Мнение за сонар ГАРМИН 178C

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение за сонар ГАРМИН 178C

Мнение от didooo »

Колеги даите мнение за този сонар , предлагат ми го изгодно и понеже ми трябва сонар с джипиес за морето а моя няма и се колебая .
Колебая се понеже това което намерих за него е , че може да му се сложи карта на крайбрежието ама от старите BlueChart и неможе да работи с новите BlueChart® g2 и BlueChart® g2 Vision , които били доста по-подробни .
Мен ме устройва и тая вградената световна карта която има стига да ми чертае пътя по който сам минал и да мога да си скожа и някакви точки за ориентири (немитрябват рифове и брегиви ивици) , реално ми трябва като хвана една риба в морето (на тролинг да се върна пак по същата следа) само , че дали ще има такава опция и колко ще е точна тая следа - с каква точност ще мога да следвам чертата (дали отклонение от 10-15 метра ще се индикират като промяна в курса) ?
Ако някой е пробвал такъв вариянт нека да сподели
И също ме интересува каква работа ще ми върши ако си взема от старите карти
BOYCHE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнение за сонар ГАРМИН 178C

Мнение от BOYCHE »

Колега,
Бях писал някъде във форума.Всички GPS от този тип имат една и съща точност 2-3 метра.В море или язовир хоризонта ти е открит и точността им е максимална,тоест 2-3 м.Ако имаш сонар,вземи си GPS отделно-300лв.
Прави всичко това което искаш.Аз ползвах сонар и GPS отделно.Сега съм с 2 в 1(Lowrance Elit5),разлика никаква.
Даже е по неудобно.Хубаво е да имаш карта на GPS с бреговата ивица,макар че можеш да се върнеш и по следата от GPS.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

в характеристиките пише , че точност от 3-5 м се постига с някакво приспособление но само на американските системи а иначе гарантирали до 15 метра
С две думи без карта на крайбрежието ще ми дава бяло поле или това ще е само на язовирите , а за морето ще има някакви граници със сушата
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

предполагам и точки в ''нищото'' мога да слагам и да ги намирам
BOYCHE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BOYCHE »

Да,така е.Точки можеш да маркираш и да стигаш до тях после.Картите за които споменаваш са за яхти и т.н. Стават и за лодки ,но само крайбрежната линия. И тя не винаги е вярна. GPS също пише и следи.Е да не пиша повече прочети морски раздел-риболов от лодка-Сонар или GPS.Точността е това което писах,другото е търговски .......
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

BOYCHE написа:Колега,
Бях писал някъде във форума.Всички GPS от този тип имат една и съща точност 2-3 метра.В море или язовир хоризонта ти е открит и точността им е максимална,тоест 2-3 м.Ако имаш сонар,вземи си GPS отделно-300лв.
Прави всичко това което искаш.Аз ползвах сонар и GPS отделно.Сега съм с 2 в 1(Lowrance Elit5),разлика никаква.
Даже е по неудобно.Хубаво е да имаш карта на GPS с бреговата ивица,макар че можеш да се върнеш и по следата от GPS.
Абсолютно съм съгласен с Бойса .
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”