СЪСТЕЗАНИЕ ПО СПОРТЕН РИБОЛОВ НА ВОДОЕМ – СЕЛО ЗВЪНИЧЕВО

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: СЪСТЕЗАНИЕ ПО СПОРТЕН РИБОЛОВ НА ВОДОЕМ – СЕЛО ЗВЪНИЧЕВО

Мнение от diavolo666 »

Състезанието бе страхотно,и го казвам не само защото спечелих!Организацията от страна на ЛРД ''Сокол-1893'' бе на ниво,времето бе супер,имаше и риба,награди,имаше и емоции :) Особено колегите отляво и отдясно на мен,съответно n'22-Сокола и n'24-Танкиста(и компания),както и съдията на сектора,които развеселяваха зрители и участници :D Aко има,както домакините казаха на церемонията при награждаването,последващо състезание през септември,то живот и здраве пак бих участвал :) Дано само успеят да опазят рибетата от бракониери,та да могат да пораснат и доставят занапред още по-големи емоции на риболовците! :)
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

diavolo666 написа:Състезанието бе страхотно,и го казвам не само защото спечелих!Организацията от страна на ЛРД ''Сокол-1893'' бе на ниво,времето бе супер,имаше и риба,награди,имаше и емоции :) Особено колегите отляво и отдясно на мен,съответно n'22-Сокола и n'24-Танкиста(и компания),както и съдията на сектора,които развеселяваха зрители и участници :D Aко има,както домакините казаха на церемонията при награждаването,последващо състезание през септември,то живот и здраве пак бих участвал :) Дано само успеят да опазят рибетата от бракониери,та да могат да пораснат и доставят занапред още по-големи емоции на риболовците! :)
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В СЪСТЕЗАНИЕТО!
Въпреки, че този път участвах като организатор, а не като състезател(за мое съжаление), мисля, че наистина се получи един атрактивен и вълнуващ празник.

СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА КОЛЕГАТА ХРИСТОМИР ЗА ТИТЛАТА -ШАМПИОН НА ТУРНИРА! :)

НАЙ- ВАЖНИЯТ ИЗВОД ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ БЯХА ПОБЕДИТЕЛИ!
ПОБЕДИ РИБОЛОВА! :)
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ! :)
Изображение
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

andonlov написа:
diavolo666 написа:Състезанието бе страхотно,и го казвам не само защото спечелих!Организацията от страна на ЛРД ''Сокол-1893'' бе на ниво,времето бе супер,имаше и риба,награди,имаше и емоции :) Особено колегите отляво и отдясно на мен,съответно n'22-Сокола и n'24-Танкиста(и компания),както и съдията на сектора,които развеселяваха зрители и участници :D Aко има,както домакините казаха на церемонията при награждаването,последващо състезание през септември,то живот и здраве пак бих участвал :) Дано само успеят да опазят рибетата от бракониери,та да могат да пораснат и доставят занапред още по-големи емоции на риболовците! :)
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В СЪСТЕЗАНИЕТО!
Въпреки, че този път участвах като организатор, а не като състезател(за мое съжаление), мисля, че наистина се получи един атрактивен и вълнуващ празник.

СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА КОЛЕГАТА ХРИСТОМИР ЗА ТИТЛАТА -ШАМПИОН НА ТУРНИРА! :)

НАЙ- ВАЖНИЯТ ИЗВОД ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ БЯХА ПОБЕДИТЕЛИ!
ПОБЕДИ РИБОЛОВА! :)
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ! :)
Благодаря за поздрава!Подобно и за главният ''виновник'' за тази проява!И Наслука,че 1-ви юни наближава,ето го-идва :D
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

Репортаж от състезанието ще бъде излъчен на 08.06.2013г по БНТ2 от 11.00ч. в предаването "ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ" :)
Още снимки ще се публикуват във фейсбук В групата СДРУЖЕНИЕ ЛРД" СОКОЛ 1893" - Пазарджик, след като ми ги предоставят фотографите.
:)
Изображение
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 529&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
ето още снимки. :)
Изображение
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Здравейте.Тази година ще има ли състезание на водоема в с.Звъничево? Поздрави
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

