Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаран на кюспе
Модератор: sapuna
Re: Шаран на кюспе
Съгласен съм че има и много по брутални методи за нарушаване на закона,но това не означава че трябва да се примиряваме,с тази една шепа куки.Иначе тези които трябва да пазят водоемите ни,от мръсните бракониери,са кръгла нула,всъщност много от тях са и съучастници в унищожението.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
hkoko написа:Redimido Ти както какъв се изживяваш в този форум /с титла трупащ безмислени постове./На обезрибен държавен водоем стъпвал ли си?Или само на платено със скъпи ненужни захранки .Ами да Ти дам пример за твоя издигнат на пиедистал закон щука от 30 сантиметра е мерна и може да се задържи.Това нормално ли е?И тази година забраната влезе когато рибата си хвърли хайвера-и това е нормално.Ами да ти го ръгнана на закона и законодателие!

колеги,някога шарана на антона се ловеше само на капан с кюспе.това е нрмален шарански риболов.ако желаеш да си опържиш нещо за довечера или да неси валат.много е сполучлив метода и още го практикувам по големите язовири.може и с 6 куки но се оплитат.с 4 е добре и две контролни отгоре на повода.много добре работи с флорокарбон.спасява валата .гповорим за жребеца или антона и кърджали. платените жабарници са за глупаците и некадърните.по река марица пак става.надолу по течението към димитровграт.които е шаранджия знае за какво говоря.
- dimmitov
- ще става разбирач
Законно или не ,това е монтажа за кюспе, има и още един ,два но и те са на същия принцип.Това е монтажа.Всеки сам да преценява дали да го ползва.Това е като пружините с 4 куки ,които се продават по магазините.Те законни ли са?
Все едно да пуснеш тема,, Колеги някой знае ли как се лови с мрежа,,
Все едно да пуснеш тема,, Колеги някой знае ли как се лови с мрежа,,
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

Шест куки на един монтаж,това е лудост!Монтажът за кюспе,може да се направи и с две куки,какъв е проблема?Щом ония гадове бракониерите не спазват закона,що пък ние да го спазваме,ето до тук се стигна!И с това си мислене,никога няма да се оправим,никога!
- azareus
- ще става разбирач
Ма как ти отива тия ник само! Ама сложи 8 куки бре, така ще хванеш 8 шарана, ще има за тебе, за комшията, за шефа да се подмажеш....Мурджо, Мурджо...мурджо написа:колеги,някога шарана на антона се ловеше само на капан с кюспе.това е нрмален шарански риболов.ако желаеш да си опържиш нещо за довечера или да неси валат.много е сполучлив метода и още го практикувам по големите язовири.може и с 6 куки но се оплитат.с 4 е добре и две контролни отгоре на повода.много добре работи с флорокарбон.спасява валата .гповорим за жребеца или антона и кърджали. платените жабарници са за глупаците и некадърните.по река марица пак става.надолу по течението към димитровграт.които е шаранджия знае за какво говоря.

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Аз нали това показах по горе.magnetar написа:Шест куки на един монтаж,това е лудост!Монтажът за кюспе,може да се направи и с две куки,какъв е проблема?
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
+1magnetar написа:Шест куки на един монтаж,това е лудост!Монтажът за кюспе,може да се направи и с две куки,какъв е проблема?Щом ония гадове бракониерите не спазват закона,що пък ние да го спазваме,ето до тук се стигна!И с това си мислене,никога няма да се оправим,никога!
Монтаж за риболов на шаран с повече от една кука си е чиста проба месарски монтаж. Всеки който ползва такъв монтаж, го ползва само и единствено с една единствена цел - да напълни фризера. И в същото време това е човек който изобщо и ни най малко се замисля какво става с рибата когато му скъса хипер, мега якия му монофил със сечение 0.35 и тест 25 кг на невероятната цена от 4.50 за 1000 м.Още по-лошия случай е когато някоя от допълнителните куки се закачи по време на вадене в някой потопен клон и тогава дори и наистина да ти е здрав такъма пак ще се скъса защото 50 кг клон да не казвам невъзможно, но е почти не възможно, да се изкара с шаранджииска въдица и монтаж.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- новобранец
На времето само по този на4ин ловехме шаран на капан с две пло4ки кюспе и риба имаше бол.Дали ловиш с две или 4етри куки рибата няма да изловиш.Хора с друг вид въдици обезрибиха държавните язовири,за тях пишете а не за това дали си с две или пове4е куки.
Колега,казваш,майната му на закона,онези с мрежите също казват,майната му на закона.Знам че колегите с четирите куки,не са виновниците за ситуацията във водоемите ни,всички знаем кои са(просто едни лайнари).Но от някъде трябва да се тръгне,и всеки казва,няма да е от мен.
-
- разбира нещата
Не знам защо вообще го обсъждате тоя капан
това е толкова остарял монтаж че ..... даже и моите чичовци отдавна не го ползват
Хайде задайте си един въпрос : на колко от куките се хваща рибата , и за какво служат останалите 3 или 4 ? Най малкото е не законен ,а моралната страна я оставям на риболовеца (ако има морал и съвест )
Пружинките със 4 куки са същата работа 
пп. За протокола : и аз съм ловил на капан и пружина ....ама преди 20 години !

