Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Непристигнала пратка.....
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: Непристигнала пратка.....
Яко интересно ми стана и на мен.Успех.
Ето и какъв бе развоя на събитията. След отваряне на Диспута - Resolution Center и детайлно описване на проблема последваха 5 дена мълчание от страна на продавача. На третия обаче получих личен мейл в който се опитаха да ме уверят че пратката щяла да дойде с малко закъснение и да съм бил затворил Диспута. Да обаче, аз им заявих, че разговорите ни от тук нататък ще се водят там. на 8-мия ден получих отговор в Paypal. Той гласеше следното:
From Seller
6/12/2014 17:32 PDT
we have sent you another one, please be a little patient .
Вижте за каква експедитивност става дума....
Destination Country - Bulgaria:Tracking Consuming:3245 Millisecond
2014-06-17 09:20, BULGARIA, Plovdiv, Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка
2014-06-17 08:59, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, ГИШЕ
2014-06-17 08:54, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, Пратката е в добро състояние
2014-06-17 02:47, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, Пратката e получена
2014-06-16 13:49, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал
2014-06-16 13:21, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция
Origin Country - China:Tracking Consuming:1170 Millisecond
2014-06-11 21:27, CAN, 交航, 保加利亚, BG
За 6 дена пратката беше опакована наново, изпратена и получена от мен ....
Значи можелооооооо!
Благодаря много на всички оказали съдействие и помощ, благодарение на които успях да науча как да си гоня интересите чрез Peypal.
Поздрави!
From Seller
6/12/2014 17:32 PDT
we have sent you another one, please be a little patient .
Вижте за каква експедитивност става дума....
Destination Country - Bulgaria:Tracking Consuming:3245 Millisecond
2014-06-17 09:20, BULGARIA, Plovdiv, Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка
2014-06-17 08:59, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, ГИШЕ
2014-06-17 08:54, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, Пратката е в добро състояние
2014-06-17 02:47, БЪЛГАРИЯ, ПЛОВДИВ, Пратката e получена
2014-06-16 13:49, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал
2014-06-16 13:21, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция
Origin Country - China:Tracking Consuming:1170 Millisecond
2014-06-11 21:27, CAN, 交航, 保加利亚, BG
За 6 дена пратката беше опакована наново, изпратена и получена от мен ....
Значи можелооооооо!
Благодаря много на всички оказали съдействие и помощ, благодарение на които успях да науча как да си гоня интересите чрез Peypal.
Поздрави!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Имам подобен случай с пратка от Малайзия......платих я на 20 април, 2014г., ето как се развиват нещата:
Destination Country - Italy:Tracking Consuming:1591 Millisecond
2014-06-19 00:00, In lavorazione presso il centro postale di MILANO CSI in data 19-GIU-2014
2014-06-08 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 08-GIU-2014
Origin Country - Malaysia:Tracking Consuming:3104 Millisecond
2014-06-08 23:17, Item arrived ITALY, ITALY
2014-04-28 21:28, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
2014-04-26 18:39, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
2014-04-24 23:10, Dispatch Pre-Alert 23/04/2014, In Transit
Явно, въпреки че е пратена със самолет, й е отнело 2 месеца, за да стигне до Италия
и в момента се намира в пощенския център в Милано..........селърът ми вика: "Трай, коньо, за зелена трева - все някога ще дойде" - даже ми изпрати и снимки на опаковката..........сега дали и от Италия ще я чакам още 2 месеца?

Destination Country - Italy:Tracking Consuming:1591 Millisecond
2014-06-19 00:00, In lavorazione presso il centro postale di MILANO CSI in data 19-GIU-2014
2014-06-08 00:00, Accettato dal centro postale di CSI MILANO LINATE in data 08-GIU-2014
Origin Country - Malaysia:Tracking Consuming:3104 Millisecond
2014-06-08 23:17, Item arrived ITALY, ITALY
2014-04-28 21:28, Item sent to MILANO C.M.P. ROSERIO, MPC PMIH (KLIA)
2014-04-26 18:39, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
2014-04-24 23:10, Dispatch Pre-Alert 23/04/2014, In Transit
Явно, въпреки че е пратена със самолет, й е отнело 2 месеца, за да стигне до Италия

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Нямам идея ... а защо е пратена до италия изобщо ? Аз за себе си разбрах едно .... между 42-44 ден от заплащането през пейпал нямам ли получена пратка отварям диспут ... той трае 20 дена демек до 62 ден диспута е отворен и на мое разположение ако получа пратката затварям диспута ако ли не claim и да се оправят който както намери за добре ...