СЪСТЕЗАНИЕ
ПО СПОРТЕН РИБОЛОВ НА ВОДОЕМ – СЕЛО ЗВЪНИЧЕВО ПО СЛУЧАЙ ОТКРИВАНЕТО НА НОВИЯ РИБОЛОВЕН СЕЗОН 2014 , ОРГАНИЗИРАНО ОТ ЛРС”СОКОЛ -1893” –ПАЗАРДЖИК

Регламент на състезанието:
1. Дата на провеждане – 18.05,2013г.
2. Право на участие имат само предварително записали се състезатели с валиден риболовен билет за 2014 г.
Състезанието е индивидуално. Състезателите са разделени в следните категории:
- деца до 14г.;
- юноши до 18г.;
- мъже над 18г.;
- жени и девойки.;
Максимален брой участници- 50бр.
3. Такса за участие
- за членове на СЛРД”СОКОЛ -1893” –ПАЗАРДЖИК - безплатно.
- за членове на други дружества към НЛРС-СЛРБ – 5лв.
- за всички останали участници – 10лв.
4. Място за записване - в сградата на ЛРС”СОКОЛ -1893” – гр.Пазарджик, на тел.:0893646060 или на ел. поща stukata2@abv.bg
5. Краен срок за записване 15.05.2014г...
6. Всеки участник в състезанието лови с до две въдица, с по една кука на линията, на плувка, на дъно или на изкуствена стръв. Не се разрешава използването на живи рибки за стръв.
7. Всеки състезател може да използва неограничено количесто стръв и подхранки.
8. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването и от съдийската комисия, а след това, всички риби се връщат във водата.
9. Състезател без живарник се дисквалифицира.

Програма:.
1. Официално откриване: 8:00 ч.
2. Проверка на участниците, жребий , инструктаж , настаняване и захранване: 8:05 – 08,30 ч.
3. Начало на състезанието: 08.30 ч.
4. Край на състезанието: 12:30ч.
6. Измерване на улова: 12:30 - 13:00 ч.
7. Почистване на водоема 12.30- 13.30
7. Обявяване на резултатите и награждаване: 13:30 – 14.00ч.

Всички средства и награди, предоставени от спонсорите ще бъдат изразходвани единствено за наградния фонд на състезанието и за зарибяване на водоема.

Награден фонд:

- за участници до 14 годишна възраст:
1-во място – Купа, грамота и предметни награди;
2-ро място - Грамота и предметни награди;
3-то място - Грамота и предметни награди;
За всички останали участници в карегорията – предметни награди.

- за участници до 18 годишна възраст:
1-во място - Купа, грамота и предметни награди;

- за участници над 18 годишна възраст:

- за участнички жени и девойки:

За най-голяма риба - предметна награда.
За най-малка риба - предметна награда.
За най-млад участник- предметна награда.
За най-възрастен участник -предметна награда.

Шампион на турнира- състезател постигнал най - добър резултат- купа
Изображение
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

На миналогодишното излезе много риба :D Изключително рядко по състезания се срещат резултати от над 7 кг. риба за 3 часа,както бе миналата година!Аз дори имах щастието да уловя над 11 кг.Ако и сега преди състезанието се зариби,както тогава,със сигурност ще има много емоции за участниците.Успех на всички :drinkers:
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

diavolo666 написа:На миналогодишното излезе много риба :D Изключително рядко по състезания се срещат резултати от над 7 кг. риба за 3 часа,както бе миналата година!Аз дори имах щастието да уловя над 11 кг.Ако и сега преди състезанието се зариби,както тогава,със сигурност ще има много емоции за участниците.Успех на всички :drinkers:
Колега забрави да споменеш че въпросната риба бяха педарки шаранчета от зарибяването което бяха направили и което опорочи състезанието тъй като дребните шарковци не се бяха пръснали из гьола и се ловяха в 3,4 сектора който извадиха по 100тина шаранчета на човек а останалата част риболовци на гьола бяха с по 1,2 костурчета ако и сега зарибят пак преди състезанието ще е същия цирк 3,4 човека ще ловят промишлени количества малки шаранчета а останалите ще се надяваме на инцидентни костурчета така че ако зарибявате от сдружението моля ви не го правете 2 дена преди състезанието за да имат колегите що годе сходни условия и шансове за улов :?
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Pelzer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pelzer »

