Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте колеги, да ви попитам кой монтаж на фидер е най добре да се ползва в тих ведоем..... става въпрос за риболов на платика, каракуда.....
Ще съм ви благодарен ако помогнете малко...

Гледай сега пич.Значи сега рускувам от фидеристи специалисти да бъда нападнат,но според мен няма смисъл от сложни монтажи.Практикувам риболов на фидер повече от 2 години и това ми е любимият риболов.А да чакай,че се поовлекох.Сега монтажа.Ще се опитам да ти го обясня всевъзможно най добре.Аз на моя фидер монтажа съм му го направил на основното влакно нанизвам силиконово стоперче след това слагам кошничката и след това пак стоперче.Стоперите са на разстояние 15-20 см едно от друго.Кошничките нека да са 20-30 грама няма смисъл все пак не ловиш на Искъро.jorkos94 написа:Здравейте колеги, да ви попитам кой монтаж на фидер е най добре да се ползва в тих ведоем..... става въпрос за риболов на платика, каракуда.....Ще съм ви благодарен ако помогнете малко...

ХВАНИ И ПУСНИ!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така,и аз съм фен на този вид монтаж,даже не ограничавам хранилката със стопери,оставям я свободна,само слагам един гумен буфер преди вирбела ,да пази възела.
Всичко може,но не всеки го можe.

Попринципно и аз нея ограничавам,но аз му казах да я ограничи за всеки случай ако за всеки случай задуха вятър да не му я бута нагоре.Попринципно като няма вятър махам стопера и ОК.Но аз ходя и на Дунав там искам-неискам трябва да я огранича заради силното течениеMITKO70 написа:Точно така,и аз съм фен на този вид монтаж,даже не ограничавам хранилката със стопери,оставям я свободна,само слагам един гумен буфер преди вирбела ,да пази възела.

ХВАНИ И ПУСНИ!
- bogno
- вече хвърля и на тежко
На кафето има платики и аз съм хващал.G.Petkov написа:Има !123654 написа:...Пич на Кафето няма платики ...
Може да са пренесени от колеги, като на Панчарево, но има !
Аз съм виждал през зимата на леда - бяха хванали платика и я върнаха обратно !!!
Друг е въпросът, че в някой водоеми в Софийското поле, платиката не успява да се размножи!
В Челопечане и Чепинци я има и се размножава, в Богров - не !!!
Нещо има в ph на водата в различните езера.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- akoto13
- ще става разбирач
Днеска финиширах риболова на Огняново, поне до края на септември.
От към риболов, тая година е повече от трагична. През определените периоди на годината, различните видове се ловат, с идентични резултати през последните години. Тази и от части миналата е трагична! Хода почти всяка седмица, познавам язовира и знам много места. С изключение на два, три излета, риболова е много слаб. На бракониери, мрежари и лайнари, или на какво се дължи, не знам.
По интересна е обстановката. Лодки, джетове, панаири леле майко! Старци прибират линчета и слънчаци колкото палец. Мангали, цапала, чалгии, мръсотия, мизерия и зверска селяния. И други години си има хора, но сега е много повече. Единствено става риболов по много скътани заливи, много труднодостъпни. Днеска се излъгах да лова от към Раковица и ти минават на 5 метра от брега с мръсна газ джетове и лодки. Не е за хора, които искат да разпуснат и да половат на спокойствие. Толкова от мене, Огняново не става за нищо, докато не застудее!
П.С. Днеска имаше сигурно 200 рибари по гьола. Предишни седмици също. Толкова ли няма някой да напише по някой ред. В тая тема се пише само за платени говнярници 5 на 5. Вече и форума не е както преди. Всичко деградира здраво
От към риболов, тая година е повече от трагична. През определените периоди на годината, различните видове се ловат, с идентични резултати през последните години. Тази и от части миналата е трагична! Хода почти всяка седмица, познавам язовира и знам много места. С изключение на два, три излета, риболова е много слаб. На бракониери, мрежари и лайнари, или на какво се дължи, не знам.
По интересна е обстановката. Лодки, джетове, панаири леле майко! Старци прибират линчета и слънчаци колкото палец. Мангали, цапала, чалгии, мръсотия, мизерия и зверска селяния. И други години си има хора, но сега е много повече. Единствено става риболов по много скътани заливи, много труднодостъпни. Днеска се излъгах да лова от към Раковица и ти минават на 5 метра от брега с мръсна газ джетове и лодки. Не е за хора, които искат да разпуснат и да половат на спокойствие. Толкова от мене, Огняново не става за нищо, докато не застудее!
П.С. Днеска имаше сигурно 200 рибари по гьола. Предишни седмици също. Толкова ли няма някой да напише по някой ред. В тая тема се пише само за платени говнярници 5 на 5. Вече и форума не е както преди. Всичко деградира здраво

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Здравейте колеги,дайте съвет къде да да отида за еднодневен риболов на платено.Предпочитем да търся шаран на фидер но може и други предложения за вида на риболова.Моля,пишете за особености относно монтажи,стръв,захранка,навътре,от края ,абе за каквото се сетите.Благодаря предварително
!

Няма кво да се чудиш направо на Богоров!Монтажа е прост на основното слагаш кошничката,която е 30 грама и слагаш стопер.Повода някъде 40-45 см с кука 10.За стръв пелети.Захранка-1 пакет ВДЕ Супер Фийд и 1 пакет Филстар Шаран за пълнеж аз мисля,че захранката ще ти стигне за един ден като си сложиш и 150 грама бял червеи,малко жито и консервирана царевичка и мисля,че си готов.А питаше за дистанцията аз викам някъде на 25-30 метра.И така ще можеш и със прашката да си стреляш царевичка,жито,бял червей,пелетки и така.Еми това е от мен ако има нещо нека колегите допълнят.Еми това е пожелавам ти да хванеш рибоциmarkocho написа:Здравейте колеги,дайте съвет къде да да отида за еднодневен риболов на платено.Предпочитем да търся шаран на фидер но може и други предложения за вида на риболова.Моля,пишете за особености относно монтажи,стръв,захранка,навътре,от края ,абе за каквото се сетите.Благодаря предварително!

