Чепаре - кога?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Чепаре - кога?

Мнение от Ribar »

Здравейте, колеги!

Много съм бос в морския риболов (опита ми е много скромен - миналото лято) и затова ме измъчва непрекъснато една мисъл - кога има файда да се хвърля на чепаре? Предполагам, че и района е важен - Варна. Понеже сега всички колеги, които хвърлят по морето ловят попчета, та и аз се правя на юнак и се мъча с тях (без грам успех..) и ме е срам да закача чепарето, да не се удави някой от смях. Тук се надявам да намеря съпричастност и някой да ми помогне. До колкото знам хамсия и сафрид идват най-рано май месец (аз друго не съм хващал на чепаре...а, и харип[б] - 3,4 бр.). Това е единствената информация, с която разполагам засега и много се тормозя. Моля за помощ и състрадание просветените.
Благодаря.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Чепаре - кога?

Мнение от Митко Кирилов »

Варна, вълнолома/буните.
Масово пасажите се появяват:
-пролет: обикновенно от 17/24 май до ~ 15 юни
-есен: след 25 септември до средата/края на октомври в зависимост от температурата на водата, вятъра и теченията.
Това е очакваното.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Dragan123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dragan123 »

На есен можеш да пробваш на канала за карагоз
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Както казват "старите" рибари-когато цъфне люляка.Успех!!!
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

Люляка цъфна и хариб има хванат на чепаре - така че пробвай смело . http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=148&t=87585" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

е не го го карайте сега да мята за сафрид,тази година люляка цъфна преди седмица,но рибата е доста мудна още
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Когато температурата на морската вода стане 16+ градуса - смело можеш да слагаш чепарето и да пробваш.Ето и саит за следене на морската вода.http://www.stringmeteo.com/synop/sea_water.php" onclick="window.open(this.href);return false; За сафрид исползваи чепаре с кукички 12-ти номер и никога по големи от 10-ти номер.Успех
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”