Здравейте и от мен.Аз пък имам едно друго предложение (естествено може да не се приеме).Гледам нещо което се повтаря и тази година от регламента на състезанието , което не ми допадна много на състезанието миналата година ( лично мнение ),а то е че за толко малко време ще се извършат ,, Проверка на участниците, жребий , инструктаж , настаняване и захранване: 8:05 – 08,30 ч.''
Та това са 25 мин.Миналата година докато си закарах багажа и върна колата на местата където може да стои,започнах да си нагласям багажа и се даде сигнала за започването на състезанието.Нямах време на практика да си разпъна оборудването,камоли захранване.Когато вече бях готов със всичко (разпъване на въдици и захранване ) колегите имаха хванати по няколко риби.Нека всички да имаме време върху подготовката си,без значение кой с какви въдици лови.Поздрави и успех в начинанието.
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

geibriel написа:
diavolo666 написа:На миналогодишното излезе много риба :D Изключително рядко по състезания се срещат резултати от над 7 кг. риба за 3 часа,както бе миналата година!Аз дори имах щастието да уловя над 11 кг.Ако и сега преди състезанието се зариби,както тогава,със сигурност ще има много емоции за участниците.Успех на всички :drinkers:
Колега забрави да споменеш че въпросната риба бяха педарки шаранчета от зарибяването което бяха направили и което опорочи състезанието тъй като дребните шарковци не се бяха пръснали из гьола и се ловяха в 3,4 сектора който извадиха по 100тина шаранчета на човек а останалата част риболовци на гьола бяха с по 1,2 костурчета ако и сега зарибят пак преди състезанието ще е същия цирк 3,4 човека ще ловят промишлени количества малки шаранчета а останалите ще се надяваме на инцидентни костурчета така че ако зарибявате от сдружението моля ви не го правете 2 дена преди състезанието за да имат колегите що годе сходни условия и шансове за улов :?
Колега Гейбриел...в този ти ред на мисли е по-добре да участваш в шахматен турнир..Ако имат възможност за зарибяване,нека го направят когато и да е-по-хубаво нещо от това няма!.За скромните си 7 състезания в последната година се убедих в това,че няма как условията да са еднакви за всички,че винаги ще има някой с по-добър жребий и място от теб,с повече късмет,с по-подходящ такъм,захранка,с по-добра тактика,с повече опит...Като ти липсва нещо от това може да приключиш с 2 риби,а друг с 200,дори и всичката риба да е в краката ти!Но дали си първи или последен е все тая-активи се трупат и в двата случая.Само преди седмица,на стопанисван водоем,имах ''нещастието'' да ловя на 5 мт. от неколкократния реп.шампион К.Митранов.Човека ми ''отпусна'' 5 рибки за 4 часа,той финишира с почти 5 кг.А колегата Pelzer е абсолютно прав-25 минути за настаняване и подготовка доникъде не стигат-дори и за любители.
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Колега никъде не съм написал че имам нещо против зарибяването на водоема по скоро фактът че след 2 седмици от шаранчетата вече нямаше и помен по ме натъжава а и не смятам че инициатива по зарибяване на баластриерата трябва да има само преди състезания :? успех на всички колеги в състезанието :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

geibriel написа:Колега никъде не съм написал че имам нещо против зарибяването на водоема по скоро фактът че след 2 седмици от шаранчетата вече нямаше и помен по ме натъжава а и не смятам че инициатива по зарибяване на баластриерата трябва да има само преди състезания :? успех на всички колеги в състезанието :)
"Цирк","опорочаване"...А бе все тая,жив и здрав и успех на сьстезанието :) Успея ли да се организирам ще участвам пак,макар че забелязвам драстична промяна-риболов с до... 2 вьдици :D Хайде,успех на решилите да участват в тазгодишното издание!
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”