Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Рибарник
Модератор: sapuna
Рибарник
Колеги искам да питам за един рибарник(те всъщност са 4 ама ме интересува само един,първия допреди три години си беше окей заедно с този,на този му се спука дигата през 2005 заедно с останалите, но го оправиха само този),та питането ми е как да се отървем от тръстиката и да накараме водата да стои там постоянно преди имаше поточе ,но пресъхна и сега пресъхна и рибарниците,само във този се събира вода след дъжд и си стои там известно време.Водоема е около 10 дка и е адки обрасло с тръстика.До него има горичка а там има изворче но то е затрупано с боклуциа,а и водата се влива в 3тия рибарник който е най-голям, но вода няма да се събере,защото дигата е скъсана на 3 места.Така че моля ви дайте съвети как да накараме водата да си стои във водоема и да се отървем поне от половината тристика.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Рибарник
ми то и в леген не можеш да накараш водата да не се изпарява, нормално е като няма приток водата да изчезва, а за трастиката изгребете я, направете канал от извора до където ти трябва и всичко е ок
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ок благодаря
неможе да изгребем тръстиката тък като във водоема остава кал и живитните трудно газят камо ли човек.
Други мнения
неможе да изгребем тръстиката тък като във водоема остава кал и живитните трудно газят камо ли човек.
Други мнения
- kukukuka
- кандидат преподавател
това не е за един ден работа...
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Знам,това лято ше се опитам да осигуря приток на вода за да не пресъхва може и това да помогне като се събере вода ще се опитам да пусна няколко амура и таранки ,може някой шарко но докато не се изчисти няма да мога да пускам повече риби ,защото тръстиката през вечерта диша и ще ги намеря мъртви ако са много.
Колега с трастиката можеш да се справиш ако имаш възможност да я напръскаш с раундъп и то рано напролет. Пускай амур. Направо са като косачки. Другият начин е да се сдобиеш с лодка косачка. Но най-важното е да докараш водата. При нас растителността беше 200 декра от обща площ 250 за водоема. Можеш да погледнеш снимки на сайта ботево.ком в секция история. Ако имаш въпроси пиши, ще се радвам ако мога да бъда полезен!
botevo.com
нямам такава възможност за лодка косачка.Днеска като се загледах в мапа видях че това е най-големия от 4те рибарника и осъзнах че водата от изворчето няма да стигне.
да оточня водоема се намира до с.Юделник като тръгнеш към сметището и стигнеш дотам слизате надоло по баира към гробищито като слезем виждаме първия,тръгваме към дигата и отзад е прекрасния водоем.Последния път като минаван от там до брега имаше около педя вода това беше през октомври.Пиша го за тези които ще питат къде се намира и за старите русенски рибари, които се интересуват естествено.
- SBANKOV
- ще става разбирач
Първо изгорете тръстиката, после изринете тинята и тръстиката с болдозер, като възстановите дигите, после засявате жито да покара 15см. и пускате кравите от селото да пасат на воля.
Изворчето можеш да го каптираш и докараш до водема с тръби, ако си подредиш правилно нещата ще напълниш и четирите рибарника.
Търси водата къде е, неслучайно са направени точно там рибарници.
Изворчето можеш да го каптираш и докараш до водема с тръби, ако си подредиш правилно нещата ще напълниш и четирите рибарника.
Търси водата къде е, неслучайно са направени точно там рибарници.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
преди имаше поточе но сега пресъхна и преди поточето пак има но не знам там положението какво е.С тези дъждове рибарника
със сигурност е напълнен и сега тръстиката позеленява.За тръбите възможност нямам така че ще се опитам със канала между другото има още едно изворче над 4тия. Другите 2 диги са в непоправимо състояние сцепени до дъно и много пръст ще трябва, а и дигите са огромни те там даже се считат за микроязовири.Така че това е положението.Който е бил там сигурно знае.
Може също така някой да инвестира в това и му давам 90 процента че ще спечели от там много,на село рибарите сме много а също така и от околните села ще се стичат хора, и не само от там a от цялата област.
Ако се интересува някой да ми пиче на ЛС
със сигурност е напълнен и сега тръстиката позеленява.За тръбите възможност нямам така че ще се опитам със канала между другото има още едно изворче над 4тия. Другите 2 диги са в непоправимо състояние сцепени до дъно и много пръст ще трябва, а и дигите са огромни те там даже се считат за микроязовири.Така че това е положението.Който е бил там сигурно знае.
Може също така някой да инвестира в това и му давам 90 процента че ще спечели от там много,на село рибарите сме много а също така и от околните села ще се стичат хора, и не само от там a от цялата област.
Ако се интересува някой да ми пиче на ЛС
Други да имат предложения?
оня ден като минах от там водоема беше пълен с вода но за риба незнам
почнали са да орат 3тия но и там в най-дълбокото място се събира вода нива няма да стане така че може да го направят