Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Разходка до Donauinsel.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Разходка до Donauinsel.
Красимир Атанасов написа:Сигурно ще е от към мен!
Днес отивам за риба подготвен със хъс голям.
Приготвих всичко храни,въдици ала-бала и....... небето се отвори и изсипа всичката вода къде беше събрало отгоре ми.
Хванах една патица поне и не съм валат.
Та като те чета теб все едно описваш моя излет.
Ставаме побратими!

- antivik
- кандидат преподавател
Ей мъжове, то че га Господ е решил да си го изкара на цялото въдичарско братство
. И при нас облаци, дъждове, ветрове и градушка. Та за туй и ние отложихме груповото ходене за бяла до по доро време. Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода, първа констатация - "Малиййй колко съм се ошишкавил
", за малко да излезна от параметрите на судното
.
А таквиз лебеди на времето тука, по Арда ги изпозастреляха и изядоха на кИфтаци
, добре че после се върнаха други и от време на време па ни радват.

А таквиз лебеди на времето тука, по Арда ги изпозастреляха и изядоха на кИфтаци

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- barutchiata ©
- Администратор
antivik написа:....... Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода,......
Е видиш ли, имало и добра страна. Ако времето беше хубаво, кога щеше да оправиш колесара.
А каяка какъв е?
- antivik
- кандидат преподавател
А каячето е малко "Маибу мини Х" къде 2,8 дълго и 18 кг. тегло единочка, само за моя милост.barutchiata © написа:antivik написа:....... Убаво поне, че си оправих колесара и вчера за сефте, тая година цопнах каяко у вода,......
Е видиш ли, имало и добра страна. Ако времето беше хубаво, кога щеше да оправиш колесара.
А каяка какъв е?
- barutchiata ©
- Администратор
В четвъртък беха празници и отново отпраших nariba.
,а времето беше да си стои човек в къщи.
Дъжд вали из ведро, аз немам чадър и чак си се чудя къде отивам. Ама нали сърце рибарско не трае, та и аз така. Пристигам на местото Х
и разпънах въдици, кепове, столове. Покрих се с един голям найлон и се започна едно чакане и презареждане на въдиците, като мисълта “какво правя тук в тоя дъжд“ ми даваше весело настроение. И така минаха 3 часа, даже и не можех да си бъбря с моа човек, понеже и той се беше скрил под чадъра.
По едно време свирна аванса на Ани и аз изскочих като ужилен из под найлона. Беше един шаран 45 сантиметра. Даже и не го фотнахме в тоа дъжд. Пуснахме го, презаредих въдиците и тъкмо седнах и се наместих в укритието
, и датчика ми свирна. Скочих и той млъкна!
И тъкмо да седна пак и нещата се повториха, като тоа път аванса пригласяше на датчика без да спира. Засечка и след има няма 4 мин. извадих на предния шаран брат му. 43 см. .
Фотнах го колкото да докажа в къщи, че съм бил nariba и го пуснах да расте, щото аз бех тръгнал за иедру
. Времето минаваше с презареждане и дъжд. Телефона звънна, беше жената и ме помоли да купя семели (малки хлебчета) като се прибирам. В тоа дъжд явно чаках и най-малкия повод за да си бия камшика.
Събрах за нула време такъмите и мокър до кости се изстрелях към колата. Купих семели за жената и една водка за мен за да приключа доволно тоя риболовен ден. И те така приключи последния ми риболов.
.Успех на всички и само иедри!!!

По едно време свирна аванса на Ани и аз изскочих като ужилен из под найлона. Беше един шаран 45 сантиметра. Даже и не го фотнахме в тоа дъжд. Пуснахме го, презаредих въдиците и тъкмо седнах и се наместих в укритието

Фотнах го колкото да докажа в къщи, че съм бил nariba и го пуснах да расте, щото аз бех тръгнал за иедру

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Важното е да сме навън, близо до водата и сред природата, па ако и йедрите са налични, то става направо приказка! Успешен сезон на всички колеги и не забравяйте, йедрите са станали такива щото са оцелели от браковци и чинни рибари, затова хванем ли рибе, би било прекрасно ако го пуснам обратно 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Важното е че си бил до вода, пък и риба си хванал,
нищо, че си бил и под вода 

Е,какво?barutchiata © написа:....... И те така приключи последния ми риболов. ..........
Това значи,че няма да ходим повече за риба ли?