- antivik
- кандидат преподавател
Изчетох темата и ..... ---- О колко простотия има на този свят!
Няма стар и нов монтаж, стар и нов метод - ИМА ЗАКОНЕН И НЕ ЗАКОНЕН. Никой не казва, че не можеш да си караш със стария "Ломски" начин, но само с 2 куки, същата работа е и с пружините - махаш излишните куки и всичко ти е на ред/дъл ще кълве и дъл ще хване нещо човек е въпрос на други мурафети
/
А с това мислене ""Има и по-големи бракониери,", "Ами онези с мрежите...", че аз ли с някоя кука в повече." си е търсене на оправдание за неспазване на закона.
На всякъде по нормалния свят, закон влезнал в действие не се обсъжда, а се спазва и изпълнява и докато не се научим, че трябва да се тръгне от малкото - от броя куки и въдици, от количеството нормиран улов от....ако щете прибирането на найлоните и стъкларията преди тръгване и загасяне на огъня.
Ако това не се прави с какви очи после ще имаш право да изискваш от контролния орган да санкционира другите, а да пропуска твоя милост.....

Няма стар и нов монтаж, стар и нов метод - ИМА ЗАКОНЕН И НЕ ЗАКОНЕН. Никой не казва, че не можеш да си караш със стария "Ломски" начин, но само с 2 куки, същата работа е и с пружините - махаш излишните куки и всичко ти е на ред/дъл ще кълве и дъл ще хване нещо човек е въпрос на други мурафети

А с това мислене ""Има и по-големи бракониери,", "Ами онези с мрежите...", че аз ли с някоя кука в повече." си е търсене на оправдание за неспазване на закона.
На всякъде по нормалния свят, закон влезнал в действие не се обсъжда, а се спазва и изпълнява и докато не се научим, че трябва да се тръгне от малкото - от броя куки и въдици, от количеството нормиран улов от....ако щете прибирането на найлоните и стъкларията преди тръгване и загасяне на огъня.
Ако това не се прави с какви очи после ще имаш право да изискваш от контролния орган да санкционира другите, а да пропуска твоя милост.....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Повече куки по-голям шанс за улов. Като падне във водата с твоите 2 куки не знаеш коя на къде е, а с моите 6 имам и отгоре и от страни, рибата от където и да тръгне да смуче все ще налапа някоя кукаДимитър Чаушев написа:Не знам защо вообще го обсъждате тоя капантова е толкова остарял монтаж че ..... даже и моите чичовци отдавна не го ползват
Хайде задайте си един въпрос : на колко от куките се хваща рибата , и за какво служат останалите 3 или 4 ? Най малкото е не законен ,а моралната страна я оставям на риболовеца (ако има морал и съвест )
Пружинките със 4 куки са същата работа

- antivik
- кандидат преподавател
Мога само да ти пожелая, след като измъкнеш някой хайван, закачен на едната от куките, докато се мята и пляска, да ти се ръгнат останалите 3-4 куки по пръстите и ръцете, та да усетиш какво е "Рибарско щастие"zaribeniq написа: Повече куки по-голям шанс за улов. Като падне във водата с твоите 2 куки не знаеш коя на къде е, а с моите 6 имам и отгоре и от страни, рибата от където и да тръгне да смуче все ще налапа някоя кука

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Селяндура си е селяндур, вари го печи го - ходи на такъв да му налееш с фунията акъл. Шанс нулев! Изключително много се надявам по-често ИАРА да те посещава и повече актове да натрупаш. Малоумна история!zaribeniq написа:
Повече куки по-голям шанс за улов. Като падне във водата с твоите 2 куки не знаеш коя на къде е, а с моите 6 имам и отгоре и от страни, рибата от където и да тръгне да смуче все ще налапа някоя кука