Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Отсяване на дребния от едрия шаран с царевица ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Отсяване на дребния от едрия шаран с царевица ?
Вместо да пускам нова тема искам да попитам тук днес видях че повода ми не лежи плътно на дъното около куката и около оловото лежи но в средата е леко вдигнат та това пречи ли му при риболов на по големите рибета и трябва ли да щипна някоя сачма(в средата за да легне)?
- antivik
- кандидат преподавател
FaLLeN69 написа:Вместо да пускам нова тема искам да попитам тук днес видях че повода ми не лежи плътно на дъното около куката и около оловото лежи но в средата е леко вдигнат та това пречи ли му при риболов на по големите рибета и трябва ли да щипна някоя сачма(в средата за да легне)?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stridata
- ще става разбирач
За какъв риболов става въпрос, какъв монтаж, с какво влакно /монофил, флоро, брейд/?FaLLeN69 написа:Вместо да пускам нова тема искам да попитам тук днес видях че повода ми не лежи плътно на дъното около куката и около оловото лежи но в средата е леко вдигнат та това пречи ли му при риболов на по големите рибета и трябва ли да щипна някоя сачма(в средата за да легне)?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

за шаран монтажа е на косъм повода ми е плетено влакно Sufix Black Silt (с полимерно покритие)stridata написа:За какъв риболов става въпрос, какъв монтаж, с какво влакно /монофил, флоро, брейд/?FaLLeN69 написа:Вместо да пускам нова тема искам да попитам тук днес видях че повода ми не лежи плътно на дъното около куката и около оловото лежи но в средата е леко вдигнат та това пречи ли му при риболов на по големите рибета и трябва ли да щипна някоя сачма(в средата за да легне)?
- hshopov
- разбира нещата
Не се сърди,но задаваш апсурдни въпросиFaLLeN69 написа:за шаран монтажа е на косъм повода ми е плетено влакно Sufix Black Silt (с полимерно покритие)stridata написа:За какъв риболов става въпрос, какъв монтаж, с какво влакно /монофил, флоро, брейд/?FaLLeN69 написа:Вместо да пускам нова тема искам да попитам тук днес видях че повода ми не лежи плътно на дъното около куката и около оловото лежи но в средата е леко вдигнат та това пречи ли му при риболов на по големите рибета и трябва ли да щипна някоя сачма(в средата за да легне)?

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пробвай с това току виж станало нещо
Star Baits Dip HOT DEMON

Star Baits Dip HOT DEMON

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Рибите в водоема на 2 кг са прекалено малко и ако експериментирам и не хвана не значи че не става ами може би рибата не го е намерила защото на 120дк вода макс 150риби от 2кг+ не са много и всичко е много относително а и със сигурност малките рибета опустошават всичко за минути Така че ако захраня повече възможно ли е ако се завърти някой батко да избяга защото те не обичат такива трапези (големи петна)Не се сърди,но задаваш апсурдни въпроси! Остави го така както е! Ако искаш щипни един дропер на около 2 сантиметра от куката и не го пипай повече! Четейки темите ти си помислих,че си правиш майтапи с колегите,наистина! Не му мисли толкова и действай смело! Не питай за очевадни неща а експериментирай и резултатите няма да закъснеят! Успех в риболова!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пич ти на 2кг голям шаран ли викаш
От кое искаш да го отсееш тоя зарибител от водата ли ? Това са бройлери и се хранят , като луди 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- hshopov
- разбира нещата
Кой ти каза,че не обичат големи трапези!?! Големия не идва веднага на петното а при положение,че храниш малко и има дребосък който изяжда всичко...според теб,как трябва да постъпиш...да храниш здраво и да дохранваш или ей така да си чоплиш носаFaLLeN69 написа:Рибите в водоема на 2 кг са прекалено малко и ако експериментирам и не хвана не значи че не става ами може би рибата не го е намерила защото на 120дк вода макс 150риби от 2кг+ не са много и всичко е много относително а и със сигурност малките рибета опустошават всичко за минути Така че ако захраня повече възможно ли е ако се завърти някой батко да избяга защото те не обичат такива трапези (големи петна)Не се сърди,но задаваш апсурдни въпроси! Остави го така както е! Ако искаш щипни един дропер на около 2 сантиметра от куката и не го пипай повече! Четейки темите ти си помислих,че си правиш майтапи с колегите,наистина! Не му мисли толкова и действай смело! Не питай за очевадни неща а експериментирай и резултатите няма да закъснеят! Успех в риболова!

