Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?
Модератор: sapuna
- hshopov
- разбира нещата
Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?
Здравейте, колеги! Закупих, конусно влакно на climax,surf line,220метра ,0.37-0.58! Всъщност беше грешка,защото търсех 5x15 climax surf line за шок лидер за шаран,но както и да е...взел съм го вече и съм решил да го навия на една от макарите си! Въпросът,който ме мъчи е дали ако взема средно-аритметичния диаметър на влакното(по мои сметки: 0.37+0.58=0.95:2=0.475) и го калкулирам на linecapacity калкулатора ще получа правилен отговор, или бъркам някъде!?! Ще се радвам ако ми пишат колеги, ползвали такова влакно! Благодаря ви! 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?
Чак па тема?
Навий 100м 0,35 ,снади го с шока и ще си до ръба на CFA 9000!

- hshopov
- разбира нещата
Това добре ама по мои изчисления токушимата ще побере 203 метра от това...ама дали са ми верни? Като има чалъм да го навия цялото що да не го направя,братsapuna написа:Чак па тема?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Шпулата ти събира 0,35мм/500м - гарантирам! /объркал си полките вероятно!!! /
0,475 на тази шпула са 270м вместимост!Ти имаш да навиваш 220 ,остават ти да приравниш 50м 0,475 към 0,35 = 102м
Бутилка?
0,475 на тази шпула са 270м вместимост!Ти имаш да навиваш 220 ,остават ти да приравниш 50м 0,475 към 0,35 = 102м
Бутилка?
- hshopov
- разбира нещата
Конче,освен...sapuna написа:Шпулата ти събира 0,35мм/500м - гарантирам! /объркал си полките вероятно!!! /
Бутилка?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Извинявай Ице - 92м са по калкулатор ,аз ги мятах на ум!
Та 90 0,35 + 220 0,475 - пълна шпула! / а как ще мяташ един Господ знае
/
Та 90 0,35 + 220 0,475 - пълна шпула! / а как ще мяташ един Господ знае

- hshopov
- разбира нещата
Не знам...уж не съм тъпанар а сега се обърках тотално! Като имаш време ще ти метна един телефон да си ми обясниш(щото имам чуството,че с калкулатора не мога да работя)! Уж смятах,мерих...зарязвам го така и си пускам 12 метра 0.40 на fl плетеняк!
- Don4o_62
- учете се от него
просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанция
и постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи
това на времето като се залисвах с някви диви шарани,сега са култивирани и не ще яко махане да ги търсиш от ръка далече,те са си пред теб 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- hshopov
- разбира нещата
Браво,браво, брат!!! По темата можеш ли да кажеш нещо или ей така за мохабета,минавашDon4o_62 написа:просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанцияи постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи
това на времето като се залисвах с някви диви шарани,сега са култивирани и не ще яко махане да ги търсиш от ръка далече,те са си пред теб

- lishev_64
- разбира нещата
Ма то като на две магарета плявата не можеш да разделиш, как тогава да си напълниш шпулата? На нас, незнаещите, са ни нужни калкулатори, програми, научни платформи, а бе въобще - сложна работа, ама се справяме някак си!hshopov написа:Браво,браво, брат!!! По темата можеш ли да кажеш нещо или ей така за мохабета,минавашDon4o_62 написа:просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанцияи постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи
![]()
! Спамец да има ,викаш

..................
п.с. Сещам се какъв ще е отговора. Здраве да е!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- hshopov
- разбира нещата
Не мога да разбера сега...опитваш се са ме засегнеш нещо ли или нещо бонуси ми даваш да се сетя??? Магаретата и плявата си ги дели ти,аз магаре нямам! Смело предположение правиш за непознат човек(или глупаво и наивно) не мислиш ли??? Такова конусно влакно ползвал ли си? Навивал ли си? Ако да...помагай,смело! Ако не...няма смисъл от подобни коментари! Въпроса ми е по скоро дали конуса е плавен и средно аритметичната му дебелина ще е фактор или само последните метри е по дебело,а като е навито няма как да преценя! За такива като теб трябва да пояснявам,че макарата няма резервна шпула ли(то така и баба знае)? ТА...ползвал ли си подобно влакно,колега? (и да не се засегнеш, сега-аз на непознати за магарета не пиша и гледам да не ги убиждам)lishev_64 написа:Ма то като на две магарета плявата не можеш да разделиш, как тогава да си напълниш шпулата? На нас, незнаещите, са ни нужни калкулатори, програми, научни платформи, а бе въобще - сложна работа, ама се справяме някак си!hshopov написа:Браво,браво, брат!!! По темата можеш ли да кажеш нещо или ей така за мохабета,минавашDon4o_62 написа:просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанцияи постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи
![]()
! Спамец да има ,викаш
![]()
..................
п.с. Сещам се какъв ще е отговора. Здраве да е!![]()
![]()

Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:38 am, променено общо 2 пъти.
- hshopov
- разбира нещата
Да,брат,шок лидер се явяваantivik написа:То туй чудо щом е конично не се ли явява директно шок лидер....и тогава що ти требе да връзваш допълнителен? То тези 0,45-0,50 де се получават към единия край, качат ли се на макарата бая големи обекти ще могат да извлекът. Па и 200 метра от ръка трудно ще зафучиш, друга работа ако разпъваш....

Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:44 am, променено общо 1 път.
- hshopov
- разбира нещата
Темата е изчерпана! Сапуне бий ключа! Тук освен твоя...май друг ,смислен отговор,няма да получа!
Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:43 am, променено общо 1 път.