ХВАНИ И ПУСНИ!
Колега за голямо съжаление си много прав.Язовира е тотално обезрибен.Аз вече тотално съм го отписъл от списъка.По-добре си отиди на язовир Искър с хубава захранчица ти си прецени какъв риболов ще практикуваш.Ако хванеш нещо си запази по-едрите и другите ги пусни.КОЛЕГИ МОЛЯ ВИ ДА ПУСКАТЕ РИБИТЕ,ако искате си задръжте 2-3 по-едри и другите ги пуснете за да ги хванете другият път пак ,но по-едри да викате колко си пораснала ти за една седмицаakoto13 написа:Днеска финиширах риболова на Огняново, поне до края на септември.

ХВАНИ И ПУСНИ!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Аз го финиширах миналата година.akoto13 написа:Днеска финиширах риболова на Огняново. От към риболов, тая година е повече от трагична... и отчасти миналата е трагична!...
Тази имам само един излет - за костур, доста слабо.
Това с лодките и джетовете е летен проблем и отминава с идването на есента.
Далеч по сериозен е проблема с изчезването на обичайните за този язовир риби.
Първо изчезнаха бабушките, после кефалчетата, после линовете и сега вече няма и уклей !!!!!!!!!!!!!!!!!
Външно водата е чиста и бистра, няма големи замърсители!
Бракониери има, но те не могат да унищожат плевелната риба, защото вече няма и виолетки за стръв в Огняново

Замислил съм се за огромната популация от раци - дали не изяждат хайвера по време на размножителния период на мирните риби.
Защото костура оцелява някак си, все пак !!!!!!!!
Няма кво да се чудиш направо на Богоров!Монтажа е прост на основното слагаш кошничката,която е 30 грама и слагаш стопер.Повода някъде 40-45 см с кука 10.За стръв пелети.Захранка-1 пакет ВДЕ Супер Фийд и 1 пакет Филстар Шаран за пълнеж аз мисля,че захранката ще ти стигне за един ден като си сложиш и 150 грама бял червеи,малко жито и консервирана царевичка и мисля,че си готов.А питаше за дистанцията аз викам някъде на 25-30 метра.И така ще можеш и със прашката да си стреляш царевичка,жито,бял червей,пелетки и така.Еми това е от мен ако има нещо нека колегите допълнят.Еми това е пожелавам ти да хванеш рибоци123654 написа:markocho написа:Здравейте колеги,дайте съвет къде да да отида за еднодневен риболов на платено.Предпочитем да търся шаран на фидер но може и други предложения за вида на риболова.Моля,пишете за особености относно монтажи,стръв,захранка,навътре,от края ,абе за каквото се сетите.Благодаря предварително!

Пелети от тамушните ли,или някакви други?
За стреляне от тамушните,а за стръв някакви на Динамит.markocho написа:Няма кво да се чудиш направо на Богоров!Монтажа е прост на основното слагаш кошничката,която е 30 грама и слагаш стопер.Повода някъде 40-45 см с кука 10.За стръв пелети.Захранка-1 пакет ВДЕ Супер Фийд и 1 пакет Филстар Шаран за пълнеж аз мисля,че захранката ще ти стигне за един ден като си сложиш и 150 грама бял червеи,малко жито и консервирана царевичка и мисля,че си готов.А питаше за дистанцията аз викам някъде на 25-30 метра.И така ще можеш и със прашката да си стреляш царевичка,жито,бял червей,пелетки и така.Еми това е от мен ако има нещо нека колегите допълнят.Еми това е пожелавам ти да хванеш рибоци123654 написа:markocho написа:Здравейте колеги,дайте съвет къде да да отида за еднодневен риболов на платено.Предпочитем да търся шаран на фидер но може и други предложения за вида на риболова.Моля,пишете за особености относно монтажи,стръв,захранка,навътре,от края ,абе за каквото се сетите.Благодаря предварително!
![]()
![]()
![]()
![]()
[/quote
Пелети от тамушните ли,или някакви други?
ХВАНИ И ПУСНИ!
-
- научил се да хвърля
Някакво инфо от река Искър в района около дефилето:Своге, Бов, Елисейна, Лакатник и тн
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да споделя и аз от съботния излет на Челопечане. Значи бяхме цял ден, влизахме с лодка ама нищо. Сутринта кълвеше периодично каракудата, през деня почти не пипна и късния следобед почна пак. Ловяха се каракудки баушки и линчета всякакви размери а се виждаха да играят и доста големи особено като се захрани. Дребосъците ги метнахме вътре (само умрелите прибрахме). Много водорасли има все още и рибата не вижда стръвта затова и не кълве настрвено. Ние си позачистихме мястото ама понеже бяхме на нещо като залив и вятъра набиваше постоянно към нас водораслите.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Мътен ми се видя от пътя, довечера мисля да спра и да погледна по обстойно, всяка сутрин гледам ВЕЦ-а преди да влезеш в Своге и ми се вижда подходящ за фидер, ама знам ли изобщо дали има риба там. В петък ловяха от моста преди бензиностанциите но не спрях че бързах.borenceto86 написа:Някакво инфо от река Искър в района около дефилето:Своге, Бов, Елисейна, Лакатник и тн
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...