Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
chokoboy
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от chokoboy »

Мразим....[/quote]
Една true story от района на Скакавица /за кой не знае това е след Земен и там път няма, само жп дивотия здрава 10-15км само тунели за жп-то и сипеи,усояк,каменяк,с една дума змиярник без помощ на километри/.Там се оди с влако и пеша.Та преди доста години един пич си въри по релсите и пада,вдига си ръката под нея змия,а на ръката кръв.Колко бързо е стигнал до кариерата /там има серум/ само тоя си знае и кво е преживял!!!Оказало се беше че се е одрал. :axe:
Аз от като хлапе не пропусках да я затрия при среща сега само им се любувам /ако не са ми в двора-тогава ловя и пускам далече и то душа носи.
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

chokoboy написа:Мразим....
Аз от като хлапе не пропусках да я затрия при среща сега само им се любувам /ако не са ми в двора-тогава ловя и пускам далече и то душа носи.[/quote]

Да а и клетите животинки хапят само, за да се хранят и при самозащита, ако са притиснати и немогат да избягат. Никога не нападат без причина.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naleksandrof написа:
chokoboy написа:Мразим....
Аз от като хлапе не пропусках да я затрия при среща сега само им се любувам /ако не са ми в двора-тогава ловя и пускам далече и то душа носи.
Да а и клетите животинки хапят само, за да се хранят и при самозащита, ако са притиснати и немогат да избягат. Никога не нападат без причина.[/quote]

Абе лошото е, че трудно се виждат от по-далече. И аз не ги нападам с причина. Просто късно ги виждам и в този момент ми се включват всички инстинкти за самосъхранение, а това води до непредвидими реакций :lol: . Обаче аз покрай реката освен водни, други не съм срещал.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ааа аз мернах пепелянка на кочеринските гьолове, виждал съм и на Струма.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Всичките са гнусни....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
naleksandrof
новобранец
новобранец

Мнение от naleksandrof »

Д.Граховски написа:Ааа аз мернах пепелянка на кочеринските гьолове, виждал съм и на Струма.
Има има, срещал съм ги много пъти! Особно по дефилетата, където има повече скали и по малко хора.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Чоко за тоя район имам неколко зловещи случки с пепелянки-навсякъде са! Отделно и влака ме е хващал в тунела! Района съм го кръстил Джурасик парк-Изгубеният свят! Джунгла ! Ходя на каракуди лобошки там
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Пепелянки съм срещал само два три пъти по Струма, но пък като ги видя тия смоци по 2 3м краката ми се подкосяват. И се като ходя през тревите си викам дано да няма някой пред мене. :D
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Пепелянката може да убе само човек със сърдечни проблеми.При ухапване без паника се отива до най-близката бърза помощ.
Смока е напълно безобиден и е жива украса на реката.
Змиите косвено са спасили доста човешки живота:
Змиите изяждат трихенолозните мишки , които са по-бавни заради заразата, :arrow: от там тези мишки изчезват :arrow: или се изяждат от глиганите, :arrow: които на свой ред стават по схванати и лесно се отстрелват от ловците :arrow: които ако ги домързи да пуснат проба :arrow: заболяват тежко.
Това дори повечето от ловците не го знаят.
Така , че преди да убиете, помислете.
Наслука.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

AlbinoTrout написа:Пепелянката може да убе само човек със сърдечни проблеми.При ухапване без паника се отива до най-близката бърза помощ.
Смока е напълно безобиден и е жива украса на реката.
Змиите косвено са спасили доста човешки живота:
Змиите изяждат трихенолозните мишки , които са по-бавни заради заразата, :arrow: от там тези мишки изчезват :arrow: или се изяждат от глиганите, :arrow: които на свой ред стават по схванати и лесно се отстрелват от ловците :arrow: които ако ги домързи да пуснат проба :arrow: заболяват тежко.
Наслука.
Само не знам ако те клъвне след втори или трети тунел какво правиме! Колата е на дълго тичане през и между тунелите,отделно до селото става страшно и за човек без никакви проблеми-ТОЙ ВЕЧЕ ИМА ПРОБЛЕМИ

AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Не съм много сигурен , но при хора със здрави бъбреци могат да се пият повече таблетки с Урбазон, което е задължително за вяка аптечка , защото змии ако няма, една пчела може да те леквидира за по кратко време, ако те жилне до кръвоносен съд.
Не трябва да се прави стягане с колан или връв защото отровата на пепелянките разяжда тъканите.
Лично мен не ми притеснява и си приемам риска сред природата, но си нося Урбазон за мен или за някой колега ако закъса..
Които дейситвително се безпокои от отровни змии , да прочете по нета или да пита лекарите какво да носи.
В Дефилето има и изключително рядката турска земна боа и леопардов смок, те за защитени и могат само да се снимат.
Не подценявайте осите , пчелите и стършелите. Мийте си ръцете след хващане на риба и внимавайте.
Има и доста кърлежи, те са още по-опасни, ваденето да става от личен лекар след това има изследвания за вируси..
Така , че по-подготвени сред природата..
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Още нещо:
По Струма са регистрирани доста случаи на Лептоспироза. В началото е като грип със пожълтяване после идва бързо влошаване с температура. Заразяване през рани на кожата. Ако се изпуснат нещата може да стане фатално. Затова прочетете и по този въпрос.
Змиите са най-малкия проблем..
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Затова и един съвет от мен-за големите шубраци ботушките и смело ! Иначе ме е хапала водна на босо 3-4 пъти и две точки червени сърбящи след известно време! Единия път ми беше застанала на прасеца отпусната по течението:D

metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Мене толкова не ме е страх от ухапването колкото като я видя в краката, затова си носа пръчка с мене и като видя змия лупам.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

или се изяждат от глиганите, :arrow: които на свой ред стават по схванати и лесно се отстрелват от ловците :arrow: които ако ги домързи да пуснат проба :arrow: заболяват тежко.
Наслука.[/quote]
Колега,понеже съм ловец по природа,а и законен такъв,едва ли има ловец който не е наясно с трихинелозата.Там нещата са по-сложни /обикновено става въпрос за бракониерски отстрел/ и за това не се изследват прасетата /макар че като занесеш пробата в лабораторията никой не иска да доказваш законно ли е отстреляно животното/Последното буди недоумение в моя милост.Виж сърните не ядат мишки и са идеална цел за бракото /па и са доста по елементарни/.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”