Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

MAG SEALED
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
MAG SEALED
Здравеите колеги, пускам тази тема всеки да сподели своите впечетления за магията http://www.youtube.com/watch?v=tzGfAFrBIJE" onclick="window.open(this.href);return false; и http://www.youtube.com/watch?v=VKjpSxXX6B8" onclick="window.open(this.href);return false;
и съответно недостатъци (които съм чел от колеги) към иновациите на даива.

Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: MAG SEALED
Магнитното масло има предназначението да прави макарата по-водоплътна а не толкова да я смазва 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Магията е мъртва - чекия абсолютна. Практическите аспекти на тази технология са условни, поне според мен. Но съвременният пазар е безпощаден и изисква авангардност с цената на всичко...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Така казано, аз не подлагам на грам съмнение абсолютната необходимост от придобиването на съответните пособия !Мунчо написа:............чекия абсолютна.....
Дори ще побързам със заприходяването, с оглед избягване на пропуснати ползи

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- ynovi
- научил се да хвърля
Мислех, че просто е "смърт за педерастите" но сега разбирам, че е нещо повече...Мунчо написа:чекия абсолютна.....

Така,
нищо против човека писал по отгоре за магнитното масло-чекия абсолютна-Но ...
мислех да се не- намесвам в подобни спорове или пък в в избора на въдици -но вече се нетрае-
в случая-говоря само от Моя Опит с тези макари и това магнитно масло в тези макари -нищо повече-
Това за мене е най разумното и удачно решение на Дайва-това чудо на техниката помага на нас ,че не мислиш макарата дали ще я натопиш,изпуснеш в каквото и да е-промиваш я с чешмана вода и си продължаваш напред живота без стрес...за което служи ходенето за риба...
друг е въпроса -това дали ни натоварва в обслужването на макарите
може би -да -но това е до намирането на сервиз за което-в случая водя преговори с румънският преставител на дайва за това-той е съглсен да ни обслужва макарите -но остава въпроса с транспорта от -до -надявам се нашият си човек Румен да успее да намери тези масла и нужни инструменти за обслужването на тези макари и да си нямаме вече притеснения за което.Колко време ми коствше да го навия да излезе да обслужва старите ни макари-реши се най накрая -за което сме му Благодарни и да е Жив и Здрав-спокойствието е голяма работа -нали -когато имаме сервиз.
Недостатаци от магнитното масло до сега нямам на всичките си 9 макари,само две съм обслужил в Романия ,от любопитство.Ползите са му в пъти и то особено в ролката на бигела на дайва-ами просто не съм го чул да свири
,зимата нямам грижи абсолютно-единственият недостатък -при мене уточнявам това-е единият рог на аир ротора-при по тънки влакна от предписаното и при ветровито време по силно -се оплита на единият рог който има излишен рог-може нещо да се измисли там-въпреки че е заоблен ,но трябва да няма никакви външни ръбове и ...друг е въпроса ако са искали да направят нещата вечни-могат явно не искат от дайва.
Карам последен модел мерцедес,както имам и от старите такива-не можете да си преставите какъв ад е да търсите подходящият Компетентен сервиз при тези електроники по колите-новите-механиките издържат много -но електрониките са шибани ,а и не само при мерцедес -така е и при магнитното масло.
Не бива да отричаме новите и полезни неща ,особено -с лично отношение без да сме пробвали от едното и от другото.
В случая избора е индивидуален и всеки си има мнение по въпроса,както и финасови единици за това.
Както и за новата Стела,какви ли неща не прочетох до сега по форумите-Но за щастие имам приятел който е от чужда страна и при него идват такива макари преди още да отидат на изложбата в Осака-както дайви така и шимано-та и новата стела е направена уникално като механика и особено обслужване и смазване-изисква се определени инструменти ,за да се стягат винтовете с определено усилие заради материалите на корпуса,и при нея има защити ,както и разни буфери за да уберат излишният луфт в дръжката -мен което ме дразни най много-но всичко друго е на 6+
Всяко нещо има и слаби места -нармално е -за да се продават резервни части -както и да се купуват новите макари на компаниите във времето-иначе не е добре да са вечни -като S class или 190 или 124 на мерцедес бенц или японските оригинални изработки автомобили ,почти вечни-ами няма как --това е набутване за комапниите.
Всичко ,което съм написал е Мое Мнение.Както и не гледайте че поста ми е 1 и това, че ползвам нета и компа на стар приятел .
нищо против човека писал по отгоре за магнитното масло-чекия абсолютна-Но ...
мислех да се не- намесвам в подобни спорове или пък в в избора на въдици -но вече се нетрае-
в случая-говоря само от Моя Опит с тези макари и това магнитно масло в тези макари -нищо повече-
Това за мене е най разумното и удачно решение на Дайва-това чудо на техниката помага на нас ,че не мислиш макарата дали ще я натопиш,изпуснеш в каквото и да е-промиваш я с чешмана вода и си продължаваш напред живота без стрес...за което служи ходенето за риба...
друг е въпроса -това дали ни натоварва в обслужването на макарите

