Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
За подобни примамки освен малък тест е нужен и тънък брейд, защото иначе се обезсмисля работата...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги, ще ми трябва ново плетено влакно. Сега карам с лазер л8 пе 0.171 (0.8 по японски) финно влакно, кръгло сечение, но останах с впечатлението, че не е много абразиво устойчиво и факта че е зелено не ме радва особено. Новото влакно ще го навивам на шимано туин пауър ци4 с пръчка спортекс блек ероу 2.40 тест 15-28. Целта на риболова са най вече щуки и распери + някоя пъстърва по платено, примамките ми са в диапазона 8-20 грама. За момента съм набелязъл Дайва Самурай влакно но ще се радвам ако ми дадете съвет диаметъра.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
1.2 по японската стандартизация без да обръщаш внимание на другите обявени параметри на линията .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Този диаметър в лб или мм на какво отговаря
Единствено по японски не са дали размер дайваджиите - http://www.daiwa.com/Line/line_samurai.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Единствено по японски не са дали размер дайваджиите - http://www.daiwa.com/Line/line_samurai.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
В най-общия случай, японските влакна с размер #1.2, са с тест около 20-те либри.
Различните производители - според материала, технологията и разбира се цената, имат и такива с по-малък тест 15-16 или с по-голям, 22-24 либри.
Различните производители - според материала, технологията и разбира се цената, имат и такива с по-малък тест 15-16 или с по-голям, 22-24 либри.
.........!
- Павел Иванов
1.2 за осем жилните около 20 либри .
1.2 за четири жилните около 14 либри .
При нашумелите последно време три жилни е много относително .
Ето ти един конвертор за четири жилни брейдове - http://oceanbluefishing.com.au/2010/06/ ... ter-chart/" onclick="window.open(this.href);return false;
1.2 за четири жилните около 14 либри .
При нашумелите последно време три жилни е много относително .
Ето ти един конвертор за четири жилни брейдове - http://oceanbluefishing.com.au/2010/06/ ... ter-chart/" onclick="window.open(this.href);return false;
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
МислЪ, че което е писал Павката е така, но при идеални условия на риболов, как е в японското море примерно...
При нашите условия, бих добавил едно +/- 0,5 по японската стандартизация към всеки избор за риболова в Бг за да си дойдат нещата на място.
При нашите условия, бих добавил едно +/- 0,5 по японската стандартизация към всеки избор за риболова в Бг за да си дойдат нещата на място.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Само аз ли не мога да намеря разлика на тези 5мм на око в диаметъра на ПП 20-30лб или съм ослепял или са ми дали c опаковка нa 30лб навито 20лб

- Павел Иванов
5мм си е сериозна работа 

Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Човеко може да си връзва лодката бе Павка 

При 10-20лб на око има разлика а 20-30лб не....
-
- научил се да хвърля
младеж много си объркан,да знайш ....или слушаш пишман спининг майстори или тебе ни те бива...може и двете...до реката си и хич та няма..Fishh написа:Само аз ли не мога да намеря разлика на тези 5мм на око в диаметъра на ПП 20-30лб или съм ослепял или са ми дали c опаковка нa 30лб навито 20лб![]()
![]()

Някой ползвал ли е това брейдче вече:

Мисля да го навия на 2004 Presso и да го ползвам на УЛ пръчката за пъстърви, като само воблери ще подавам.
Размера мисля да е 0.6

Мисля да го навия на 2004 Presso и да го ползвам на УЛ пръчката за пъстърви, като само воблери ще подавам.
Размера мисля да е 0.6

What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- Павел Иванов
За УЛ по-добре не . При това съчетание брейд / моно се получава нещо което не се свързва по никакъв начин с риболов от типа Лайт и Ултра Лайт . Друг е въпроса че хич го няма по отношение на реален диаметър . Иначе е перфектно при варианти от МЛ нагоре . Съчетава директният контакт на брейда с някаква , макар и минимална разтегливост , благодарение на моното и от там по-добър ефект при борене на по-едри и борбени риби .
Павел Иванов
Павел Иванов