- GODzillata
Така де, ама не е невъзможно пратката да дойде след 45-я ден, даже след 60-ия.
Освен това, не са я пратили до Италия (според снимката на партката, която ми изпратиха) - та явно Италия е някакъв междинен пункт по време на транзитирането.
'Баси, шопинга беше от АлиЕкспрес.........да го смерим у експреса!

Освен това, не са я пратили до Италия (според снимката на партката, която ми изпратиха) - та явно Италия е някакъв междинен пункт по време на транзитирането.

'Баси, шопинга беше от АлиЕкспрес.........да го смерим у експреса!

Прав си може да дойде след 60-тия ден. И дори често се случва. Да обаче при поръчката ти се казва, че пратката ще дойде (във всеки случай е различно 15 -25 - 35 - 45 дни) максимум до 60 дни поне аз не съм виждал по голям срок за доставка .... Така в правото сме си като купувачи, ако до 60тия ден не е дошла пратката да си търсим правата, сиреч парите обратно, а дори на 160 ден да дойде пратката за тяхна сметка си е. Те са се ангажирали със срок от 60 дена за доставка и това не е наша вина.

- GODzillata
Мда, ако я няма до 60 дни (остават още 2 дни
) - ще има refund, пък после ако ще да идва - да не са я пускали по някой охльов! 
Хех
- ташак, ама вярно май ще я получа до 60-ия ден!!!!!
Ето развоя:
2014-06-21 16:56, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал
.......значи утре или във вторник ще е при мен......
........мдааааааа, случват се и такива неща!
По принцип, те предлагат full refund ако пратката не е получена до 39-ия ден и ако не бях пич, можех да си изкрънкам refund-a и да си получа и пратката.

Хех

Ето развоя:
2014-06-21 16:56, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал
.......значи утре или във вторник ще е при мен......

По принцип, те предлагат full refund ако пратката не е получена до 39-ия ден и ако не бях пич, можех да си изкрънкам refund-a и да си получа и пратката.

- GODzillata

Ще яде Хасан баница:
2014-06-23 07:42, BULGARIA, Vidin, Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка
Точно 2 месеца!

Луда работа .... Между другото и аз това си мислех в пълното право си да си цъкнеш Full Refund ... пък после че дошла пратката здраве да е ... така че изобщо не знам какво им се церемоним ...

- GODzillata
Амииииииии....селърът к'во е виновен за бавния транспорт?
Ако искаме бърза доставка - плащаме си за DHL, FedEx или др. такива бързаци и за няколко дни я имаме, ама нали искаме и да ни е евтино?
...та зат'ва е хубаво да сме толерантни. 

Ако искаме бърза доставка - плащаме си за DHL, FedEx или др. такива бързаци и за няколко дни я имаме, ама нали искаме и да ни е евтино?

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За да се развива тази търговия трябва коректност. Щом си поръчал и получил пратка, редно е да си я платиш. Останалото са оправдания.
Не случайно България е все по-често в "забранените" дестинации на селърите.
Не случайно България е все по-често в "забранените" дестинации на селърите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Павел Иванов
По принцип българите са едни от най-коректните И търговци , кога иде реч за извън страната де , това с "черните списъци" си е зарад други нещица . Иначе ми е много интересно кой ще е тоя немчуга , друг немско говорящ , англичанин или американче , което ще изтрае повече от 21 дни без да е поискало "пълно възстановяване"
Не може се да се самооплюваме и злословим срещу самите себе си , като болшинство сме едни от най-коректните И беяри , казвам го от личен опит и като И селър , и като И беяр , при това доста богат опит .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Всеки има право на собствено мнение ... Моето е че щом са казали 25 дена за доставка това означава 25 дена ... Моите пари не закъсняват ... Ако не си платя няма да ми пратят нищо ... ами на 26 ден като няма колет парите обратно и който от където .... Това е коректност! Аз чакам 40 + 20 по време на диспут, стават 60 и да ми кажат че съм некоректен ... Ми звучи смешно!

- vali - carp
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно прав.Juniur86 написа: Моето е че щом са казали 25 дена за доставка това означава 25 дена ... Моите пари не закъсняват ... Ако не си платя няма да ми пратят нищо ... ами на 26 ден като няма колет парите обратно и който от където .... Това е коректност!