Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?

Мнение от hshopov »

Здравейте, колеги! Закупих, конусно влакно на climax,surf line,220метра ,0.37-0.58! Всъщност беше грешка,защото търсех 5x15 climax surf line за шок лидер за шаран,но както и да е...взел съм го вече и съм решил да го навия на една от макарите си! Въпросът,който ме мъчи е дали ако взема средно-аритметичния диаметър на влакното(по мои сметки: 0.37+0.58=0.95:2=0.475) и го калкулирам на linecapacity калкулатора ще получа правилен отговор, или бъркам някъде!?! Ще се радвам ако ми пишат колеги, ползвали такова влакно! Благодаря ви! :drinkers:
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Въпрос към знаещите (на прав път ли съм)?

Мнение от sapuna »

Чак па тема?
Навий 100м 0,35 ,снади го с шока и ще си до ръба на CFA 9000! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

sapuna написа:Чак па тема?
Навий 100м 0,35 ,снади го с шока и ще си до ръба на CFA 9000! ;)
Това добре ама по мои изчисления токушимата ще побере 203 метра от това...ама дали са ми верни? Като има чалъм да го навия цялото що да не го направя,брат :drinkers: ! ААААА това не е 0.35...оказа се 0.30! Събра 500 метра ;) (говорим за твоето)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Шпулата ти събира 0,35мм/500м - гарантирам! /объркал си полките вероятно!!! /
0,475 на тази шпула са 270м вместимост!Ти имаш да навиваш 220 ,остават ти да приравниш 50м 0,475 към 0,35 = 102м
Бутилка?
Изображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

sapuna написа:Шпулата ти събира 0,35мм/500м - гарантирам! /объркал си полките вероятно!!! /
0,475 на тази шпула са 270м вместимост!Ти имаш да навиваш 220 ,остават ти да приравниш 50м 0,475 към 0,35 = 102м
Бутилка?
Конче,освен... :drinkers: или Пещерска специална м? 0.30=506M. Това обаче показва калкулатора
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Извинявай Ице - 92м са по калкулатор ,аз ги мятах на ум!
Та 90 0,35 + 220 0,475 - пълна шпула! / а как ще мяташ един Господ знае :D /
Изображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Не знам...уж не съм тъпанар а сега се обърках тотално! Като имаш време ще ти метна един телефон да си ми обясниш(щото имам чуството,че с калкулатора не мога да работя)! Уж смятах,мерих...зарязвам го така и си пускам 12 метра 0.40 на fl плетеняк!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанция :D и постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи :wink:това на времето като се залисвах с някви диви шарани,сега са култивирани и не ще яко махане да ги търсиш от ръка далече,те са си пред теб :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Don4o_62 написа:просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанция :D и постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи :wink:това на времето като се залисвах с някви диви шарани,сега са култивирани и не ще яко махане да ги търсиш от ръка далече,те са си пред теб :D
Браво,браво, брат!!! По темата можеш ли да кажеш нещо или ей така за мохабета,минаваш :D :drinkers:! Спамец да има ,викаш :D
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

hshopov написа:
Don4o_62 написа:просто и лесно,навивах 0,30 монофил,слагах отпред 7 - 8 м. 0,35 за по яко махане за дистанция :D и постигах около 90 - 95 м. рахат с руски телескоп, но със сменени водачи :wink:това на времето като се залисвах с някви диви шарани,сега са култивирани и не ще яко махане да ги търсиш от ръка далече,те са си пред теб :D
Браво,браво, брат!!! По темата можеш ли да кажеш нещо или ей така за мохабета,минаваш :D :drinkers:! Спамец да има ,викаш :D
Ма то като на две магарета плявата не можеш да разделиш, как тогава да си напълниш шпулата? На нас, незнаещите, са ни нужни калкулатори, програми, научни платформи, а бе въобще - сложна работа, ама се справяме някак си! :smt017
..................
п.с. Сещам се какъв ще е отговора. Здраве да е! :wink: :smt023
:drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:smt017 То туй чудо щом е конично не се ли явява директно шок лидер....и тогава що ти требе да връзваш допълнителен? То тези 0,45-0,50 де се получават към единия край, качат ли се на макарата бая големи обекти ще могат да извлекът. Па и 200 метра от ръка трудно ще зафучиш, друга работа ако разпъваш....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

lishev_64 написа:
hshopov написа:
Ма то като на две магарета плявата не можеш да разделиш, как тогава да си напълниш шпулата? На нас, незнаещите, са ни нужни калкулатори, програми, научни платформи, а бе въобще - сложна работа, ама се справяме някак си! :smt017
..................
п.с. Сещам се какъв ще е отговора. Здраве да е! :wink: :smt023
:drinkers:
Не мога да разбера сега...опитваш се са ме засегнеш нещо ли или нещо бонуси ми даваш да се сетя??? Магаретата и плявата си ги дели ти,аз магаре нямам! Смело предположение правиш за непознат човек(или глупаво и наивно) не мислиш ли??? Такова конусно влакно ползвал ли си? Навивал ли си? Ако да...помагай,смело! Ако не...няма смисъл от подобни коментари! Въпроса ми е по скоро дали конуса е плавен и средно аритметичната му дебелина ще е фактор или само последните метри е по дебело,а като е навито няма как да преценя! За такива като теб трябва да пояснявам,че макарата няма резервна шпула ли(то така и баба знае)? ТА...ползвал ли си подобно влакно,колега? (и да не се засегнеш, сега-аз на непознати за магарета не пиша и гледам да не ги убиждам) :drinkers:
Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:38 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

antivik написа::smt017 То туй чудо щом е конично не се ли явява директно шок лидер....и тогава що ти требе да връзваш допълнителен? То тези 0,45-0,50 де се получават към единия край, качат ли се на макарата бая големи обекти ще могат да извлекът. Па и 200 метра от ръка трудно ще зафучиш, друга работа ако разпъваш....
Да,брат,шок лидер се явява :drinkers: ама не си ме разбрал и ти :)! Аз ще го навия цялото без проблем! Интересуваше ме дали конуса е плавен и на какъв диаметър влакно отговаря! Дали средно аритметично измерено е правилно в случая! САМО ТОВА!!! Ей го Сапуна си ми отговори в негов стил,че съм на прав път! Ама никой не се нае да пише: така и така ползвал съм...навих толкова метри и така ,така, така нататък :drinkers:
Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Темата е изчерпана! Сапуне бий ключа! Тук освен твоя...май друг ,смислен отговор,няма да получа!
Последно промяна от hshopov на Вто Юни 03, 2014 8:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ъ-хъ сега схванах :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Заключено

Обратно към “Риболовни такъми”