Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от forever_2pac »

Аз бях събота, два костура на рибе по 25см, 2 каракуди по 12 санта и гоооооооооооооолеееееееееееееееееемиииии укели, 15тина санта. Уклеи направихме сигурно кило, но понеже с човека дето бяхме сме адски мързеливи не ни се чистеше рибата и я върнахме всичката :D
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

На седмиците онзи ден на нощно положението беше доста слабо като цяло.Около нас не видях някой да извади риба,освен редовните дребни костурчета.Аз хванах два шарана и едно сомче,а пазача каза че през деня(тоест вчера) ще пускат трофейни риби по 10 кила,някой ако е бил да каже дали наистина са пуснали.
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

добре колеги..... дайте предложения каде да направя един приятен риболов. Преди три дни ходих на враждебна ( черното кафе ) , от около 08:00 сутринта до към 10:30 кълвеше. Хванах 5-6 костура по около 10-12 см. уклейчета, 3 каракуди по около 15-18 см, една много добра платика, и накрая на около 3.6 метра дълбочина закох кълване... беше каракуда от порядъка на 500-600 гр. издърпах я на повърхността, но се закачи вводораслите и така приключи риболова. На следващия ден на същото място пълна скръб.... за това ако някой каже някое сравнително добро място за риболов ще съм благодарен..... :)
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

jorkos94 написа:добре колеги..... дайте предложения каде да направя един приятен риболов. Преди три дни ходих на враждебна ( черното кафе ) , от около 08:00 сутринта до към 10:30 кълвеше. Хванах 5-6 костура по около 10-12 см. уклейчета, 3 каракуди по около 15-18 см, една много добра платика, и накрая на около 3.6 метра дълбочина закох кълване... беше каракуда от порядъка на 500-600 гр. издърпах я на повърхността, но се закачи вводораслите и така приключи риболова. На следващия ден на същото място пълна скръб.... за това ако някой каже някое сравнително добро място за риболов ще съм благодарен..... :)
Ех,ак па колко се филмира момчето вика и една много добра платика :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D .Пич на Кафето няма платики :D Сигурно се бъркаш с някаква друга риба,но там платика няма.Платика има на Челопечене.Айде и със здраве :drinkers: :drinkers:
ХВАНИ И ПУСНИ!
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

не съм се объркал със сигорност..... :) :) :) не съм сигорен само дали е точно (черното кафе) значи по ботевградско и точно след спирката на автобуси 117 118 и 119 отбихме в дясно, там ловихме. Пак казвам не знам дали е точно черното кафе, но знам със сигорност че беше платика.... ;) бих допълнил, летището се намираше точно пред нас... вие ще кажете как точно е името на гьола
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

jorkos94 написа:добре колеги..... дайте предложения каде да направя един приятен риболов. Преди три дни ходих на враждебна ( черното кафе ) , от около 08:00 сутринта до към 10:30 кълвеше. Хванах 5-6 костура по около 10-12 см. уклейчета, 3 каракуди по около 15-18 см, една много добра платика, и накрая на около 3.6 метра дълбочина закох кълване... беше каракуда от порядъка на 500-600 гр. издърпах я на повърхността, но се закачи вводораслите и така приключи риболова. На следващия ден на същото място пълна скръб.... за това ако някой каже някое сравнително добро място за риболов ще съм благодарен..... :)
Ето ти една идея за хубав риболов, вземи една девойка и една палатка, може и една въдица и се качи на искъра :mrgreen:

пп Виж на Орландо, едно приятел е направил 5 шарана и три амура, но каза че има чалъм за риболова им.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

SBANKOV написа:
Ето ти една идея за хубав риболов, вземи една девойка и една палатка, може и една въдица и се качи на искъра :mrgreen:

пп Виж на Орландо, едно приятел е направил 5 шарана и три амура, но каза че има чалъм за риболова им.

колега, пробвах го това с девойката само мрънка че и било жега че има гущери, и зор та зор да се прибираме, но за другото ще опитам със сигорност.... :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

123654 написа:...Пич на Кафето няма платики ...
Има !
Може да са пренесени от колеги, като на Панчарево, но има !
Аз съм виждал през зимата на леда - бяха хванали платика и я върнаха обратно !!!

Друг е въпросът, че в някой водоеми в Софийското поле, платиката не успява да се размножи!
В Челопечане и Чепинци я има и се размножава, в Богров - не !!!
Нещо има в ph на водата в различните езера.
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

ето, че не се филмирам колега ....123654.... ;)
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Колеги на Челопечене от къде се влиза с кола до гьола, ако не е тайна разбира се ? :drinkers:
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

jorkos94 написа:не съм се объркал със сигорност..... :) :) :) не съм сигорен само дали е точно (черното кафе) значи по ботевградско и точно след спирката на автобуси 117 118 и 119 отбихме в дясно, там ловихме. Пак казвам не знам дали е точно черното кафе, но знам със сигорност че беше платика.... ;) бих допълнил, летището се намираше точно пред нас... вие ще кажете как точно е името на гьола
ДА,точно Черното кафе се казва :) Е значи извинявай.Питаше за Челопечене.Значи гледай са аз к'во ще ти кажа.Купуваш една захранчица Ванилия с коноп и малко галетка.Взимаш фидера и дим да те няма.Основно-0,18,повод-0,14 и кука -12 или 14.За да не скучаеш може да си вземеш директния ако имаш 6 метра е най-добре според мен да си разцъкваш уклейте на плувка.Основно-0,12 повод-0,10 и кука -16.Ако искаш може още в самото начало на директния да си захраниш със 2-3 прашки жито и 3-4 прашки бял и ако искаш да ти се завърти някоя бабушка хвърли и 1-2 стиски от захранката.Айде със здраве и да им напукаш канчетата ;)
ХВАНИ И ПУСНИ!
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

ДА,точно Черното кафе се казва :) Е значи извинявай.Питаше за Челопечене.Значи гледай са аз к'во ще ти кажа.Купуваш една захранчица Ванилия с коноп и малко галетка.Взимаш фидера и дим да те няма.Основно-0,18,повод-0,14 и кука -12 или 14.За да не скучаеш може да си вземеш директния ако имаш 6 метра е най-добре според мен да си разцъкваш уклейте на плувка.Основно-0,12 повод-0,10 и кука -16.Ако искаш може още в самото начало на директния да си захраниш със 2-3 прашки жито и 3-4 прашки бял и ако искаш да ти се завърти някоя бабушка хвърли и 1-2 стиски от захранката.Айде със здраве и да им напукаш канчетата ;)[/quote]

благодаря много за съвета колега, в понеделник сутринта тръгвам...... като се върна ще пиша за резултата... :)
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

123654
а само да те попитам за стръв кое е най дабре....
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

jorkos94 написа:123654
Ами на фидера сложи 2-3 бели червея. А на директния ако искаш да ловиш уклей 1 бял.А ако искаш да ловиш бабушки и тук таме някоя платичка за стръв използваи жито.:) Наслука
ХВАНИ И ПУСНИ!
jorkos94
новобранец
новобранец

Мнение от jorkos94 »

123654 написа:
jorkos94 написа:123654
Ами на фидера сложи 2-3 бели червея. А на директния ако искаш да ловиш уклей 1 бял.А ако искаш да ловиш бабушки и тук таме някоя платичка за стръв използваи жито.:) Наслука
мерси много за инфото... :)
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”