не обичам да се хваля
но

- Прикачени файлове
-
- 4кг амур
- 10341667_811996942151474_7518002021285932215_n.jpg (180.19 KiB) Преглеждано 2174 пъти
- hshopov
- разбира нещата
Ти си мъника в ляво нали? Браво,чичоватаFaLLeN69 написа:не обичам да се хваляно

- Don4o_62
- учете се от него
някой ловил ли е див шаран от свободен водоем дето не знае топчета,косъми,дипове и т.н. глезотий,мисълта ми е за царевицата основно като захранка и стръв,захранката е ясна,колкото по миризлива и вкисната е царевицата по добре,но обезателно се смесва и със малко суха,въпроса какво се слага на куката....на 80 пр. на суха взема по добре,и само по една на кука,даже куриоз сме имали през годините,храним с едра царевица а вземаше само на пуклива
,знаете какви са малки зърната,просто рибата е по предпазлива като стигне да лапа куката,а друго е да обира по дъното шепите царев. без да и виси нещо, на стиропор,на джапанка,на бонджук
ги ловят успешно и то по едно топче на кука и то големи екземпляри 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- hshopov
- разбира нещата
или с по една царевичка само,така е!Don4o_62 написа:някой ловил ли е див шаран от свободен водоем дето не знае топчета,косъми,дипове и т.н. глезотий,мисълта ми е за царевицата основно като захранка и стръв,захранката е ясна,колкото по миризлива и вкисната е царевицата по добре,но обезателно се смесва и със малко суха,въпроса какво се слага на куката....на 80 пр. на суха взема по добре,и само по една на кука,даже куриоз сме имали през годините,храним с едра царевица а вземаше само на пуклива,знаете какви са малки зърната,просто рибата е по предпазлива като стигне да лапа куката,а друго е да обира по дъното шепите царев. без да и виси нещо, на стиропор,на джапанка,на бонджук
ги ловят успешно и то по едно топче на кука и то големи екземпляри
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Въпросът за броя на царевичките на косъма е доста относителен в зависимост от водоема и размера на рибите ! Принципно на платен водоем със сравнително едри шарани не слагам по-малко от 3 броя на косъма, именно за да селектирам по едрите екземпляри, а що се отнася до свободните и диви язовири предпочитам 2 царевички на косъм, за да имат колкото се може по-естествен вид и да не будят подозрение, поне на Ивайловград съм имал разлика в ударите при смяна на 3-те царевици с 2 такива, вярно стръвта става по-достъпна и за по-дребни риби, но същевременно с това и по-едрите не се замислят много на 2-те царевици. Това са ми наблюденията, но майката му е експеримента, без опит няма успех 

catch a fish or die trying !!!
-
- разбира нещата
Сега ще се опитам с две изречения да отговоря на всички писали в темата ( да няма обидени )
Със по-голяма стръв не значи че ще хванеш по-голяма риба !
Със каквото храниш на това ловиш !
Да , имам доста шарани на диви водоеми хванати на протеиново топче (станаха три изречения
)
Този е един от последните

Със по-голяма стръв не значи че ще хванеш по-голяма риба !
Със каквото храниш на това ловиш !
Да , имам доста шарани на диви водоеми хванати на протеиново топче (станаха три изречения

Този е един от последните