Освобождаване от митница

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Освобождаване от митница

Мнение от tachev »

Пичове здравейте ! Значи ситуацията е следната ! до сега каквото съм поръчал от Ебей винаги е минавало като подарък и под 30 лв ! Сега обаче ми се случи следното -
Наскоро си поръчах ето това - http://www.ebay.com/itm/260520887014?ss ... 1497.l2649 !
Така дотук добре , селъра ми каза, че ще го пише 10 долара и подарък , а пращането е с Федекс ! Обаче тоя ми праснал 25 долара и ми звънят от Федекс , че трябва се минава митница и да се плаща ддс и тем подобни ! Ето го и мейла от Федекс !

Здравейте,

Приложено Ви изпращам бланка за пълномощно, което трябва да се завери нотариално, бланка за заявка за митническо представителство - важно е подробно описание на стоката на български език и уточняване на бройката, очакваме оригиналите и от двете.
От митницата изискват EORI номер - унифициран европейски код, който се вади от юридически отдел на митница по местожителство по лична карта за физически лица и по съдебна регистрация за фирми.
Ще ни трябва копие от бланката за издаден номер
и документ доказващ извършено плащане към изпращача - примерно през pay pal, e-bay или извадка от кредитна карта.
След като бъде изготвена митническата декларация, ще Ви уведомим какви са митните сборове и ще очакваме платежните нареждания.
Пратката трябва да бъде освободена в срок от 20 календарни дни от датата на пристигането, след тази дата, ако не са предприети действия по освобождаване не можем да Ви представляваме и по закон ще се стартира процедура за унищожаване/отнемане в полза на държавата от български митници и може да Ви бъде наложена глоба или съставен акт от митническите органи.

Писах му аз на тоя дали не може да смени иНвойса ама нищо не ми отговаря !

Та в случая какво мога да направя освен тия неща по - горе ! Поздрави ! И как ще ми излезе най евтино ?
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Освобождаване от митница

Мнение от chirusa_bg »

Предполагам си платил през пейпал?
Ако е така, достатъчно е да си разпечаташ потвърждаващия плащането и-маил от пейпал.
Документа подлежи на редакция, мяташ го в някоя текстообработваща програма, изравняваш сумата с маркираното от продавача върху пратката и това е достатъчно за митниците. Върху сумата ще трябва да платиш ДДС.
Щом не си вадил ЕОРИ номер до сега, поискай да ти направят временен. Дават го веднага и не се плащаше, май :lol: За постоянен трявваше да се изчака няколко дни.

Ако някай знае по-безболезнен начин ще се радвам да го сподели :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

В Amazon има лип грипове между 15 и 20 $, защо си се набутал с 45$? :roll:

И доставка с ФедЕкс? За чий? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

ммммДаа.. В най-лошия случай към 50лв и си готов.
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

А дали има такава опция да пиша на тоя ТЪПАНАР да си вземе пратката обратно ?
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

tachev написа:А дали има такава опция да пиша на тоя ТЪПАНАР да си вземе пратката обратно ?

Може, ама ако си обмитиш пратката, получиш я, отвориш я и видиш, че е дефектна /производствен или транспортен дефект/, после си платиш шипинга обратно, но така или иначе си оставаш с набутването за 2-а шипинга, мито и ддс. :D

Освен това хората са те предупредили, че можеш да имаш грижи с митницата. :wink:

Поне да си беше поръчал тоя евтин грип - само 10$ с безплатна доставка :idea:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Добре де, тъй и тъй е тука джаджата, защо не я вземеш срещу 10лв ДДС и да си я ползваш със здраве, пък била и малко по-скъпа :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

chirusa_bg написа:Добре де, тъй и тъй е тука джаджата, защо не я вземеш срещу 10лв ДДС и да си я ползваш със здраве, пък била и малко по-скъпа :)
На мен не ми пречат 10 лв , грешно сте ме разбрали ;) ! Ама няма да са десет май :lol: ! Ще стане ясно скоро ;) ! Трябва да правя и пълномощно на Федекс понеже съм от Ямбол , Еорито ще видя да го направя сам , след това има и някви други такси май ! А ве 30 кинта ще си заминат ей така за тоя дето духа , ама и Фийдбека ми тоя път няма да е положителен !

А на Годзилата да добавя , да човекът си е писал за митниците , но те всички си пишат така и щом е казал , че ще го пусне за 10 долара трябва да си държи на думата ;) !
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Това с ФедЕкс е голяма шитня.
На един приятел се случи същата работа ... плати си, моткаха го и само си образува нерви. Но така е като не ме послуша :) Аз имах пратка с тях преди година - взеха да мрънкат още като им се обадих първия път. Обаче съумяхме да се разберем много бързо :)
И друго .. на какво основание ще оставиш негативен фиидбек на продавача ? Тези ваши задкулисни договорености принципно са нелегални. Той както виждаш не го е маркирал на 10$..
Има вариант Ибей тебе да те смъмрят,че уговаряш селърите на подобни неща (не,че ще стане де).
И така.. плати си, вземи си грипа, пий една стуДна вОда и живи и здрави. Ако все още си афектиран - тегли му една ленина на продавача на мейла и това е. Живота продължава ! ;)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тачев , мани го тоя Сандо кви ти ги ръси :lol: Ако не искаше да обяви по-ниска стойност туй селърче що ти се нави а не ти писа нещо от сорта "We do not falsify customs forms as it is illegal to do so." ?!? Или викаш зор да земе мъните па после квот сабя покаже ! Пущай си му негативният фийтбек и ич да не ти дреме :wink: Основанието - селерчето не спазва договорките по между ви . В случаят ми е много интересно как здуханото малоазийче ще ти напише под негативният фийдбек че не си е спазил пазаренето за по-ниско обявяване като изведнъж Worldwide шипинга му реЗко ще се свие и то не само откъм нашата си мила родина а от едни обширни пазари как Русия , Италия , Франция и пр. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Малко да посъживим темата.... Наскоро си поръчах едни примамки от китайски сайт имам 5 поръчки от там до момента и 5те са ми пристигнали а тази за момента все още не е (всичките ми пристигнаха в пощенския клон ) ....
Това е стойноста на покупката
Subtotal $20.81 USD
Total $20.81 USD
Payment $20.81 USD

Четох доста и разбирам че има вероятност да е задържат на митницата при различни техни си обстоятелства (било то да кажат че е на по голяма стойност и ред други.)
Въпроса ми е : Аз как ще разбера ако тази пратка е останала на митницата? .... телефон не съм дал за контакт ..
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ще ти изпратят митническо известие на адреса ако пратката е там .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Понякога на пратките от Китай им отнема повече от 2 месеца да пристигнат. :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”