Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Поредно разочерование
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Поредно разочерование
Колеги за 2-ри път ми се случва да си закупя корда (по съвет на продавач консултанта)и след това да се къса като конец в ръцете ми.Смених магазина,кордата беше 0.20,уж за солена вода а днес като пробвах да я навия на шпулата и да направя възел за такъм установих ,че се къса по лесно и от предишната.Марката на кордата е Микадо,0,20 уж за солена вода.Не знам вече от къде да пазарувам във Варна.Ако може някой да ми даде съвет за морски риболов каква корда ползва(дебелина ,марка,даже бих се радвал и магазина от който я е закупил)бих му бил много благодарен.Поздрави и наслука!

Наслука!!!
-
- разбира нещата
Re: Поредно разочерование
За морски риболов: корда на смарт 0.20 мм х150 м Дуал банд или Ред Девил. Има ги в магазина на Тони, ул.Морска сирена", зад блока, гледаш фронтално към Спортна зала.Прясно са заредени.Инфо от миналата седмица.
Няма да те подведе и Добчо, магазина в подлеза до Полиграфията.
С пожелание да намериш, каквото търсиш!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Toз не съм го виждал отворен от 5 години,пък ти ще препоръчваш на човека влакно да си купува от там...Митко Кирилов написа:
Виж за Тонито съм съгласен,а моята препоръка за евтино и здраво влакно е на ASSO от магазина на Манчо до пазара.
За друг път да знаеш от Микадо бягай далеч...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- svetlio86
- ще става разбирач
Хубави влакна има и в магазина под новата бизнес сграда на ъгъла на "Чаталджа", като завиваш към окръжна болница!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега ако си намериш влакно Lazer shogun взимай смело аз от години работя с него ловя както зарган и платерина на бомбрада така и платерина на дъно с него и сафрид на чепаре , само внимавай че има и ролки по 30 - по 150 м. да не си вземеш малката
За бомбарда ползвам 0,20 за дъно и сафрид 0,25

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Митко Кирилов написа:За морски риболов: корда на смарт 0.20 мм х150 м Дуал банд
Това е истината

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Красимир Атанасов
- учете се от него
И най-скъпата и здрава месина да си купи човек,ако е залежала стока и лошо съхранявана резултата е налице.
Нали се сещаш,че колкото и да е боза дадено влакно все пак 0,20 не се къса току така!
Нали се сещаш,че колкото и да е боза дадено влакно все пак 0,20 не се къса току така!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Баце ,тва 0,20мм е поне 0,24мм дебело...Pe6o_Tikvata написа:Колега ако си намериш влакно Lazer shogun взимай смело аз от години работя с него ловя както зарган и платерина на бомбрада така и платерина на дъно с него и сафрид на чепаре , само внимавай че има и ролки по 30 - по 150 м. да не си вземеш малката
Не че е лошо но поне си земи 0,18мм да ти е таман

За да е здраво,влакното трябва да е меко и разтегливо-тва за по малък диаметър.
А за флурокарбона -става и по дебело да се ползва,кораво е-твърдо и по слабо
Аз там съм пораснал...
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Ице поне ти ме познаваш и сме ловили заргани заедно бях с тази корда когато ходихме на Черноморец с братя Загорки преди някоя година и дистанцията и улова не ми бяха проблем.
винаги съм ползвал 0,20 за бомбарда независимо от марката все съм се чуствал неловко да сложа по тънко
така както се казва всеки си такова жената както знай.Той колегата кат си хареса влакно ще си вземе и размер който му допада
винаги съм ползвал 0,20 за бомбарда независимо от марката все съм се чуствал неловко да сложа по тънко

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

+10 и за марката, и за магазинаМитко Кирилов написа:За морски риболов: корда на смарт 0.20 мм х150 м Дуал банд или Ред Девил. Има ги в магазина на Тони, ул.Морска сирена", зад блока, гледаш фронтално към Спортна зала...
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
ул.Морска сирена'' номер 13 едно магазинче с бели решедки и кафе машина,това ли е магазина???rap66 написа:+10 и за марката, и за магазинаМитко Кирилов написа:За морски риболов: корда на смарт 0.20 мм х150 м Дуал банд или Ред Девил. Има ги в магазина на Тони, ул.Морска сирена", зад блока, гледаш фронтално към Спортна зала...
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
-
- разбира нещата