Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

язовир Правец
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: язовир Правец
Водоема наистина е страхотен, поне по отношение на красота. Миналото лято го посетих - не успях да скучая
. Постоянна динамика, за съжаление предимно от слънчевки и дребен костур. Единствения му недостатък, ако може да се счита за такъв е липсата на сянка - няма нито едно дърво по брега
).

Здравейте,за мен риболова на язовира приключи преди два дена когато по обяд извадиха бракониерска мрежа от водата.Забележете езерото и голф комплекса се охраняват денонощно,а мрежата беше пусната в района в който се охранява от видеокамери + охрана !!!!!!! КОЙ ЛИ Я Е ПУСНАЛ ? А ние се чудим защо цял месец няма шаран,няма амур , а само някакви караконджули и то на 200м.+.Язък за готиното езерце,ПОРЕДНОТО БЕЗОБРАЗИЕ.А нас ни гонят с настъпването на вечерта,защо ли ?Еми сигурно да могат да си действат необзпокоявани,представям си какво е било през забраната за риболов.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
-
- новобранец
А ето от де плуваха умрели каракуди! МРЪСНА ЧЕРВЕНА ГАД НЯМА ОТЪРВАНЕ
Aemilivs написа:Мислих, че язовира е забранен за риболов. Надъха ме да го посетя след забраната. Мерси.
Според мен това е язовир с огромен рибен ресурс. Толкова време забранен за риболов бракониер не е стъпвал там.Нормално да има трофейни риби. Как не са го направили платен не знам.
Колега, малко ти е стара информацията...Наистина преди години имаше доста риба. Преди вече около 5 години язвира преля през пътя и имаше голямо шоу в полето - хора тичат и гонят риби из нивата

После разрешиха само с карта изваждана от съвета и то не за всеки и то само на стената.
Както обясни колегата създал темата вече, може и от страната на голф игрището и не се плаща.
Лично за мен, този язовир вече не дава нищо освен малки костури и уклей...не броим слънчаците които вече удрят и на фидерите и пружините с трофейни размери над 0.500 гр....Явно хищниците ако има такива не си вършат работата.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
- кирил великий
- разбира нещата
Вчера се връщам от почивка в хотела.
В сряда след закуската и преди обяда отидох за три часа на едно място срещу "Шатрата" точно.
Първо захраних и лових час и половина на подвижен слайдер (1+6 гр.) на пет метра дълбочина. Костури по 12-15 см. на всякаква стръв. На бял червей специално същите костури плюс бонус малки слънчаци.
Следващият час и половина сериозно с фидер, захранване на петно, сто метра навътре шестица кука с царевица - пак същите костури
. Като стана време за обяд си тръгнах с кеф. Нито костурите обичам, нито канската жега и липсата на сянка. Риболовци зареждаха с лодчица захранка и нищо не хванаха. На стената (моста) ловяха три групи - спрях да ги попитам какво са хванали - уклей имаха хванат без плувка - плуваща стръв.
Ако бях стоял след обяда, щях да направя и с двата начина на риболов по 3 кг. костури. Брегът, там където е разрашено да се лови, почва вече да се забоклучва - кофички от кафе, кенчета от бира, скъсани салфетки. Та нищо чудно да го забранят отново.
За мрежи, пише тук един колега, интересно ми е кой ги пуска? А, ако някой ги пуска организирано, кой тогава пък ги вади? За четири дена във водата видях само една лодка да плува в 6 часа сутринта откъм хотела и нито мрежи влачеше, нито пък въдици имаше в нея.

В сряда след закуската и преди обяда отидох за три часа на едно място срещу "Шатрата" точно.
Първо захраних и лових час и половина на подвижен слайдер (1+6 гр.) на пет метра дълбочина. Костури по 12-15 см. на всякаква стръв. На бял червей специално същите костури плюс бонус малки слънчаци.
Следващият час и половина сериозно с фидер, захранване на петно, сто метра навътре шестица кука с царевица - пак същите костури

Ако бях стоял след обяда, щях да направя и с двата начина на риболов по 3 кг. костури. Брегът, там където е разрашено да се лови, почва вече да се забоклучва - кофички от кафе, кенчета от бира, скъсани салфетки. Та нищо чудно да го забранят отново.
За мрежи, пише тук един колега, интересно ми е кой ги пуска? А, ако някой ги пуска организирано, кой тогава пък ги вади? За четири дена във водата видях само една лодка да плува в 6 часа сутринта откъм хотела и нито мрежи влачеше, нито пък въдици имаше в нея.

-
- научил се да хвърля
А кой се вози с лодка в 6 часа сутринта ! 

-
- научил се да хвърля
Кълве ли нещо на тоя Правец ?
Ясно,безобразията продължават-в 6 сутринта ебати и романтичната разходка на някой господа.При условие ,че ползването на лодки е забранено за нормалните риболовци.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
-
- научил се да хвърля
Еееее , ама те предполагам си плащат.
Какво е положението на язовира, някой да има информация ?
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Тая година ще е забранен за риболов!
-
- научил се да хвърля

Вчера се е ловило, незнам от къде ти е тази информация?petrad написа:Тая година ще е забранен за риболов!