За стоицизма

Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Май 31, 2014 12:22 pm, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- antivik
- кандидат преподавател
А така Барутчи, кога те заапе крастата нищо не може те спря, па и арни шаранеь си отбелязал
.
А ние на откриването
освен 1-2 дребни бели и як махмурлук /, а и едно дребно соме/....с друго не можем се похвали 

А ние на откриването

- barutchiata ©
- Администратор
Прав си за всичко бате. Те тука са го измислили, по-големи от 70 см. не може и обратно у водата. Както имам и лимит на ден и на година. Макс 2 на ден и макс 30 за година.mita4eto написа:.............
Ще, ще, само да сме живи здрави!Ачо ♣ написа: Е,какво?
Това значи,че няма да ходим повече за риба ли?
За стоицизма

То махморлука бате и аз го имахantivik написа:А така Барутчи, кога те заапе крастата нищо не може те спря, па и арни шаранеь си отбелязал.
А ние на откриванетоосвен 1-2 дребни бели и як махмурлук /, а и едно дребно соме/....с друго не можем се похвали

- трапера
- сериозен играч
Батка, страОтни репортажи!!!
Горе-долу правилата са като в Bayern
Ама не разбрах как така скоростно си се сдобил с билет?! Или си го подновил....
Аз зимата се бях записал на курс-цели седем недели по осем часа
В часовете по практика бях сигурно най-добрия, даже ме питаха дали не съм шварцАнглер
Ма към края на курса намерихме ново жилище и покрай умцуга не остана време за четене и.......една грешка в повече на изпита
Догодина пак.
От пет раздела, на въпросите от последните три отговарях на принципа на ЛОТОТО
Таа ако се куппуват билетите, да зеема си купа, че его дей Залцбург-120км от къщи.
Горе-долу правилата са като в Bayern

Аз зимата се бях записал на курс-цели седем недели по осем часа

От пет раздела, на въпросите от последните три отговарях на принципа на ЛОТОТО

Таа ако се куппуват билетите, да зеема си купа, че его дей Залцбург-120км от къщи.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- barutchiata ©
- Администратор
трапера написа:Батка, страОтни репортажи!!!
Горе-долу правилата са като в Bayern![]()
Аз зимата се бях записал на курс-цели седем недели по осем часаВ часовете по практика бях сигурно най-добрия, даже ме питаха дали не съм шварцАнглер
Ма към края на курса намерихме ново жилище и покрай умцуга не остана време за четене и.......една грешка в повече на изпита
Догодина пак.
От пет раздела, на въпросите от последните три отговарях на принципа на ЛОТОТО![]()
![]()
Бате като пристигнах у Беч преди 5 години и кусур, първата ми работа беше да се запозная с правилата за риболовен билет. Та тогава за мой късмет беше без курс, но ми казаха, че от следващата година ще е с курс. Та без много да му мисля си извадих билет, че даже и лиценз си взех. За една година успях да отида 3 пъти на риба, но продължих да си цакам билета всяка година, щото като прекъснеш после пак трябва да се цакат едни 50 евра + билета. А и не бях наясно дали нямаше да ме накарат и курс да правя. Имам два билета които са задължителни за Австрия.Лиценза ако искаш да ловиш си го взимаш, но почти навсякъде искат и на платено да си показваш риболовните билети.
Та при мен си е чист късмет, малко да се бях забавил и щях да ям хурката.

Някой ми беше казал, че като сме в европейския съюз нашите билети важат но трябва да се ретифицират. Въобще не съм наясно дали е верно или е само приказки.

Иначе курса е хубаво нещо за да се запознае човек с правилата на место, щото ако те хванат в някакво тъпо нарушение никой не те пита знаеш ли или не. Аз сега съм се нахъсал на толстолобите и нямам идея ако хвана в коя графа да го вписвам. Та мисля да се обаждам по телефона и да питам да не стане инфекция.

- трапера
- сериозен играч
Еее, наистина си хванал последния влак
Нашите билети в Бавария стават само за ВЦ-то.
Можело да се изкара някакъв временен за туристи, но си било голяма разправия. За всяка провинция е различно.
Те тия немскоговорящите са наистина големи изпращялници. Учихме наистина полезни неща, но си длъжен да знаеш и една камара нормативни документи, закони и подзакончета. Сякаш ще ставам юрист
Тъпо, но не можеш да ползваш ЖИВА рибка за стръв-требе да я пречукаш и тогава чак на куката....
Пък относно Толупите- питай, хващай/някой 3-4 килограмов/ и го мятай на барбекюто! Дунавския е разкошен

Нашите билети в Бавария стават само за ВЦ-то.
Можело да се изкара някакъв временен за туристи, но си било голяма разправия. За всяка провинция е различно.
Те тия немскоговорящите са наистина големи изпращялници. Учихме наистина полезни неща, но си длъжен да знаеш и една камара нормативни документи, закони и подзакончета. Сякаш ще ставам юрист

Тъпо, но не можеш да ползваш ЖИВА рибка за стръв-требе да я пречукаш и тогава чак на куката....
Пък относно Толупите- питай, хващай/някой 3-4 килограмов/ и го мятай на барбекюто! Дунавския е разкошен

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- barutchiata ©
- Администратор
трапера написа:........
Пък относно Толупите- питай, хващай/някой 3-4 килограмов/ и го мятай на барбекюто! Дунавския е разкошен![]()
За живата рибка за стръв и тука е така, даже през определен период не стига, че трябва да умъртвена, ами и не може да е под 15 см.

