най добрият конец

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
firefighter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

най добрият конец

Мнение от firefighter »

здравейте колеги искам да попитам според вас,кое е най качественото влакно за спинингов риболов.Т.е. с най добри показатели. за риболов на щука сом распер.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: най добрият конец

Мнение от toshiro »

Колега много "така" си си задал въпроса, но ще опитам да отговоря от моята камбанария. Това http://www.fareastfishing.net/809-thick ... d-line.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; влакно се продава на около 18 лева и според мен си заслужава за начинаещ и не само. Иначе вносното Пауър Про и Климакс си отговарят на посочената здравина, а множеството японски конци продавани в БГ - Дуел, Сънлайн, ИГК, Варивас, Сасаме, Момои Лазер Пе Л8 си отговарят на посочения диаметър. Решаваш какво търсиш ти и така.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Има вече такава тема http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=39956
За да не е напълно мнението ми спам ще кажа само, че съм опитвал около 10-ина плетени влакна. Най съм доволен от плетеното на Penn, а най съм разочарован от 8 нишковото на Power Pro. Немога да кажа добра дума и за предлаганите в България японски плетки, които наистина горе долу са обявени с реални диаметри, но здравината им е завишена двойно. Или е пропуснато да се каже, че тази издръжливост на опън е възможна приблизително, но само при изнесено ( разпънато) 20-30 метра влакно поне.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
DuO_manqn
новобранец
новобранец

Мнение от DuO_manqn »

4 нишково Power Pro от 10lb нагоре
pav4o79
новобранец
новобранец

Мнение от pav4o79 »

Колега уточни , какво влакно те интересува , плетено или монофил .
Също така на кои водоеми или реки ще ходиш и какви риби ще търсиш , съответно и колко парички си готов да отделиш .
Ползвал съм и по скъпички плетеняци , над 40лв , не правят бради , нямат никаква памет и търпят по добре усукването от въртящи се блесни .
Ходя само на Дунав .
Използвам плетеняк на Широ 0,13 зелен за 22лв тест 11кг ,само за джиг риболов на бяла риба .
Правил съм му тест на два метра влакно се къса при 7,600кг .
За щука и распер използвам монофил 0,22 или 0,25 зелен цвят на Фокус за 5лв , за сега по добър от него за тези пари не съм намерил .
А имам по над 100 излета на година , не е като да не ходя .
Преди година ми подариха монофил на Даѝва 0,22 син цвят ,300 метра , цената му беше 50 -60 лв , тест 7кг .
При дължина 2 метра направих тест на Даѝвата и Фокуса .
Монофилът на Даѝва се скъса на 3,800кг размер 0,22 .
Монофилът на Фокус се скъса на 3,500 кг размер 0,22.
Никога не съм имал късане от риба , достоѝно се представя с распери по 3 кг , имам и изваден сом 6 кг с 0,22 .
За риболов на распер винаги ползвам само монофил , по препоръки на един Никополски корифеѝ , за мен , наѝ добрия распероуловител , а имеенно : колегата Лео .
Разбира се или правилно регулиран аванс .
Има доста теми , поразрови се и ще получиш желаната информация , не винаги цената е определящ фактор за качеството .
А пропо , винаги използвам безвъзлова карабинка и при плетено и при монофил , 100 % по добре от всички видове възли , работи безотказно и при монофил нищо , че е спецялно за плетен конец .
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Монофила на Фокус е едно много добро решение за парите си , но има един много голям недостатък , силно занижен обявен диаметър . Реално 0.18мм идва около 0.22 - 0.23мм , а при тези характеристики нещата вече почват да изглеждат по друг начин .
Иначе конец :
Изображение
асоциация някаква :lol:
Както казаха колегите има доволно теми по въпроса , някои от които доста коментирани .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
valensio
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от valensio »

+1 за Power Pro (4 нишковото) иначе съм ползвал доста други похвалени ми от други колеги и приятели и не съм останал очарован.като ползвам различен диаметър според риболова които ще практикувам.за распер аз бих ползвал 10lb.като се има предвид че тои е доста плашлив ще ти трябва голяма дистанция.а нея трудно ще я постигаш с дебело влакно.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

+1 за ПП според рибите и реката си избира и размера на влакното :drinkers:
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

firefighter написа:кое е най качественото влакно за спинингов риболов.Т.е. с най добри показатели. за риболов на щука сом распер.
Много ясно че мойто :D :D :D :D :lol: :lol: и на батко....
не ме питайте кое е щот ако кажа после трябва да ви УБИЯ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

toshiro написа:Това http://www.fareastfishing.net/809-thick ... d-line.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; влакно се продава на около 18 лева и според мен си заслужава за начинаещ и не само.
Това, по горе цитираното е пълен боклук според мен, щот съм го пробвал...

Инак, на така зададения въпрос касаещ риболов на щука и сом незнайно къде си, и незнайно при кВи условия на риболов, определено най доброто е стария четиринишков ПП от 15 лб. и нагоре...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Аз съм за Варивас, ползвам синия, 1.5 дебелина. Японските неща са много хубави - стига да са истински, за това си пазарувай от реномирани магазини. Дано съм бил от полза и наслука. :)
Аватар
luxsto
новобранец
новобранец

Мнение от luxsto »

много съм доволен от daiwa tournametn 8 braid http://www.megafishing.bg/product/4163/ ... eleno.html" onclick="window.open(this.href);return false; заслужава си парите.... :drinkers:
xanderfish
новобранец
новобранец

Мнение от xanderfish »

+ от мен за монофила на Фокус. За парите си е идеалното решение !
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Аз съм за Бъркли Файерлайн брейд ! 0.16-0.18 би ти вършило добра работа ! :wink:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
BACHI
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BACHI »

Колега, от 2 години ползвам Sufix 832 Advanced Superline - 0.15 мм. http://megafishing.bg/product/1447/plet ... green.html" onclick="window.open(this.href);return false; и съм изумен от издържливостта и здравината му.Вадел съм доста сомове до 10 кг.,щуки.бели риби ,но най често го ползвам в морето за паламуд,сафрид и заргана.Досега нито един път не е правило бради или други проблеми.Вадел съм корени и камъш от дъното и е спасявало много воблери.
Дават му издържливост 0.15 - 9.20кг. , при направения тест от мен с парче от 1.5м. с електронен кантар се скъса на 5.9-6кг. явно при по голяма дължина ще достигне показателите си !

ПОЗДРАВИ !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”