Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Синкевица,,Гачевци"
Модератор: sapuna
Re: Инфо за Синкевица,,Гачевци"
Съгласен!!! Млъкваме! 

- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Колеги не знам колко и какви щуки има на Гачевци, но вчера в центъра на града под моста игото видяхме с моя син голяма видра.Излезе от вира, покачи се по скалата и се скри отстрани в люляците под паметника на Рачо Ковача.След малко излезе и се бухна обратно във водата.Нищо чудно леговището и да е в храстите. Понеже четох в новините за Габрово че са пуснати шаранчета освен в язовир Гачевци и в централната градска част, не ми се мисли какво ще стане с рибата във вира под моста.Циганите имат доста голяма конкуренция в нейно лице вече
, още по-вече че и видрата както и мангала е защитен вид на територията на РБ 

-
- ще става разбирач
Ужас тя яде на ден колкото тежи
((

Видрите по Янтра не са новост,има ги от години дори в централната градска част.Митове и легенди са че изяжда огромни количества риба,в менюто и влизат още речни раци, жаби, а по-рядко и водни плъхове и земеровки, насекоми, червеи и малко количество растителност
Средно по 1 kg храна на ден
Средно по 1 kg храна на ден

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- ще става разбирач
Грешка яде колкото тежи държах язовир и знам колко яде колеги а имали малки става страшнооо
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не може да се унищожава един вид в природата за сметка на друг. Трябва да има екоравновесие. Да сме доволни, че щом в реката има риба, и видри, и др. животни - значи водата е чиста.
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка 

Ще ми бъде любопитно да разбера как стигнахте до тоя извод?Теглихте видрите преди и следKrasi-ribata написа:Грешка яде колкото тежи държах язовир и знам колко яде колеги а имали малки става страшнооо
храна

Стефан написа:Не може да се унищожава един вид в природата за сметка на друг. Трябва да има екоравновесие. Да сме доволни, че щом в реката има риба, и видри, и др. животни - значи водата е чиста.

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
-
- ще става разбирач
Не просто се знае чувал съм от стари рибари
Моите уважения колега, ама не пиши по въпроси по които не си компетентен,или поне прочети в Гугала ,"видрата достига 7-10кг. и консумира до 1кг."/ не само риба/Krasi-ribata написа:Не просто се знае чувал съм от стари рибари

Не знам колко яде една видра, но едва ли ще успее да изяде всичката риба. Съгласен съм с колегата, че щом има живот в реката, значи водата е чиста, а това според мен е по-важно!
-
- ще става разбирач
Ok съгласен
-
- новобранец
уууужасссс язовира прелива яко ,мрежата на преливника се е скъсала и рибата ще замина пак към центъра в янтрата
- Прикачени файлове
-
- бедствие
- IMG_20140417_180841.jpg (2.35 MiB) Преглеждано 2403 пъти
-
- ще става разбирач
Само където зарибихме всичко замина глупавите дребни рибки вече са по река Янтра
Който хване по реката да връща пак в язовира

Като не кълве аз ще клъвна.
Несъмнено част от рибките ще "изтекат" към реката, но другата част ще остане. Във всички случаи не сте зарибявали напразно и дано не го правите за последен път!!!Krasi-ribata написа:Само където зарибихме всичко замина глупавите дребни рибки вече са по река Янтра