А толупите при нас са обикновенно над 15кг. Обикновено са над 1метър.
- barutchiata ©
- Администратор
Риби и жега
Риболова батковци е тежък физически труд!
На 8 и 9 бях абсолютно фри и понеже времето го даваха слънчево бях на 100% сигурен, че ще се отдам изцяло на риболов. Първия ден заех едно местенце до колегата понеже той беше с един австриец и нямаше как да ловим тримата заедно. Бях решил да ловя на дъно и една въдица на плувка за толупи. Метнах и зачаках ! Не минаха и 15 минути и датчика на дънцето свирна! Извадих го като прани гащи шаранче 44 см. Фотнах го и го пуснах да си ходи, нали бях тръгнал за иедри
.
Презаредих и след 20–ина мин. извадих една 50 сантима платика.
По едно време колегата пристигна и вика – нема нищо при нас и мислим да тръгваме.Викам аз хванах две риби. Размислиха и решиха да дойдат при мен. Донесоха такъмите и решиха да отидат до най– близката бензиностанция да вземат нещо за ядене и вода. Тъкмо се върнаха и аванса ми свирна, Ани беше до въдиците и засече. Взех въдицата и след кратка борба извадих един хубавец 67 см.
Колегите трескаво разпънаха въдиците и заметнаха, само дето австриеца беше аджамия и така заметна, че двамата с колегата ни стана ясно, че риболова за днес приключи.
Слънцето беше спряло и сърдито печеше, липсваха жътварките в полето.
Изтътрих стола до една по дебела сянка и се отдадох на дялкане на бухалката.
Към 18.00 часа колегата от Австрия събра набързо въдиците, явно слънцето му идваше в повече. Отвори ми се добро место и заметнах. И пак датчици и аванси и извадих още една риба 59 см. Слънцето продължаваше да пече сърдито. Бях гроги от горещината и единствено добрите емоции от риболова ме държаха на крака. Тръгнах да презареждам и точно в този момент вътрешния глас ми вика – Батка хамалогията и силното слънце не ти ли идват в повече?
За отрицателно време сгънах и изтощен се дотътрих до колата. Надявах се следващия ден да е като този, само ако може слънчо да е по–милостив. Следва продължение, ама това довечера или утре!
Успех на всички и само иедри!

На 8 и 9 бях абсолютно фри и понеже времето го даваха слънчево бях на 100% сигурен, че ще се отдам изцяло на риболов. Първия ден заех едно местенце до колегата понеже той беше с един австриец и нямаше как да ловим тримата заедно. Бях решил да ловя на дъно и една въдица на плувка за толупи. Метнах и зачаках ! Не минаха и 15 минути и датчика на дънцето свирна! Извадих го като прани гащи шаранче 44 см. Фотнах го и го пуснах да си ходи, нали бях тръгнал за иедри

Презаредих и след 20–ина мин. извадих една 50 сантима платика.
По едно време колегата пристигна и вика – нема нищо при нас и мислим да тръгваме.Викам аз хванах две риби. Размислиха и решиха да дойдат при мен. Донесоха такъмите и решиха да отидат до най– близката бензиностанция да вземат нещо за ядене и вода. Тъкмо се върнаха и аванса ми свирна, Ани беше до въдиците и засече. Взех въдицата и след кратка борба извадих един хубавец 67 см.
Колегите трескаво разпънаха въдиците и заметнаха, само дето австриеца беше аджамия и така заметна, че двамата с колегата ни стана ясно, че риболова за днес приключи.

Към 18.00 часа колегата от Австрия събра набързо въдиците, явно слънцето му идваше в повече. Отвори ми се добро место и заметнах. И пак датчици и аванси и извадих още една риба 59 см. Слънцето продължаваше да пече сърдито. Бях гроги от горещината и единствено добрите емоции от риболова ме държаха на крака. Тръгнах да презареждам и точно в този момент вътрешния глас ми вика – Батка хамалогията и силното слънце не ти ли идват в повече?

Успех на всички и само иедри!