(0,17) и се откачи, без да разбера какво стана. Само накрая усетих 3-4 можни тласъка настрани и толкова.

Та защо тогава избра малкия воблер пред големия, газеха на еднаква дълбочина и дълбочината на мястото беше около 6-7 метра .

Според мен има огромно значение воблера :roll:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Значи когато миналата година разправях, че по-важно, е да се намери рибата Троли казваше, че воблерът бил по важен.

Я гледай сега как се обръщат нещата :lol:

Ивак да ти кажа Патките са си класика и аз не ги заменям току така с друго.
Те просто нямат лош модел.
Ако наблегнеш сега пролетта именно на тази шестица дето говориш, че си ловил с нея, ще имаш успех.
Но ползвай медиум рънър независимо от дълбочината. :wink:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Troli

Мнение от Troli »

Лорде-е-е-е,рибата се намира с воблер! :D :D :D Получава се затворен кръг,като за кокошката и яйцето.Да,тези определено са за пролетта!Ще очаквам резултати.Как,ще го изпуснеш бре Ивак?Що не засече или да стегнеш аванса?Бързината е много важна,а щом е имало тласъци трябва сом да е било! :roll: За мен,най-важен е цвета.Звучи несериозно,но имам доводи. :wink:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Цвета наистина е много важен за бялата.

Винаги съм се чудел как може на някой разцветке да дава и в същото време на същия воблер с друга да неще.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Троли,нека дойде лятото и ще се видим,ще половим заедно и ще се види кой какво ще хване.Да не обръщаме форума във говорилня.Воблера дали съм писал Шат или Фат не е от такова значение,аз по-принцип непомня имена,телефони и т.н и си ги записвам.Може и правилно да ги напиша,но трябва да влезна във сайта на Рапала и ще го направя,но не съм го направил.Фат и Шат са доста близки и нищо чудно да ги пиша наобратно,но това ли е най важното.Точно на този модел но на още четири цвята от него модел ги морих миналия сезон и се надявам да ги мори и този.Вярно е че има моменти когато и на тях спира да взима,но има и Магнуми, и Тейл Денсери и много други на които си взима.Мога само да кажа че повечето хора които тролят,пренебрегват воблерите над 6-7см,и това е огромна грешка.Това съм забелязъл,това пиша.Викога не си правя свободни съчинения и за мен е без значение това че казвам и издавам моделите воблери на които хващам,защото нито аз ще хвана твоята риба нито ти моята.Чел съм случайно твой пост във които обясняваше на някой че ще му кажеш на лични къде си бил и какво си хванал.Не ми се рови назад из форума,та да намеря поста.Това лято,когато тръгнем за бяла,звънкай да се позабавляваме и ще говорим другата зима за воблери и бели риби. :lol: :idea: :lol:

Troli

Мнение от Troli »

Кроки,за мен всички сте опоненти,но и конкуренти!В конкуренцията се ражда качество.Хубаво е да се пробваме по различен начин и с различни воблери да търсим бялата.Важно е да се споделя крайния резултат за да сме наясно,кой къде се намира в стълбицата на успеха.Аз провокирам основно,към едно.Да гледам снимки с успешен улов.Нямаше те извесно време и не си споделял подвизите си и се избъзиках.Най-успешният риболовец е този,който ходи най-често на риба.За съжаление много от нас имат една събота или неделя и са длъжни да дадат най-доброто от себе си,за да не се капотират или разочароват.Аз съм,такъв. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Лошо за тебе.Аз нямам началник и разполагам със цялото си време.Верно че имам някой задължения,но те не са ми пречка.Ти какво мислиш че правих през времето което ме нямаше във форума ??? Е да ти кажа.....ходих за риба,Иваиловград,Кърджали,Тракиец,Пясъчник, и т.н,да не ги изброявам.И докато ти работиш,аз рязах мрежи,чепарета и ловях риба.Основно Бяла и Сом.А колко риба върнах тази година обратно във язовирите от мрежи и чепарета,за да има какво да се лови утре,просто ти е бедна фантазията.Знам че утре ще си хвана някоя от тези които освободих. :lol: :lol: :lol: Що се отнася до конкуренцията,явно много се притесняваш някой да не би да хваща повече и по големи риби от тебе :wink: не се притеснявай ти не си ми конкуренция,лови си както и каквото можеш.Що се отнася до снимките,аз си качвам,по малко и когато ми е кеф.

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Аз в галериата на КрокиБГ виждам бели риби и то не какви да е, а в галерията на Разбирача нема никой.Троли слушам големи приказки за тебе ама от теб самия, остави другите да кажат нещо за теб, че се уморих да те слушам колко си най. :wink: :idea:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:wink: :lol: :wink: :lol:

Troli

Мнение от Troli »

Чудесно,ви разбирам! :wink: Очаквайте включване! :D Аз разбирам само от риболов на бяла риба с воблер Рапала на тролинг! :wink: Нищо повече!От друго не разбирам и за това пиша тук.Ако някой има успехи с други марки,нека сподели.Да науча нещо! :wink:Нека по-отворените в този риболов се включат и да ми покажат грешките! :D Аз срещам критици предимно от страна на спинингистите и за това искам да обясня разликите,за да не стават крамоли между нас.За мен спининга и тролинга са коренно различни начини за риболов.Кроки,ти си спинингист,нали?Сега си,тролингист!Каква е разликата според теб? :roll:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Понеже темата отдавна се изкриви и няма адекватно развитие я заключвам.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”