Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

6.05.2014г-с Юли на Чепинци.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
6.05.2014г-с Юли на Чепинци.

Айко и Орка се отчетоха с по-някоя риба:

Ква беше тая риба......държах я 10-на секунди ама изправи 6-ца кука,хем на аванс....Така крещях от яд,че Юли пожела да сменим мястото,понеже съм му изплашил рибата

Много вятър,затрудняващ основно кастинга а за чувствителност при глави под 5 грама,неможеше и да става въпрос.
Силинони до 5 см и глави 5-6 грама на кука 6-8 номера.
Имахме много празни удари,риба има,но да не духа вятър

-
- разбира нещата
Re: 6.05.2014г-с Юли на Чепинци.
Сом баце 

-
- разбира нещата
Не беше сом,не държеше дъно,нямаше слуз по влакното.
Като гледам на кое място сте били ми идва една хипотеза в главата. Там по дънерите на близките дървета някога бяха вързани стабилни метални въжета да държат старото съоръжение във водата. После дърветата ги отрязаха, ама къде отидоха въжетата никой не знае. Да не би да ви е "удряло" някое свободно реещо се въже, повярвайте усеща се като поведение на жива голяма риба, та и аванс може да просвири...
Ако на същото място пак ви "удря" многократно и при съвсем спокойно време, работата ще се изясни изцяло
Ако на същото място пак ви "удря" многократно и при съвсем спокойно време, работата ще се изясни изцяло

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
-
- разбира нещата
Доценте,как разбра мястото,като единствената снимка от там е на изправената кука...Освен това,не е възможно да объркам удар на риба със закачка!
Ами на първата снимка, където въдиците са връз колата , зад колата се вижда трамбования чакълест път покрай дигата , а и самата дига. Камънаците също са достатъчно характерни, а и като засечеш ъгъла към сегашното положение на понтоните - ето ти става ясно къде е мястото, т.е на мен ми е ясно, защото Чепинци и Негован ги познавам добре - виж подписа миkrasi-84 написа:Доценте,как разбра мястото,като единствената снимка от там е на изправената кука...Освен това,не е възможно да объркам удар на риба със закачка!

Впрочем при спининг човек се мести, така че мястото надали е било само едно, поне последната снимка е от друго място. Но проблемът с въжетата го има.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- разбира нещата

Гледам,едната снимка не е излязла.