Недостатаци от магнитното масло до сега нямам на всичките си 9 макари,само две съм обслужил в Романия ,от любопитство.Ползите са му в пъти и то особено в ролката на бигела на дайва-ами просто не съм го чул да свири

Карам последен модел мерцедес,както имам и от старите такива-не можете да си преставите какъв ад е да търсите подходящият Компетентен сервиз при тези електроники по колите-новите-механиките издържат много -но електрониките са шибани ,а и не само при мерцедес -така е и при магнитното масло.
Не бива да отричаме новите и полезни неща ,особено -с лично отношение без да сме пробвали от едното и от другото.
В случая избора е индивидуален и всеки си има мнение по въпроса,както и финасови единици за това.
Както и за новата Стела,какви ли неща не прочетох до сега по форумите-Но за щастие имам приятел който е от чужда страна и при него идват такива макари преди още да отидат на изложбата в Осака-както дайви така и шимано-та и новата стела е направена уникално като механика и особено обслужване и смазване-изисква се определени инструменти ,за да се стягат винтовете с определено усилие заради материалите на корпуса,и при нея има защити ,както и разни буфери за да уберат излишният луфт в дръжката -мен което ме дразни най много-но всичко друго е на 6+
Всяко нещо има и слаби места -нармално е -за да се продават резервни части -както и да се купуват новите макари на компаниите във времето-иначе не е добре да са вечни -като S class или 190 или 124 на мерцедес бенц или японските оригинални изработки автомобили ,почти вечни-ами няма как --това е набутване за комапниите.
Всичко ,което съм написал е Мое Мнение.Както и не гледайте че поста ми е 1 и това, че ползвам нета и компа на стар приятел .
- koda33
- разбира нещата
Колега Алка, извинявай ,ама от поста ти разбрах че имаш само Твое Мнение )))) и че караш мерцедес и имаш проблеми с майсторите ))) , а и че не си мислиш за макарите докато ловиш риба. Аз също не я мисля макарата , дали вали дъжд, дали ще се хързулна някъде и тн. . И аз имам Мое Мнение , че колкото по-малко бърничкаш една макара , толкоз по-добре си работи ))) ма това си е само Мое Мнение и не задължавам никой с него ))))) сори за спама , ама не издържах )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
То е ясно че никоя фабрика не би почнала да произвежда вечни неща защото в един момент ще трябва да затвори врати.То е ясно че може да се направи вечна макара,давам пример в музея и ма крушка която свети без прекъсване вече повече от сто години а нашите горят през година.
Тук не става дума за мераци за вечни работи и подобен род анредшковщини. Ужасяваща е перспективата да те надживее някаква вещ - пък била тя пералня или макара... Мен лично ме дразни натрапчивата свръхавангардност на "Дайва" - с цената на всичко да се правят иновации с условен характер и да ти ги натрапват.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- te4osoma
- разбира нещата
това няма как да стане ,бате при тая макарица ....Мунчо написа:да те надживее някаква вещ -

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То и зависи от макарицата де ... Тия дни ми дойде от Джапонско една Салтига 6500Н и уеко ме втрещи . Това предполагам че няма да има проблем с изтеглянето на дерайлирал шлеп в течение
Макарата не беше за мен а за приятел , но ми направи страхотно впечатление за това , за което е предназначена .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Още един линк за чудото http://www.youtube.com/watch?v=kndWMZ20CF8" onclick="window.open(this.href);return false;.